Re: Umorzenie częściowe zaległych odsetek od podatku
ok...
Sytuacja podatnika:
Zajęte ma jedynie udziały w spółce z o.o., o wartości 350k PLN. Problem w tym, że te udziały to niecałe... 7% wartości kapitału zakładowego tej spółki

, więc są to udziały niesprzedawalne w postępowaniu egzekucyjnym... Poza tym majątku brak. Podatnik idzie na przedawnienie roszczeń, ale...
No właśnie, jest JEDNO ALE...
W związku z tym, że jestem osobą, która nie chce od nikogo nic za darmo - chcę to zadłużenie spłacić. Nie mniej jednak uważam, że SP jest mi winien za 12 lat kopania się z nim po izbach, sądach i innych instytucjach -zadośćuczynienie, w postaci niskooprocentowanego kredytu (nie mylić z darowizną !!!) i chcę to od niego wydębić.
Chodzi mi o to, jak przekonać NUS-y (wchodzą w grę dwa), że powinny mi pójść na rękę, aby w ogóle odzyskać podatek oraz część odsetek. Podstawy prawne, mniej więcej, znam. Nie chodzi mi o paragrafy (bo je akurat mam w małym palcu - ale dziękuję za wszelkie wpisy

), tylko bardziej o informacje, czy spotkaliście się podczas swojej pracy z przypadkiem, aby NUS UMORZYŁ koszty egzekucyjne albo część odsetek w takim przypadku, jak mój.
Piszę tekstem otwartym, nie będę ściemniał. Sprawiedliwość sprawiedliwością, ale racja była, jest i będzie po mojej stronie.
Dziękuję za każdy głos w dyskusji.

Pozdrawiam serdecznie,
Macius1972