Teraz jest 04 wrz 2025, 13:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 208 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna strona
Likwidacja trzynastki 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Post Likwidacja trzynastki
W dzisiejszym wydaniu "Gazety prawnej" jest artykuł, o tym, że Rada Służby Cywilnej zastanawia się nad likwidacją 13-tej pensji, ponieważ nie jest ona motywująca dla pracowników.

28 paź 2011, 07:35
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
Post Re: Likwidacja trzynastki
Ciekawe jak zmierzą efektywność pracy?
Mnie uczyli, że z uwagi na swoja specyfikę i niematerialny charakter praca urzędnika jest niewymierna bądź też trudna do zmierzenia. Tak było, jest i będzie. Ale może ja do jakiejś głupiej szkoły chodziłem...
Niektórzy jednak chodzili do innej szkoły (no chyba, że wcale) i upierają się z uporem maniaka, że jest wymierna. Jeśli się z tym nie pogodzą to praca urzędnika szybciej będzie wymier-a-na niż wymierna.

28 paź 2011, 07:43
Specjalista
Własny awatar

POSTY        520
A czemu w ogóle chcą stosować system premiowania pozytywnego? Ja bym był za systemem negatywnym i jeszcze bym odbierał pensję za to, ze ktoś nie wykonuje pracy za chorego kolegę
Wtedy na pewno praca ruszy z kopyta

A może pójść krok dalej niż inne narody i wcale nie płacić a pierwszą pensję dać dopiero wtedy jak ktoś przez miesiąc będzie zostawał po godzinach

A prawa do emerytury przyznawać dopiero wtedy, gdy dany pracownik będzie wykonywał 2 razy więcej pracy niż średnia w dziale.

28 paź 2011, 07:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 lis 2007, 17:06

POSTY        10
Niedługo zaczną zastanawiać się, czy wynagrodzenia i urlopy są motywujące. Ciekawe do jakich dojdą wniosków?

28 paź 2011, 07:47
Specjalista
Własny awatar

POSTY        520
Ja mogę się zrzec 13 na chłodne kompresy dla pomysłodawców

28 paź 2011, 07:52
Amator

REJESTRACJA09 lis 2010, 20:48

POSTY        12
"Obecnie pensja zasadnicza jest głównym i najważniejszym elementem
wynagrodzenia w urzędach i nie jest ona powiązana z efektywności pracy.
Pracownicy otrzymują ją za samo przychodzenie do urzędu – mówi Adam Leszkiewicz".

Powinniśmy wszyscy pracownicy wraz ze związkami domagać się od tego "pana" oficjalnych  przeprosin za te słowa a od Pana Premiera wyciągnięcia konsekwencji za wygadywanie takich głupot. Może to pan Leszkiewicz dostaje wynagrodzenie za samo przychodzenie do pracy.

28 paź 2011, 07:59
Zaawansowany

REJESTRACJA09 mar 2010, 07:47

POSTY        90
Adam Leszkiewicz
"Ukończył studia m.in. na Akademii Ekonomicznej w Krakowie, na której jest doktorantem. Od 1995 do 1997 pracował jako dziennikarz radiowy, w 1998 pełnił funkcję dyrektora gabinetu i rzecznika wojewody tarnowskiego, Aleksandra Grada.
W latach 1999–2002 zajmował stanowisko zastępcy dyrektora kancelarii marszałka małopolskiego, następnie do 2006 był dyrektorem Urzędu Marszałkowskiego. Od 11 stycznia 2007 do 23 listopada 2007 pełnił funkcję sekretarza m.st. Warszawy.
Od 23 listopada 2007 do 28 kwietnia 2009 był podsekretarzem stanu w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów i zastępcą szefa KPRM. 2 kwietnia 2009 mianowany przez Prezesa Rady Ministrów na przewodniczącego Rady Służby Cywilnej. 29 kwietnia tego samego roku został podsekretarzem stanu w Ministerstwie Skarbu Państwa."

"z wykształcenia jest dyrektorem...", bo gdyby zaczynał od referenta to by takich bzdur nie mówił. :nonono:

28 paź 2011, 08:10
Zaawansowany

REJESTRACJA29 lis 2006, 11:58

POSTY        82
Radnym w Radzie Służby Cywilnej z takim wynagrodzeniem nie zaszkodzi brak trzynastki, ale nam? No nie, tylko nie to...
:zly1:  palka--==

28 paź 2011, 08:28
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
ludzik                    

"Obecnie pensja zasadnicza jest głównym i najważniejszym elementem
wynagrodzenia w urzędach i nie jest ona powiązana z efektywności pracy.
Pracownicy otrzymują ją za samo przychodzenie do urzędu – mówi Adam Leszkiewicz".

Powinniśmy wszyscy pracownicy wraz ze związkami domagać się od tego "pana" oficjalnych  przeprosin za te słowa a od Pana Premiera wyciągnięcia konsekwencji za wygadywanie takich głupot. Może to pan Leszkiewicz dostaje wynagrodzenie za samo przychodzenie do pracy.

W kwestii przeprosin w 100% się z Tobą zgadzam.
Wyciągam wniosek ,że ten Pan mierzy wszystkich nas swoja miarą, i też otrzymuje wynagrodzenie li tylko za przychodzenie do pracy. Z tej wypowiedzi wnioskuje, że chcą zrobic tak, aby wypłacać wynagrodzenie minimalne, następnie narzucić normy wydajności pracy i w zalezności od wyrobienia tej normy zapłacić nam prowizje. Oczywiście normy będą tak skonstuowane(wysokie), że nie będzie praktycznie mozliwości godnie zarobić, chociaz teoria będzie to przewidywała. Bo papier i teoria  wszystko przyjmie, wszelkie normy i wskaźniki :glare:
Natomiast oszczędności na wynagrodzeniach bedą bardzo odczuwalne, będzie mozna śmiało powiedzieć ,że "jesteśmy tani". Dali nam wędkę(możliość otrzymania prowizji po wykonaniu narzuconej z góry normy) , a że nie dajemy rady złapać ryby, to jest już nasz problem.

28 paź 2011, 09:18
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Jakie tam normy... Zostawią to do UZNANIA kierownika (pod światłym przewodnictwem jaśnie oświeconych NUS'ów). Czyli prywata, kumoterstwo, nepotyzm, dyskryminacja, szykanowanie i mobbing będą sobie na nas kwitły jak 1 Listopada setki tysięcy kwiatków na grobach. A przy okazji przypomniało mi się:

"Pani w szkole pyta dzieci czym się zajmują i gdzie pracują ich rodzice. Gdy przyszła kolej na Jasia mówi:
- A mój tata mówi, że jest urzędnikiem. Ale chyba kłamie bo tak naprawdę pracuje w domu publicznym!
- Jak to? Czemu tak myślisz?
- Bo codziennie rano wychodząc do pracy mówi - "Znowu idę do tego bu.delu!"... A mama dodaje... "Żeby chociaż te k.y lepiej Ci płaciły!"

I jak taki mądrala z RSC może twierdzić, że 13 nie ma charakteru motywacyjnego?! Może niech uogólni - że pieniądze szczęścia nie dają a pracownicy budżetówki powinni mieć poczucie misji i zarabiać gdzie indziej. A tutaj dla dobra ogólnego charytatywnie popitalać...

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

28 paź 2011, 09:43
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:20

POSTY        296
pisałem wiele razy na tym forum, że nie ma grupy społecznej, której nie dotknie POlityka aktualnie rządzącej koalicji zaprzańskiej (CENZURA). To jest ich rzeczywisty program, zniszczenie, skundlenie  każdego przejawu państwa polskiego, w instytucjonalnych, jak aparat administracji.

Ostatnio edytowano 28 paź 2011, 14:53 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

Tak nie można na publicznym forum CYNIDE3. ocenzurowałem.

28 paź 2011, 09:59
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA10 wrz 2010, 07:01

POSTY        2
Baskinia                    

W dzisiejszym wydaniu "Gazety prawnej" jest artykuł, o tym, że Rada Służby Cywilnej zastanawia się nad likwidacją 13-tej pensji, ponieważ nie jest ona motywująca dla pracowników.

Po prostu mnie zatkało! Ledwo starcza od pierwszego do pierwszego tej nędznej pensji za tak ciężka pracę, a tu jeszcze kolejny cios. Najlepiej byłoby gdybyśmy wolontariatem. Chyba czas uciekac z tego kraju.

28 paź 2011, 10:09
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Zatkało!? Na świecie (normalnym a nie w krajach 3 świata - jak u nas) do życia na rozsądnym poziomie wystarczą świadczenia socjalne. W naszym CUDnym kraju nawet uczciwa praca nie jest wystarczająca! A niektórzy de.ile mają uzasadnienie dla swojego istnienia na świecie - wymyślając durne pomysły... Ale zdaje się, że kilka milionów POparło to... i Palikota. To szkoda, że ja też się będę musiał obudzić z ręką w nocniku. Za czyje grzechy!? Muszę za wszelką cenę dzieci przekonywać do jak najwcześniejszej ewakuacji z tego (autocenzura)!!!

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

28 paź 2011, 10:22
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
To jest powoli tragedia narodowa na miarę, nie wiem, wielkiej emigracji, ucieczki na antypody czy USA. Zauważyłem, że wychodząc "na miasto" powoli nie ma z kim porozmawiać. Sąsiedzi - w Niemczech, Irlandii, Czechach, częściowo w Norwegii, znajomi podobnie albo pracują "na zielono vel czarno". Reszta znajomych na potężnych emeryturach śmieje się z urzędasów muszących pracować za 1,5 - 2k/m-c przez 40 lat, żeby dostać 1,3k emerytury. Jak ten kraj będzie wyglądał, jeżeli jeszcze wyjedzie z 1 mln aktywnych, a pozostali wylądują z głodu i z przepracowania na L4.
Koniec czarnowidztwa.
Narazie ... cyt. "Jest super, jest super więc o co mi chodzi. Jest super".
No i jeszcze zrzuta narodowa na "biedne" europejskie banki, bo Andżela z "młodym tatusiem" tak zadecydowali.
Gdzie mój ulubiony emotek ...  :zygi: .. o jest.

28 paź 2011, 10:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 208 ]  idź do strony:  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna strona