Teraz jest 04 wrz 2025, 11:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Działalność gospodarcza obcokrajowców 
Autor Treść postu
Początkujący

REJESTRACJA01 paź 2015, 09:36

POSTY        5
Post Działalność gospodarcza obcokrajowców
Witajcie. Taki mam problem: wzywam do złożenia zeznań z tyt. działalności gosp. obcokrajowców. Pod adresem, który został u nas zgłoszony nikt taki już nie przebywa. Przypuszczam, że już dawno wrócili do swojego kraju lub ruszyli dalej. Często bywa, że założenie działalności to była jedyna czynność urzędowa, później już żadnych zeznań, wpłat podatku, nic! Od 2012 r., a czasami i wcześniej nie ma już z nimi żadnego kontaktu. Co robicie w takich sytuacjach? Jakie są praktyki w Waszych urzędach? Wzywacie dla proformy, byleby był papier, że coś robicie czy może wykreślacie go z urzędu? A może jakieś inne pomysły?

02 lip 2018, 10:41
Znawca

REJESTRACJA05 paź 2016, 18:29

POSTY        130
Post Re: Działalność gospodarcza obcokrajowców
Ja zawiadamiam Ministerstwo Przedsiębiorczości i Rozwoju, że wszczęto czynności sprawdzające ale pod podanym adresem nikt nie podejmuje korespondencji. Wysyłam im celem wykorzystania służbowego zgodnie z art. 32 ust 1 ustawy z dnia 6 marca 2018 r. o Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej i Punkcie Informacji dla Przedsiębiorcy (Dz.U. z 2018r. poz. 647 ze zm.). oni kierują zapytanie do podatnika, jeżeli im nie odpowie wykreślają działalność.

02 lip 2018, 12:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]