Teraz jest 04 wrz 2025, 07:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Analiza grupowa z segmentacją ogólną 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA30 lip 2015, 17:18

POSTY        4
Post Analiza grupowa z segmentacją ogólną
Jestem zielona w temacie a mam zrobić analizę grupową z segmentacją ogólną. Jak to się robi? Mam instrukcję z podręcznika do podsystemu Kontrola, ale nie wszystko jest dla mnie jasne. Nie bardzo mam też kogo zapytać w urzędzie, bo osoba która tym się zajmowała nie pracuje już od kilku miesięcy. Proszę o wskazówki i z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

15 lis 2017, 20:11
Zaawansowany

REJESTRACJA07 sty 2016, 19:54

POSTY        41
Post Re: Analiza grupowa z segmentacją ogólną
Monika1988                    

Jestem zielona w temacie a mam zrobić analizę grupową z segmentacją ogólną. Jak to się robi? Mam instrukcję z podręcznika do podsystemu Kontrola, ale nie wszystko jest dla mnie jasne. Nie bardzo mam też kogo zapytać w urzędzie, bo osoba która tym się zajmowała nie pracuje już od kilku miesięcy. Proszę o wskazówki i z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Sugeruję rzucić to wszystko w diabły...

Jak nie zrobisz analizy albo ją z p...ysz to i tak nic nie zrobią. Na Twoje miejsce i tak nikt lepszy nie przyjdzie (nie to że uważam że jesteś zła).

15 lis 2017, 20:26

REJESTRACJA11 cze 2017, 20:52

POSTY        22
@Monika1988
Zadaj konkretne pytania lub wskaż, z czym masz problem.

15 lis 2017, 21:27
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 19:42

POSTY        16
Wskazówki:
1 spytaj kierownika
2 jeśli kierownik tego nie potrafi( co brzmi dla mnie śmiesznie), to zadzwoń do osoby która tym się zajmowała (ale nie chce mi się wierzyć, że tylko 1 osoba na cały us to potrafiła) :dokuczacz:

15 lis 2017, 21:33
Początkujący
Własny awatar

POSTY        4
spawel                    

@Monika1988
Zadaj konkretne pytania lub wskaż, z czym masz problem.

Czy po wykonaniu analizy należy ją zatwierdzić? Bo analizy robione w poprzednich okresach nie są zatwierdzone i wynik dla konkretnego podmiotu można zobaczyć tylko z Menu Analiza grupowa-przeglądanie. I jeszcze jedno: zrobiłam analizę dla organizacji. Koleżanka z NIPów chciała podejrzeć wynik dla pewnego podmiotu, a podmiotu nie było w wynikach. Czy to jest jakiś błąd w parametrach analizy czy tak może się zdarzyć?

20 lis 2017, 20:25
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 21:39

POSTY        291
Analizy po ich wykonaniu, wybraniu podmiotów do analiz indywidualnych winny być zatwierdzone.
Może być tak że nie wszystkie podmiot będą w wynikach, zależy jakie parametry ustawiono, liczbę %.
Ogólnie dalej się tworzy LPD i trochę się dziwię, że nie ma w tym temacie szkoleń a ludzie zmieniają pracę, odchodzą.

20 lis 2017, 20:34
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
czere?nia                    

Analizy po ich wykonaniu, wybraniu podmiotów do analiz indywidualnych winny być zatwierdzone.
Może być tak że nie wszystkie podmiot będą w wynikach, zależy jakie parametry ustawiono, liczbę %.
Ogólnie dalej się tworzy LPD i trochę się dziwię, że nie ma w tym temacie szkoleń a ludzie zmieniają pracę, odchodzą.

AG z segmentacją to robi sie już tylko dla spokojności sumienia tak samo jak LPD. W izbach nikt LPD nie analizuje.

20 lis 2017, 22:25
Zaawansowany

REJESTRACJA20 lip 2010, 13:19

POSTY        43
Ustawiasz parametry oddzielnie dla organizacji i oddzielnie dla osób fizycznych (oddzielne analizy). Koniecznie przed zatwierdzeniem zaznacz podmioty wybrane do analizy (te z największą ilością punktów) - bo reszta będzie wykasowana. Próbuj - nic się nie dzieje jak coś nie wyjdzie.  :rolleyes:

21 lis 2017, 08:02
Początkujący
Własny awatar

POSTY        4
Jonek                    

Ustawiasz parametry oddzielnie dla organizacji i oddzielnie dla osób fizycznych (oddzielne analizy). Koniecznie przed zatwierdzeniem zaznacz podmioty wybrane do analizy (te z największą ilością punktów) - bo reszta będzie wykasowana. Próbuj - nic się nie dzieje jak coś nie wyjdzie.  :rolleyes:

Znalazłam instrukcję i zrobiłam analizy. Chyba dobrze wyszły. Dzięki za podpowiedzi.

21 lis 2017, 21:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9 ]