Czy w Waszych US planowane są dyżury związane z akcją PIT w centrach handlowych i innych miejscach publicznych w soboty i niedziele, a może w inne dni po godzinach pracy. Jeżeli posiadacie takie informacje proszę podzielcie się nimi np. na jakich zasadach, w jakich godzinach i terminach i inne
11 lut 2014, 19:28
Re: Akcja PIT 2014
U nas planują, ale na razie szczegółów brak. Powiadomili nas jedynie o wspaniałym pomyśle.
11 lut 2014, 23:02
U nas też akcja jest planowana. Piątek, sobota, niedziela- później do odbioru. Na razie również szczegółów brak.
12 lut 2014, 08:00
U nas jest taki plan, żeby namówić rodzinę na pozowanie do zdjęć i udzielania wywiadów. Im więcej zdjęć i zadowolonych klientów tym lepiej. A przecież nikt nie rozpozna naszych babć, ciotek, sióstr, braci, kuzynów. Na określoną godzinę planujemy spęd rodzin w umówionym centrum handlowym na sesję fotograficzną. Dyrektor będzie zachwycony !!!
12 lut 2014, 14:05
u nas też coś będzie ponoć przyszły jakieś wytyczne z is, nacisk na e-PITy, na razie nic konkretnego nie wiadomo
12 lut 2014, 21:55
PIT 37
Czy i gdzie i za ile robione są PIT 37/2013 po godzinach?
14 mar 2014, 12:16
Re: PIT 37
W jednym z warszawskich urzędów - za 3 miesiące zobaczycie, w którym - będzie nr 1 w miernikach
14 mar 2014, 12:37
U nas 2 szczęśliwe osoby udają się od poniedziałku do centrum handlowego celem umożliwienia podatnikom wysłania zeznań przez internet. Godziny pracy od 12 do 20. Druga akcja po świętach Co do pitowania po godzinach kilka osób na zlecenie z pracowników - 60 groszy za zeznanie 20 za załącznik.
14 mar 2014, 18:24
tyle lat składa się zeznania, tyle lat pracownicy wklepuję je, analizują, wzywają, tyle lat są stażyści, praktykanci, zleceniobiorcy, lub inne działy - pomagają, a ja mam jakieś dziwne wrażenie, że dla MF to pierwszy rok zeznań i wprowadzanie na siłę czynności zachęcających do e-... jak niby wszystko w 2015 r. ma być e-... obowiązkowe, a nie dobrowolne.
15 mar 2014, 21:28
Hallowed
U nas 2 szczęśliwe osoby udają się od poniedziałku do centrum handlowego celem umożliwienia podatnikom wysłania zeznań przez internet. Godziny pracy od 12 do 20. Druga akcja po świętach :brawa: Co do pitowania po godzinach kilka osób na zlecenie z pracowników - 60 groszy za zeznanie 20 za załącznik.
no to jesteście szczęśliwcami, którym coś płacą - u mnie możemy( a raczej powinniśmy ) "klepać" pit-y tylko w godzinach pracy, ale tak żeby to nie kolidowało ze zwykłymi zadaniami wykonywanymi w komórce - nie wolno po godzinach bo naczelnik i tak nie wyda na to zgody, a jedyne co za to obiecano to "możliwe uwzględnienie przy podziale premii", z tego co kojarzę to teczki z zeznaniami wzięły tylko "d...włazy" naczelnika reszta jak weźmie teczki ( choćby dla świętego spokoju ze strony naczelnika ) to się pewnie dowie, że ma za dużo wolnego w czasie pracy skoro pozwala sobie na dodatkowe zadania, no i dowalą jej roboty tyle w temacie PIT w moim US
16 mar 2014, 15:31
Hallowed
U nas 2 szczęśliwe osoby udają się od poniedziałku do centrum handlowego celem umożliwienia podatnikom wysłania zeznań przez internet. Godziny pracy od 12 do 20. Druga akcja po świętach Co do pitowania po godzinach kilka osób na zlecenie z pracowników - 60 groszy za zeznanie 20 za załącznik.
Jakie chwyty stosujecie, żeby zachęcić Klientów, by zechcieli składać zeznania, a Wy byście mogli dorobić parę groszy?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
16 mar 2014, 16:15
Hallowed
U nas 2 szczęśliwe osoby udają się od poniedziałku do centrum handlowego celem umożliwienia podatnikom wysłania zeznań przez internet. Godziny pracy od 12 do 20. Druga akcja po świętach
Umożliwienia podatnikom? Ja słyszałem, że w niektórych galeriach to sami pracownicy urzędów wypełniają te pity i sami je wysyłają za podatników. Ale to chyba plotki, bo niemożliwe, aby urzędnicy robili za pełnomocników podatników! A co będzie jeśli zeznanie będzie błędne? Albo jeszcze gorzej: nastąpi zawyżenie nadpłaty albo zmniejszenie zobowiązania podatkowego? Kto będzie odpowiadał? Podatnik? Przecież on nie wysyłał. Urzędnik?
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
Ostatnio edytowano 16 mar 2014, 22:16 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz
16 mar 2014, 22:15
Alan1986k
tyle lat składa się zeznania, tyle lat pracownicy wklepuję je, analizują, wzywają, tyle lat są stażyści, praktykanci, zleceniobiorcy, lub inne działy - pomagają, a ja mam jakieś dziwne wrażenie, że dla MF to pierwszy rok zeznań i wprowadzanie na siłę czynności zachęcających do e-... jak niby wszystko w 2015 r. ma być e-... obowiązkowe, a nie dobrowolne.
Za rok w 2015 roku czekamy na rozszerzenie oferty o stadiony...
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
17 mar 2014, 06:54
Jakie chwyty stosujecie, żeby zachęcić Klientów, by zechcieli składać zeznania, a Wy byście mogli dorobić parę groszy?
Wprowadzanie zeznań po godzinach funkcjonuje już kilkanaście lat i jakoś NUS nie próbował tego zmienić. Wręcz mierniki pomagają bo jest argument, że dzięki zleceniom poprawiamy wskaźnik. Nasi klienci nie potrzebują zachęt aby składać zeznania. Lubią stać w kolejce i narzekać na jakość/czas obsługi sami z siebie.
Umożliwienia podatnikom? Ja słyszałem, że w niektórych galeriach to sami pracownicy urzędów wypełniają te pity i sami je wysyłają za podatników. Ale to chyba plotki, bo niemożliwe, aby urzędnicy robili za pełnomocników podatników!
No tak to się oficjalnie nazywa. Faktycznie pewnie będzie tak, że trzeba będzie policzyć zeznanie podatnikowi i je wysłać. Zobaczymy