Nie ma na co czekać, czas przygotować się do PROTESTU.
Jeżeli zostaliśmy jako jedyni pominięci w podwyżkach, w wypłatach nagród za I kwartał, potraktowani z pogardą, to czas wziąć sprawy w swoje ręce. Nauczyciele protestowali, policjanci protestowali idąc na grupowe zwolnienia lekarskie, pracownicy sądów i prokurator protestowali biorąc również masowo L4, to czas na nas. Nie ma na co czekać.
30 kwi 2020, 10:26
Re: Czas na PROTEST
Jak pokazuje historia tylko protesty są skutecznym środkiem na uzyskanie podwyżek. Jeśli ich nie robimy to nie ma co się dziwić, że nic nam nie dają, a jeszcze zabierają. Samo się nie zrobi...
30 kwi 2020, 23:42
Nasunęła mi się taka wątpliwość odnośnie akcji protestacyjnej. Podwyżki, których jeszcze nie otrzymaliśmy a mamy je przyznane wynikają z zawartego porozumienia (nie będzie akcji protestacyjnej to są podwyżki). Termin wypłacenia podwyżek to 30 czerwiec więc jeszcze trochę czasu jest. Jeśli teraz zorganizujemy akcję protestacyjną to czy nie będzie to złamanie ustalonych zasad i powodem, że tych podwyżek nie otrzymamy bo złamaliśmy umowę?
01 maja 2020, 07:24
kurkarol
Jak pokazuje historia tylko protesty są skutecznym środkiem na uzyskanie podwyżek. Jeśli ich nie robimy to nie ma co się dziwić, że nic nam nie dają, a jeszcze zabierają. Samo się nie zrobi...
Już czas, nikt o nas nie zawalczy.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
01 maja 2020, 07:36
Możemy czekać do 30 czerwca i co potem ? Jest ustawa budżetowa, która gwarantuje nam podwyżki, tylko pamiętajmy że jest ustawa tarcza 2.0, przymierzają się do 4.0, a politycy / rządzący już głośno powiedzieli że musi być sprawiedliwość społeczną, że wszyscy muszą odczuć skutki epidemii. Przecież jest powiedziane że przymierzają się się redukcji etatów, pensji. To tylko kwestia czasu. Dążą do wyborów nie patrząc już na żadne przepisy, konstytucję. A po wyborach zacznie się oficjalnie - zmiana ustawy budżetowej, oficjalne pisma do poszczególnych dyrektorów IAS.
01 maja 2020, 12:36
Hasło roku 2020 to "sprawiedliwość społeczna". Ilu polityków pochwaliło się przekazaniem 20% swojej pensji (do odwołania) z powrotem do budżetu? Nie słyszę, ilu? Aaaa nie ma takich. Dziwne. STRAJK.
01 maja 2020, 22:30
niesmialy22
Nasunęła mi się taka wątpliwość odnośnie akcji protestacyjnej. Podwyżki, których jeszcze nie otrzymaliśmy a mamy je przyznane wynikają z zawartego porozumienia (nie będzie akcji protestacyjnej to są podwyżki). Termin wypłacenia podwyżek to 30 czerwiec więc jeszcze trochę czasu jest. Jeśli teraz zorganizujemy akcję protestacyjną to czy nie będzie to złamanie ustalonych zasad i powodem, że tych podwyżek nie otrzymamy bo złamaliśmy umowę?
Myślę, że w związku z tym:
"Decyzja w sprawie podwyżek zapadnie do końca czerwca, przy czym w połowie czerwca ma nastąpić nowelizacja budżetu – nie wiadomo w jakim kierunku to idzie, ale nie wyklucza się, że otrzymamy podwyżki i z budżetu i z modernizacji, bo budżet na razie nie ma bardzo dużych strat w dochodach."
mamy prawo domagać się wypłaty należnych nam podwyżek jeszcze przed tą nowelizacją, która może zakończyć się na naszą niekorzyść. Właściwie co stoi na przeszkodzie, aby wypłacić te podwyżki w maju skoro inne grupy zawodowe dostały je w kwietniu?
01 maja 2020, 22:39
Ponieważ temat "podwyżek" na forum jest niedostępny to wklejam link do ciekawego artykułu tutaj: https://www.infosecurity24.pl/mswia-pub ... undurowych to tak w nawiązaniu do naszych niewypłaconych podwyżek i jak tak dalej będzie to się okaże, że nasze podwyżki to tylko utopia
Ostatnio edytowano 04 maja 2020, 13:23 przez xxx111, łącznie edytowano 1 raz
04 maja 2020, 13:22
Mam propozycje, niech każdy z was rozejrzy się po swoim US i zada sobie pytanie ile osób weźmie udział w akcji protestacyjnej ? . Moim zadaniem musimy się zorganizować tak jak to zrobiła policja, pielęgniarki , nauczyciele, w przeciwnym razie będziemy dalej wykorzystywani "seksualnie " .
04 maja 2020, 15:35
Marnie to widzę w moim usie.
Każdy/a dużo gada ale co do czego. Zdecydowana większość to panie...
05 maja 2020, 18:17
Na moim piętrze na mojej zmianie jest 8 osób, z czego 7 zadeklarowało wzięcie urlopu na żądanie. Same babki. Myślę, że zwłaszcza po słowach premiera i totalnym braku coś w ludziach pękło. Jest szansa, że na gadaniu się nie skończy.
05 maja 2020, 18:30
A u mnie wyśmiali wyłączenie komputerów na 15 min. Trochę osób deklaruje, że gdy mamy wrócić do pracy to wezmą chorobowe, bo nie mają co z dziećmi zrobić 9-10 letnimi.
05 maja 2020, 21:00
U mnie w urzędzie nie słyszałem żeby ktoś nie brał udziału w tej akcji z wylogowaniem. Nastroje są bojowe i dobrze