Pracuję w US 13 lat. Nie miałem nagan ani upomnień. Nie chorowałem. Dostałem dziś PIT-11 za 2011 r i zorientowałem się że zarobiłem o 2.126 zł mniej niż w zeszłym roku. Kto da więcej?
23 lut 2012, 10:09
Re: O ile mniej?
Po otrzymaniu PIT 11 za 2010 rok stwierdziłem spodek wynagrodzenia w US o 12.256,78 zł w stosunku do roku 2009. Obecnie po otrzymaniu PIT 11 za 2011 r. mam również spadek wynagrodzenia o dalsze 9.978,77 zł. Jak żyć !!!
23 lut 2012, 10:45
alfa3
Po otrzymaniu PIT 11 za 2010 rok stwierdziłem spodek wynagrodzenia w US o 12.256,78 zł w stosunku do roku 2009. Obecnie po otrzymaniu PIT 11 za 2011 r. mam również spadek wynagrodzenia o dalsze 9.978,77 zł. Jak żyć !!!
Alfa nie pisz takich rzeczy... bo skarbowcy zaczną Ci zazdrościć tylko utraconych zarobków! Nie mówiąc już nawet o tym co Ci pozostało!!!
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
23 lut 2012, 11:14
Moje wynagrodzenie zmniejszyło się o 4.021,88 zł. Nie byłam żadnego dnia na chorobowym. Spadek wynagrodzenia jest wynikiem braku premii, a ta z kolei złymi miernikami.
24 lut 2012, 20:55
Ciekawa jestem o jakich premiach mowa, bo takowej to ja już nie widziałam od lat. A nagrody kwartalne to jakaś kpina
25 lut 2012, 17:08
alfa3
Jak żyć? Za te 60.000 które Ci jeszcze zostały z tamtych 82.000
Zdegradowali Cię z kierownika działu na referatu i w końcu na szeregowego pracownika czy jak?
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
25 lut 2012, 17:17
stokrotka30
Moje wynagrodzenie zmniejszyło się o 4.021,88 zł. Nie byłam żadnego dnia na chorobowym. Spadek wynagrodzenia jest wynikiem braku premii, a ta z kolei złymi miernikami.
Popraw mierniki rzetelną pracą i wszystko wróci do normy.
____________________________________ "Nikt nie przekona nas, że białe jest białe a czarne jest czarne". Jarosław Kaczyński
25 lut 2012, 18:08
viola1 Moje wynagrodzenie wynikające z PIT-11 zmniejsza się co roku od kilku lat. Gdybym podsumował te liczby byłoby znacznie więcej. I patrz viola, jeszcze mnie trzymają w urzędzie, i co roku mnie oceniają, czy Ty coś z tego rozumiesz, bo ja nic.
25 lut 2012, 18:17
silniczek
I patrz viola, jeszcze mnie trzymają w urzędzie, i co roku mnie oceniają, czy Ty coś z tego rozumiesz, bo ja nic. ;)
Panie silniczek, to nie Pana trzymają w Urzędzie, to Pan się trzyma tego Urzędu, nogami i rękami.
____________________________________ "Nikt nie przekona nas, że białe jest białe a czarne jest czarne". Jarosław Kaczyński
25 lut 2012, 18:37
viola1 Niezależnie, kto się czego trzyma, wniosek jest taki, że mierniki w urzędach są do O czym zresztą wszyscy wiedzą, poza Panią oczywiście, Pani violu
25 lut 2012, 18:42
silniczek
mierniki w urzędach są do O czym zresztą wszyscy wiedzą, poza Panią oczywiście, Pani violu
Może niech każdy mówi o swoim Urzędzie. U mnie są OK, a jeśli macie do to świadczy o Was. Poprawcie i będzie OK
25 lut 2012, 18:49
Nie należę do wyznawców "mierników" i mnie nie kręcą. Wiem, że można zap... jak dziki osiołek i miernik będzie i można lekko, łatwo i przyjemnie wypracować dobry. Statystyki, mierniki, badania opinii publicznej to ta sama bajka
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
25 lut 2012, 18:53
viola1 Ja tam chętnie poprawię, nie ma sprawy. A jak się to robi?!
25 lut 2012, 18:57
viola1
Panie silniczek, to nie Pana trzymają w Urzędzie, to Pan się trzyma tego Urzędu, nogami i rękami.
silniczek
viola1 Niezależnie, kto się czego trzyma, wniosek jest taki, że mierniki w urzędach są do O czym zresztą wszyscy wiedzą, poza Panią oczywiście, Pani violu
mierniki w urzędach są do i płace w urzędach są do i dlatego olałem urząd i płace w urzędzie i już trzeci rok moja płaca nie jest uzależniona od mierników w urzędach (które są do )
a pani Viola1 trzyma się urzędu nogami i rękami?
czy pani Viola1 to może Kadra Kierownicza?
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein