Teraz jest 06 wrz 2025, 00:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Certyfikat językowy 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA26 wrz 2011, 14:19

POSTY        5
Post Certyfikat językowy
Wybrałam się dziś do komórki kadr w swoim urzędzie z dumą dzierżąc w dłoni kopię i oryginał certyfikatu językowego(B2 ale nie do mianowania tylko dla własnej satysfakcji i za własne pieniądze), celem załączenia kopii do akt osobowych i zmyto mi głowę.Pani kadrowa oświadczyła, że owszem kopię załączy ale w tym momencie certyfikat jest dla pracodawcy nieważny i nie będzie brany pod uwagę przy sporządzaniu wszelkiego rodzaju statystyk i sprawozdań ponieważ nie mam jego tłumaczenia. Jako podstawę prawną wymogu o tłumaczeniu certyfikatu podano mi Ustawę o języku polskim. Czy u Was jest podobnie? Rozumiem, że tłumaczenia wymagałyby jakieś inne dokumenty ale certyfikat?

08 kwi 2014, 11:30
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Re: Certyfikat językowy
Czy to jakiś oryginalny język ( np.chiński , japoński ? ) czy też standardowy jak certyfikat FCE , który również jest przyjmowany bez tłumaczenia ? Nie ma tego certyfikatu na liście dopuszczonych do egzaminu na USC ?

08 kwi 2014, 17:03
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 10:04

POSTY        41
Do moich kadr dostarczyłam swego czasu trzy certyfikaty (B1 i dwa B2) i nigdy nie marudzono o tłumaczenie. Coś chyba kadrowa przegięła... Może sama nie kuma ni w ząb, czego ów certyfikat jest świadectwem?

08 kwi 2014, 18:18
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA26 wrz 2011, 14:19

POSTY        5
tranqilo                    

Czy to jakiś oryginalny język ( np.chiński , japoński ? ) czy też standardowy jak certyfikat FCE , który również jest przyjmowany bez tłumaczenia ? Nie ma tego certyfikatu na liście dopuszczonych do egzaminu na USC ?

Najbardziej popularny język angielski,certyfikat TOEIC Listening and Reading-może nie tak znany jak FCE, ale wymieniony na liście jako jeden z pozwalających na przystąpienie do egzaminu na USC

jahreshka                    

Do moich kadr dostarczyłam swego czasu trzy certyfikaty (B1 i dwa B2) i nigdy nie marudzono o tłumaczenie. Coś chyba kadrowa przegięła... Może sama nie kuma ni w ząb, czego ów certyfikat jest świadectwem?

Myślę, że w tym właśnie w tym szkopuł, że w kadrach nie mają pojęcia czego ów dokument dotyczy a na wysiłek sprawdzenia chociażby w internecie, nikogo nie stać.

09 kwi 2014, 06:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]