Może za wcześnie na tego typu post ale biorąc pod uwagę co się stało w II kwartale (stosunkowo niskie premie) to człowiek już czeka na tą premię za III kwartał ciekawe czy będą podobne do tych które otrzymaliśmy za kwartał poprzedni.
08 wrz 2016, 07:46
Re: Nagrody III kwartał 2016
U nas nie były takie niskie !
08 wrz 2016, 08:27
U mnie też nie były niskie. Wg mnie posty tego typu powinny być blokowane przez administratora bo niczego nie wnoszą. Czego się spodziewasz w ramach odpowiedzi, domysłów? Do zakończenia kwartału jeszcze prawie miesiąc a już ludzie mają się wypowiadać na temat. Ostatnio na tym forum za dużo jest biadolenia, pisania o niczym, pisania nie na temat. Szanujmy swój czas poprzez nie zaśmiecanie forum bezsensownymi postami.
____________________________________ Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia.
08 wrz 2016, 09:19
Levy181
Może za wcześnie na tego typu post ale biorąc pod uwagę co się stało w II kwartale (stosunkowo niskie premie) to człowiek już czeka na tą premię za III kwartał ciekawe czy będą podobne do tych które otrzymaliśmy za kwartał poprzedni.
No i masz. Nie wytrzymał nam kolega. To tak jak Święta Bożego Narodzenia w październiku, albo wielkanocne już w styczniu po pozbyciu się choinek. Niezależnie od powyższego wydaję mi się, że będzie to jakieś 5000,00 brutto, w szczególności dla osób licznie wypowiadających się na forum odnośnie tematów "Nagroda ... kwartał 2016" w godz. od 8 do 16. pozdrowienia dla przeniecierpliwych
08 wrz 2016, 20:37
LEVY181 tylko zapytał, może mu bardzo kasa potrzebna (i może dostał tyle , ile u nas było, tzn. przeciętnie poniżej 300 "do rączki") - i ma prawo pytać. A odpowiedzieć powinni ci, którzy być może coś wiedzą, a nie "krytycy", bo to chyba oni właśnie zbierają głos bez potrzeby. Trochę tolerancji, proszę koleżeństwa !
09 wrz 2016, 08:51
Levy181
Na bilet do Manchesteru nie wystarczy...
09 wrz 2016, 09:18
Ispec
LEVY181 tylko zapytał, może mu bardzo kasa potrzebna (i może dostał tyle , ile u nas było, tzn. przeciętnie poniżej 300 "do rączki") - i ma prawo pytać. A odpowiedzieć powinni ci, którzy być może coś wiedzą, a nie "krytycy", bo to chyba oni właśnie zbierają głos bez potrzeby. Trochę tolerancji, proszę koleżeństwa !
1. Kasa jest potrzeba każdemu z nas i prawo zapytać ma każdy to prawda. 2. Nie chodzi o to żeby kogoś skrytykować tylko nie siać niepotrzebnego zamętu i domysłów. Już prawie 3,5 tys. ludzi odczytało ten wątek myśląc ze przeczytają coś konkretnego a tego tu nie ma i tylko o to chodzi. Jest miesiąc przez zakończeniem kwartału a pewno z 2-3 przed ewentualną wypłatą więc uważam że ten topic to falstart. 3. Czytam i pisze na tym forum żeby wymieniać się informacjami, doświadczeniami a tego w przedmiotowym poście niestety nie ma. Powtarzam jeszcze raz szanujmy swój czas oraz innych (prawie 3500! wejść), piszmy o konkretach a nie posty pt. "co by było gdyby babcia miała wąsy" albo "każdy kradnie". Pozdrawiam (i się nie spinam )
____________________________________ Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia.
09 wrz 2016, 09:53
Faktycznie może za wcześnie o mysleniu o nagrodach za III kwartał. Ja tylko dodam, iż słyszałem od naszego NUS-a, że III i IV kwartał może być kiepski jeśli chodzi o nagrody, bo są jakieś zalecenia dla DIS-ow, żeby odkładali juz kasę dla obecnych pracowników- emerytów na odprawy bo jak wejdzie KAS to ci emeryci nie dostaną zatrudnienia w KAS, który ma być odchudzony w pierwszej kolejności o pracowników co nabyli już uprawnienia emerytalne.
09 wrz 2016, 10:11
Jeżeli chodzi o potencjalnych emerytów to zawsze w budżecie na dany rok są przewidziane rezerwowe kwoty na ich ew. odprawy ! I na pewno te kwoty nie przechodzą z roku na rok!
09 wrz 2016, 13:58
no tak w sumie można było się domyślać że spotkam się z krytyką. Uważam że forum ma to do siebie że można pisać, pytać ale jak czytam niektóre posty w których są tylko kłótnie to fakt nie ma o czym rozmawiać.
IS Warszawa dzisiaj rozmawiałem z Panią z kadr i mówiła że premie mogą być niższe niż za poprzedni kwartał.
09 wrz 2016, 18:04
Levy181
no tak w sumie można było się domyślać że spotkam się z krytyką. Uważam że forum ma to do siebie że można pisać, pytać ale jak czytam niektóre posty w których są tylko kłótnie to fakt nie ma o czym rozmawiać.
IS Warszawa dzisiaj rozmawiałem z Panią z kadr i mówiła że premie mogą być niższe niż za poprzedni kwartał.
Nie martw się, ja Cię rozumiem. Też bym chciał dostać jakąś fajna premię, by móc wreszcie odłożyć grosza. Bo tych 250 zł. nawet nie odczuwam. I też chciałbym wiedzieć miesiąc prędzej, że idą dobre pieniądze i się jeszcze bardziej sprężyć , by dostać tą kasę. A jak się słyszy o 250 zł. to uwaga bo się będę wychylał i robił ponad to co muszę za takie pieniądze.
Najważniejsze, że moja 25 letnia koleżanka ma 3 dziecko i żyje sobie z zasiłku i pięknej akcji 500+, a szanowny małżonek dorabia na czarno, by zalewać swoje śliczne BMW. A ja zapie**am na rowerze do pracy ku chwale ojczyzny. Dziękuję, Dobranoc.
09 wrz 2016, 19:52
Ad rem. Zazwyczaj 3 kwartał jest lepszy pod względem wysokości premii. To tyle jak na 1 mc przed jej dzieleniem.
Nie na temat. Herbatnicku i inni obrońcy uciśnionych, gdybyście sięgneli do wątku pt. "Nagrody II kwartał 2016" i czytali ze zrozumieniem, wywnioskowalibyście że Levy181 zawodnik i fan Manchester united zainkasował - jak to sam stwierdził - 100% premii. To tak na marginesie, bo nie o tym stanowi wątek.
Średnio na temat: Dzisiaj już nie chce mi się, ale jutro po obiedzie założę temat pt. " Nagrody IV kwartał 2016" lub "Prezenty na gwiazdkę - propozycje". Liczę na aktywną dyskusję okraszoną licznymi wypowiedziami.
09 wrz 2016, 21:30
usavetoy
Ad rem. Zazwyczaj 3 kwartał jest lepszy pod względem wysokości premii. To tyle jak na 1 mc przed jej dzieleniem.
Nie na temat. Herbatnicku i inni obrońcy uciśnionych, gdybyście sięgneli do wątku pt. "Nagrody II kwartał 2016" i czytali ze zrozumieniem, wywnioskowalibyście że Levy181 zawodnik i fan Manchester united zainkasował - jak to sam stwierdził - 100% premii. To tak na marginesie, bo nie o tym stanowi wątek. pije-===[
Średnio na temat: Dzisiaj już nie chce mi się, ale jutro po obiedzie założę temat pt. " Nagrody IV kwartał 2016" lub "Prezenty na gwiazdkę - propozycje". Liczę na aktywną dyskusję okraszoną licznymi wypowiedziami. :wacko:
ale co tu do rzeczy ma to że jestem fanem drużyny która mam w avatarze ? po co się człowieku spinasz nie masz nic do powiedzenia to nie pisz nic Ci do tego jaki post założyłem i kiedy a jeśli coś Ci nie pasuje to idź do Ewy Drzyzgi
10 wrz 2016, 06:53
Levy181