Teraz jest 04 wrz 2025, 04:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Informatycy niepotrzebni w urzędach? 
Autor Treść postu
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA27 lip 2009, 12:35

POSTY        2
Post Informatycy niepotrzebni w urzędach?
Informatyka u nas od zawsze była traktowana jak 5 koło u wozu. Niestety traktowani jesteśmy jako „niepotrzebni”… Tylko dlaczego jak idzie informatyk na urlop to co chwilę ma telefony z Urzędu.  strzel===]
Całe dnie poświęcamy się pracy informatycznej i pomagamy pracownikom od najdrobniejszych problemów po sprawy trudne nie związane nawet z naszym fachem… ale cały czas jesteśmy traktowani jako „niepotrzebni”…  :stop:  :mur:
Jak wszystko działa w Urzędzie to znaczy że informatyk „nic nie robi”… Tylko nie zastanowi nikogo to że właśnie dlatego że może pracować i wszystko działa to jest zasługa informatyka …?!
Po prostu brak słów i komentarzy, jestem ciekaw czy w innych urzędach skarbowych też tak jest z informatykami …? <_<

19 maja 2016, 09:50
Zaawansowany

REJESTRACJA18 maja 2009, 13:35

POSTY        66
Post Re: Informatycy niepotrzebni w urzędach?
podobnie

19 maja 2016, 13:03
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2007, 14:53

POSTY        90
I tu się Panowie mylicie. Bo informatyk to takie "zwierzątko" chodzące po Urzędzie które można zawsze kopnąć, można pokrzyczeć, zrzucić wszystkie Swoje nieszczęścia. Zawsze można powiedzieć, że to informatyk jest odpowiedzialny za wszystko.

hhhmmm a do czego jeszcze ? np. Jak trzeba zrobić robotę super pilna, super trudna a później powiedzieć u NU że "tak tak informatyk pomógł wysłać"

do tego zawsze informatyk będzie potrzebny, a robota informatyczna sama się robi bo tam tylko Enter się naciska, to ten duży klawisz kolo tych klawiszy go gier.

ps. czy u was tez RPI jest pisane raz na jakiś czas ?

19 maja 2016, 13:59
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA27 lip 2009, 12:35

POSTY        2
dokładnie RPI jest pisane po wielkich prośbach a najlepiej jak byśmy sobie sami napisali...

Jesteśmy traktowani jako "niepotrzebni" a cały czas się od nas wymaga i nas potrzebuje... to o co tu chodzi ja pytam?
Jak do Pracy to potrzebni jesteśmy jak najbardziej a jak dojdzie do podwyżek to ochłapy zostaną rzucone bo przecież my informatycy to nic nie robimy...

Zacznijmy coś z tym robić, powiedzmy  :stop: i coś zdziałajmy bo zawsze będziemy tak traktowani ...

19 maja 2016, 14:17
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2007, 14:53

POSTY        90
Jest L4, są 4 dni na żądanie! Wystarczy się umówić na jakiś konkret. Myśle że 3 dni bez informatyka w us na początku miesiąca da im do myślenia.

19 maja 2016, 14:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 sty 2016, 10:45

POSTY        10
A ja myślę że wszystko zależy od podejścia informatyka do użytkowników. Jak rżnie ważniaka to sympatii nie zdobędzie. Niestety są ludzie i taborety, tzn tacy, co to im informatyk od serca pomaga, a ci i tak, jak coś pójdzie nie tak, całą winę zwalą na niego.
Generalnie jednak jaki informatyk dla ludzi, tacy oni dla niego.

19 maja 2016, 18:02
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Nastąpiła zmiana i czy ktoś chce czy nie to rola informatyków się zmieniła.  Miarą działania jest RPI a korporacyjny system zarządzania biznesowego tłumi każdą inicjatywę. Dla IT pozostanie tylko mały kącik techniczny co było widać po nieudanie wdrażanym SSP/SZD- tym dziecku korporacyjnego biznesu.

20 maja 2016, 18:55
Zaawansowany

REJESTRACJA18 maja 2009, 13:35

POSTY        66
tylko że RPI nie działa prawidłowo, brak powiadomień e-mail o zgłoszeniach z naszego urzędu, natomiast wiem co się zepsuło w Izbie - przynajmniej tak jest w naszym województwie. Jest tak od ponad pół roku, podobno pracują nad tym.

20 maja 2016, 19:54
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
maniek86                    

tylko że RPI nie działa prawidłowo, brak powiadomień e-mail o zgłoszeniach z naszego urzędu, natomiast wiem co się zepsuło w Izbie - .

W śląskim nie ma tego problemu. Mam zgłoszenia tylko ze swojego US i powiadomienia e-mail jako jedna z dróg.

20 maja 2016, 22:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9 ]