Witam serdecznie, mam mały problem ze SP*ED mianowicie razem z koleżanką nawet o tym nie wiedząc próbowaliśmy zweryfikować te same deklaracje PIT-11. teraz deklaracje przeszły do POLTAXU, lecz nadal widnieją na SPEDzie - nie można ich ani pobrać, bo już są w Poltaxie ani ich odrzucić ponieważ status mają SUKCES. Ktoś może doradzić jakieś rozwiązanie? Miał ktoś podobną sytuację u siebie ? Pozdrawiam
____________________________________ Stanowisko: Klikacz/Małpa od wciskania guzików/Starszy operator SSP - to się waha ;)
09 lut 2016, 11:58
Re: SP*ED
ten problem jest powszechny - wynika z błędu SPED'a - pisałem ZGL i odpowiedź padła, że po aktualizacji aplikacji mają te dokumenty zniknąć
____________________________________ "jestem jak chiński znak równowagi - trochę głupoty - tyle samo rozwagi..."
09 lut 2016, 14:53
a co robicie z PIT-40A/11A? Weryfikujecie i poprawiacie w poltax te błędne czy narazie nie walidujecie ? Przyszła odp z Help że będzie poprawka i by ich nie walidować a co ze zwalidowanymi błędnymi ?Jak postępujecie ?
09 lut 2016, 19:05
Można walidować, było info z helpa. Po wgraniu poprawki, operacje trzeba będzie powtórzyć.
____________________________________ Boże ratuj... bo pomysły góry przewyższają moje siły.
09 lut 2016, 19:20
Dzisiaj wpłynęło z zusu...12.000 korekt PIT40A. Żadna aktualizacja, wgranie poprawki nie pomoże, czeka nas ręczne klikanie. Góra milczy... szkoda słów.
10 lut 2016, 21:38
Proszę o pomoc. Jak należy weryfikować wpływające informacje PIT-11, PIT-11A oraz zeznania PIT-40 i PIT-40A. Pod uwagę należy brać adres zamieszkania podatnika na tych deklaracjach czy ostatnie wystąpienie w CRP KEP? Zauważyłam, że w urzędach są różne praktyki. A co z osadzonymi w ZK? Pozdrawiam!
11 lut 2016, 18:11
Proszę o pomoc. Jak należy weryfikować wpływające informacje PIT-11, PIT-11A oraz zeznania PIT-40 i PIT-40A. Pod uwagę należy brać adres zamieszkania podatnika na tych deklaracjach czy ostatnie wystąpienie w CRP KEP? Zauważyłam, że w urzędach są różne praktyki. A co z osadzonymi w ZK? Pozdrawiam!
Biorę pod adres zamieszkania na ostatni dzień grudnia, nawet jeżeli podatnik na zeznaniu poda adres zamieszkania z terenu naszego US to będzie on odnotowany przez NIP z rokiem 2016 a zeznanie i deklaracje dotyczą 2015
12 lut 2016, 07:42
Margeritka
Dzisiaj wpłynęło z zusu...12.000 korekt PIT40A. Żadna aktualizacja, wgranie poprawki nie pomoże, czeka nas ręczne klikanie. Góra milczy... szkoda słów.
Info z MF: należy się wstrzymać z weryfikacją korekt - będzie poprawka przesłana. Tylko nie określili kiedy
14 lut 2016, 10:26
Trochę więcej szczegółów na temat tego info z MF? Kiedy, jak, nr pisma?
14 lut 2016, 15:28
Lubię to w mojej pracy. Ważnych rzeczy dowiaduję się z forum
____________________________________ Boże ratuj... bo pomysły góry przewyższają moje siły.
14 lut 2016, 17:07
ztw
Lubie to w mojej pracy. Ważnych rzeczy dowiaduję się z forum 3mmsie--
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
14 lut 2016, 17:09
tues
To była odpowiedź na zgłoszenie do HPSM
14 lut 2016, 18:14
quryj
tues
To była odpowiedź na zgłoszenie do HPSM
ZGL417050
15 lut 2016, 08:17
Wpłynęło dzisiaj pismo do US-ów o obowiązku zakończenia zatwierdzania wszystkich dokumentów do 07-03-2016r. w związku ze wstępnie wypełnionym zeznaniem rocznym (PFR). W związku z tym faktem podpytuję - coś wiadomo o rozwiązaniu problemu z wielką ilością korekt PIT-40 z ZUSów zalegającą na SPEED ?