czy są na tym forum KIP-owcy? może wymienilibyśmy się uwagami dotyczącymi tych wszystkich odsłuchów, ocen a przede wszystkim do czego to prowadzi?
09 lip 2016, 07:21
Re: KIP - kontrola jakości
No ja już sobie obiecałem, że następnym razem, jak jakaś pancia nie będzie wiedziała ile to jest 0% ze 100 zł, to jej odpowiem, że bardzo chętnie bym jej powiedział ile to jest, ale że w związku z tym, że moja praca podlega ocenie, no to jej nie powiem, bo infolinia nie dokonuje obliczeń i chcąc jej pomóc, zaszkodzę tylko sobie, bo narażę się na zarzut, że odpowiadam niejednolicie.
09 lip 2016, 09:13
Re: KIP - kontrola jakości
Hmm pracuję w KIP... co do kontroli jakości mam pewne wątpliwości. Z jednej strony rozumiem, że musi istnieć jakaś forma kontroli i z tym musimy się pogodzić. Faktycznie ma to również cel szkoleniowy, bo widać jakie obszary trzeba poprawić, jakie kwestie-pytania sprawiają konsultantom problemy. Z drugiej strony to jednak olbrzymi stres, widzę to po sobie i swoich współpracownikach. I niestety oceny nie są do końca obiektywne według mnie. Ale niestety możemy sobie tutaj ponarzekać, lecz niewiele to zmieni...