Teraz jest 04 wrz 2025, 07:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Dodatki zadaniowe 2017 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 19:38

POSTY        51
Post Dodatki zadaniowe 2017
Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat tzw. dodatków zadaniowych? O co chodzi? Dlaczego nie wszystkie komórki w US je otrzymają za listopad i grudzień 2017r. (ok. 600 zł za jeden miesiąc)?

17 lis 2017, 10:32
Amator

REJESTRACJA11 lip 2009, 11:51

POSTY        10
Post Re: Dodatki zadaniowe 2017
A z której IAS pochodzi wiedza o takich dodatkach?

17 lis 2017, 13:35
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2013, 17:29

POSTY        136
wampirek                    

Stolica była niezwykle szczodra...
Przypuszczamy, że po to, żeby mniej ludzi udało się jutro pod MF. I z tego co słyszałam dzisiaj, faktycznie im się udało. Niektórzy zachłysnęli się swoim dodatkiem i już się do stolicy nie wybierają...

natalie                    

Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat tzw. dodatków zadaniowych? O co chodzi? Dlaczego nie wszystkie komórki w US je otrzymają za listopad i grudzień 2017r. (ok. 600 zł za jeden miesiąc)?

Ogólnie wszędzie nabrano wody w usta. Naczelnicy rozmawiali z kierownikami i niektórymi pracownikami obdarowanych komórek w wielkiej tajemnicy. Kwota chyba zależy od urzędu, bo u nas wychodziło po ok. 400 zł. Ja nie mam nic przeciwko dodatkom zadaniowym, ale jednak jak nazwa wskazuje powinny być wypłacane za wykonywanie "dodatkowych zadań". Jakie zadania dodatkowe może do końca roku realizować orzecznictwo, albo sekretariat? W trakcie roku dołożyli zadania dot. JPK i jakoś nikt za to dodatku nie dostał, co najwyżej jego zakres obowiązków spuchł. A Ci, którzy się JPK zajmują, najlepiej wiedzą, że pracy przybyło sporo. Chociażby ze szkoleniami  dla mikroprzedsiębiorców. Niby nic, prezentacja przyszła, ale slajdy fatalnie przygotowane i rzetelne omówienie tematu zajmuje grubo ponad godzinę. A i tak po spotkaniu uczestnicy mają wiele dodatkowych pytań i w konsekwencji szkolenie trwa piekielnie długo, a robota leży. Inne czynności się same nie zrobią. No i tu chyba powinien być dodatek zadaniowy...

17 lis 2017, 14:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2006, 17:32

POSTY        79
jemiola                    

wampirek                    

Stolica była niezwykle szczodra...
Przypuszczamy, że po to, żeby mniej ludzi udało się jutro pod MF. I z tego co słyszałam dzisiaj, faktycznie im się udało. Niektórzy zachłysnęli się swoim dodatkiem i już się do stolicy nie wybierają...

natalie                    

Ogólnie wszędzie nabrano wody w usta. Naczelnicy rozmawiali z kierownikami i niektórymi pracownikami obdarowanych komórek w wielkiej tajemnicy. Kwota chyba zależy od urzędu, bo u nas wychodziło po ok. 400 zł. Ja nie mam nic przeciwko dodatkom zadaniowym, ale jednak jak nazwa wskazuje powinny być wypłacane za wykonywanie "dodatkowych zadań". Jakie zadania dodatkowe może do końca roku realizować orzecznictwo, albo sekretariat? W trakcie roku dołożyli zadania dot. JPK i jakoś nikt za to dodatku nie dostał, co najwyżej jego zakres obowiązków spuchł.
A Ci, którzy się JPK zajmują, najlepiej wiedzą, że pracy przybyło sporo. Chociażby ze szkoleniami  dla mikroprzedsiębiorców. Niby nic, prezentacja przyszła, ale slajdy fatalnie przygotowane i rzetelne omówienie tematu zajmuje grubo ponad godzinę. A i tak po spotkaniu uczestnicy mają wiele dodatkowych pytań i w konsekwencji szkolenie trwa piekielnie długo, a robota leży. Inne czynności się same nie zrobią. No i tu chyba powinien być dodatek zadaniowy...

Uważam, że JPK to nic nadzwyczajnego, szkolenia są realizowane na podstawie materiałów przygotowanych przez Izby, organizowane są w trakcie czasu pracy. Jak wchodziło SSP było podobnie oraz były i nadal są pewne trudności i czy ktoś z pracowników wówczas otrzymał z tego tytułu jakieś profity... otóż nie.

17 lis 2017, 21:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]