Wybieram się jutro na rozmowę kwalifikacyjną do Urzędu Skarbowego. Czy możecie mi powiedzieć, czego mogę się na takiej rozmowie spodziewać? Test już pisałam. I w ogóle jakie są płace w Urzędzie Skarbowym, bo nie wiem, jaką kwotę mam powiedzieć.
Ostatnio edytowano 30 sty 2007, 10:13 przez martia81, łącznie edytowano 1 raz
30 sty 2007, 08:16
O kwocie to nawet nic nie mów. Nie spodziewaj się wysokich wynagrodzeń w US. No chyba, że startujesz na NU?!
Ostatnio edytowano 30 sty 2007, 10:13 przez gl35, łącznie edytowano 1 raz
30 sty 2007, 08:20
martia81
Wybieram się jutro na rozmowę kwalifikacyjną do Urzędu Skarbowego. Czy możecie mi powiedzieć, czego mogę się na takiej rozmowie spodziewać? Test już pisałam. I w ogóle jakie są płace w Urzędzie Skarbowym, bo nie wiem, jaką kwotę mam powiedzieć.
Jaką kwotę masz powiedzieć? Czeka Cię szok. U nas dają na początek 1.600 brutto (nieco ponad tysiak na rękę) i umowę na czas określony. Perspektywy: druga umowa na czas określony (razem obie umowy na 1,5 roku) i praktycznie takie samo wynagrodzenie przez 1,5 roku (dojdą w tym czasie tylko drobne dodatki).
Ostatnio edytowano 30 sty 2007, 10:14 przez pjk, łącznie edytowano 1 raz
30 sty 2007, 08:21
A o co mogą mnie zapytać? Ordynacja czy ogólne pytania o byłą pracę, studia itp.? Jak wasza rozmowa wyglądała?
Ostatnio edytowano 30 sty 2007, 10:15 przez martia81, łącznie edytowano 1 raz
____________________________________ always look on the bright side of life
30 sty 2007, 08:28
Nie ma zasady. Różnie w różnych urzędach.
Ostatnio edytowano 30 sty 2007, 10:15 przez paczka, łącznie edytowano 1 raz
30 sty 2007, 08:28
Pytań z OP na pewno. A reszta zależy od tego, na jakie stanowisko zorganizowano nabór. Jak do działu podatku dochodowego - to coś z ustaw p.d.o.p. lub p.d.o.f., jak do p.t.u. podkuj się z przepisów regulujących ten temat (nie zaszkodzi rzucić okiem na VI Dyrektywę) itd. Natomiast wysokość wynagrodzenia może zależeć od tego, na czyje miejsce przychodzisz. Jeżeli poprzednik odszedł na emeryturę to NUS teoretycznie ma z czego zaproponować, choć za bardzo na to bym nie liczył - dołoży raczej dotychczasowym pracownikom (rzecz jasna nie wszystkim). Gdy poprzednik zarabiał mało, na pewno nie dostaniesz więcej. Chyba, że należysz do szarej sieci lub układu IV RP i NUS też jest z ostatniego nadania...
Ostatnio edytowano 30 sty 2007, 13:26 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
30 sty 2007, 11:57
helvet
Pytań z OP na pewno. A reszta zależy od tego, na jakie stanowisko zorganizowano nabór. [...]jak do p.t.u. podkuj się z przepisów regulujących ten temat (nie zaszkodzi rzucić okiem na VI Dyrektywę) [...]
Przypominam też o nowej dyrektywie dot. VAT... chociaż na castingu raczej o to pytać chyba nie powinni.
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 30 sty 2007, 13:27 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
30 sty 2007, 12:16
A dlaczego chcesz pracować w Skarbówce? Mało się tu naczytałaś? Przecież to zawód bez prespektyw, obawiam się, że najgorsze ciągle przed nami.
Ostatnio edytowano 31 sty 2007, 07:49 przez elektrobody, łącznie edytowano 1 raz
30 sty 2007, 22:49
:rolleyes: Po pracy w skarbówce pozostał mi jedynie obwisły brzuch od siedzenia w krześle i zszarpane nerwy przez niekompetentnych pracowników, a płacą mało, więc jem tłuste, tanie rzeczy - stąd ten okropny obwisły brzuch.
____________________________________ Idź swoją drogą a niech inni mówią co chcą...,
Ostatnio edytowano 31 sty 2007, 14:02 przez Hajduksplit, łącznie edytowano 1 raz
31 sty 2007, 11:51
Niedobrze, u mnie już się brzuszek nieco zaokrąglił - chyba muszę uciekać z US!
____________________________________ mucho trabajo poco dinero
Ostatnio edytowano 01 lut 2007, 07:31 przez antiFa, łącznie edytowano 1 raz
31 sty 2007, 15:01
Ja zacząłem ze stresu przez sen zjadać (ścierać) zęby, dentysta zaordynował wkładkę silikonową na sen. Oczywiście nie refundowaną. Teraz czekam na pierwszy zawał. :blink:
Ostatnio edytowano 20 mar 2007, 11:58 przez Raptus, łącznie edytowano 1 raz
20 mar 2007, 10:12
martia81
I co, udało się dostać pracę w US czy nie? Jak tak, to napisz, jakie dali wynagrodzenie.
Raptus
Ja zacząłem ze stresu przez sen zjadać (ścierać) zęby, dentysta zaordynował wkładkę silikonową na sen. Oczywiście nie refundowaną. Teraz czekam na pierwszy zawał. :blink:
A jak będą zmiany, to spadniesz z wysokiego stołka czy z niskiego?
____________________________________ CARPE DIEM
Ostatnio edytowano 20 mar 2007, 11:59 przez justysia 29, łącznie edytowano 1 raz