Teraz jest 04 wrz 2025, 09:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 250 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna strona
Odejścia ze skarbowości 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 sty 2011, 16:10

POSTY        28
Post Odejścia ze skarbowości
Czy ktoś dysponuje danymi ile osób odeszło ze skarbowości w 2015r? Z podziałem na stanowiska lub staż pracy? Bardzo mnie to ciekawi kto najczęsciej opuszcza ten tonący okręt?

24 kwi 2015, 07:01
Znawca

REJESTRACJA05 wrz 2007, 06:50

POSTY        130
Post Re: Odejścia ze skarbowości
... nikt nie odchodzi i nikogo nie zwalniają, bo niewolników się sprzedaje...

:P

24 kwi 2015, 09:09
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
omeg12                    

Czy ktoś dysponuje danymi ile osób odeszło ze skarbowości w 2015r? Z podziałem na stanowiska lub staż pracy? Bardzo mnie to ciekawi kto najczęsciej opuszcza ten tonący okręt?

Ja też byłbym zainteresowany takimi informacjami :) jednakże nie wiem, czy są to dane ogólnodostępne. Zastanawiam się, czy jak bym wystąpił, w związku z pisaniem mojej pracy - obojętnie czy licencjackiej/inżynierskiej, magisterskiej, czy też do innych badań, to czy te dane by mi udostępniono. To są, wg mnie, dane ogólne i nie zawierają danych osobowych, tylko liczbę pracowników z podziałem na stanowiska i staż pracy. Może ktoś wie w tym temacie więcej, bądź gdzie to sprawdzić?

24 kwi 2015, 20:26
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 paź 2012, 10:59

POSTY        25
Ja odeszłam z początkiem kwietnia po 6 latach, wielu się dziwiło, wielu gratulowalo odwagi. Teraz zarabiam 2 razy tyle i w końcu mogę się rozwijać, a w us nic już mnie nie czekało -na układy nie ma rady.

24 kwi 2015, 21:51
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:20

POSTY        296
JZ06                    

A ja myślę, że obok zdecydowanej większości (co z przykrością muszę przyznać) osobników, którym  przy pomocy paru prymitywnych narzędzi socjotechnicznych udało się przeszczepić niewolniczą mentalność (niektórzy postawę fornala odziedziczyli w genach) są jeszcze pracownicy skarbowości, których taki wpis irytuje.

26 kwi 2015, 13:07
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 13:15

POSTY        114
A ja odchodzę z dniem 1 września , zdecydowałem się i stanę po drugiej stronie, pracodawcy nasi tj. IS , UKS, MF chyba nie doceniają tego co mają. Gdyby większość odeszła to może by po rozum przyszli do głowy

26 kwi 2015, 17:23
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
cyanide3                    

JZ06                    

A ja myślę, że obok zdecydowanej większości (co z przykrością muszę przyznać) osobników, którym  przy pomocy paru prymitywnych narzędzi socjotechnicznych udało się przeszczepić niewolniczą mentalność (niektórzy postawę fornala odziedziczyli w genach) są jeszcze pracownicy skarbowości, których taki wpis irytuje.

zgadzam się; należy usunąć ten post.

26 kwi 2015, 17:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 sty 2008, 12:30

POSTY        94
A ja się nie zgadzam, niech zostanie w komplecie, tak jak jest, zarówno wpis jak i komentarze są symptomatyczne, coś mówią o nas...

jordi, 13tka?

26 kwi 2015, 18:06
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 lip 2009, 13:08

POSTY        6
Odeszłabym gdybym znalazła inną pracę, ale u nas rynek pracy jest beznadziejnie płytki.
Dlatego nadal tu tak tkwię.
Gratuluję i zazdroszczę tym, którzy odeszli z urzędów.

26 kwi 2015, 18:44
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
JZ06                    

To co napisałeś jest niestety bardzo smutne ale (również niestety) coraz częściej prawdziwe.  :stop:

26 kwi 2015, 18:50
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2009, 08:09

POSTY        145
JZ06                    

Rozbawiłam się  :brawa:

26 kwi 2015, 19:14
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
jordi123                    

A ja odchodzę z dniem 1 września , zdecydowałem się i stanę po drugiej stronie, pracodawcy nasi tj. IS , UKS, MF chyba nie doceniają tego co mają. Gdyby większość odeszła to może by po rozum przyszli do głowy

:brawa:
Odszedłem 5 la t temu.
Po prawie 3 latach rządów Partii Oszustów byłem już pewny, że nic dobrego skarbowców nie czeka. Że im prędzej tym lepiej.
I miałem rację.
Całe moje doświadczenie zawodowe (jako skarbowca, nie ''kominiarza'') wykorzystuję już tylko dla siebie, nie dla urzędu.

Ostatnio edytowano 26 kwi 2015, 21:16 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

26 kwi 2015, 21:12
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 wrz 2013, 15:24

POSTY        61
ja też się mocno zastanawiam nad odejściem
mój NUS to wyjątkowa kanalia, osoba upośledzona psychicznie na skutek otrzymania władzy
w efekcie odezwały się wszystkie mocno skrywane dewiacje i fobie
skutek jest taki, że dla osobnik ten odczuwa satysfakcję z wyrządzenia komuś szkody, ot tak bez powodu
w swoim mocno ograniczonym rozumku (jak u "Kubusia puchatka") wszelką krytykę, a nawet próby obrony tłumaczy sobie jako atak na jego osobę
w moim US, a chyba nawet w całych strukturach nie widzę jak na razie żadnych perspektyw na przyszłość
do pewnego momentu praca stanowiła moją pasję, ale mój NUS kanalia skutecznie mnie wyleczył
czas zacząć myśleć o sobie i rodzinie, głównie o rodzinie
zawsze będą dwie strony
jedna krytykująca odchodzących
druga to szukający nowej drogi
kto lepszy ??? nie wiem każdy musi dokonać własnego wyboru, każda sytuacja jest nieco inna, nikt nie składał przysięgi wierności

26 kwi 2015, 21:42
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 wrz 2013, 16:03

POSTY        20
Odejść jest sporo i to raczej pracowników wykonujących swoją pracę powyżej przeciętnej. W maju kilka kolejnych odejść.
No ale marne pensje i możliwość odejścia z dnia na dzień w kwietniu i maju robi swoje.

Ciekawe ile firm z sektora prywatnego pozwoliłoby sobie na taką utratę wiedzy i kapitału? W końcu w tych ludzi zainwestowano duże pieniądze - szkolenia + doświadczenie, no i specjalistyczna wiedza dotycząca systemu podatkowego i ustaw podatkowych.

26 kwi 2015, 22:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 250 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna strona