Bardzo proszę o informację jaka dajecie podstawę prawną na pismach do starostwa o udzilenei informacji na temat posiadanych nieruchomości . Ja do tej pory nie podawałam podstawy prawnej tylko uzasadniałam wniosek potrzebą posiadania takich danych, ale kontrola Izby zakwestionowała to. Uwazaja ze każda korespondencja ma posiadać podstawę prawną.
27 sty 2011, 13:33
Podstawa prawna pisma do starostwa
Jesli pracujesz w egzekucji art 36 upea
27 sty 2011, 13:49
Chodzi o ustalenie masy spadkowej
27 sty 2011, 13:55
art.82 i 121 op
27 sty 2011, 14:32
O, to podepnę się do pytania- przy ustalaniu decyzji wymiarowych w karcie podatkowej potrzebna jest liczba ludności- wysyłamy pisma do urzędów miast i gmin. Również bez podstawy prawnej- nikt nigdy tego nie kwestionował, ale generalnie wolałabym ją umieszczać w piśmie. Niestety żadna w OP mi nie odpowiada...
27 sty 2011, 17:18
art.122 Op
28 sty 2011, 07:40
Ja swego casu też powoływałam art.82 ale czy może to być na etapie czynności sprawdzających??? Bo art.122 to postępowanie podatkowe
31 sty 2011, 09:36
Jeśli już mowa o podstawie prawnej, to mam pytanie. Jaką podstawę prawną podać w korespondencji z organem celnym, jeśli nie jest wszczęte postępowanie podatkowe, ani też postępowanie w sprawach o przestępstwa skarbowe lub wykroczenia skarbowe, ani też kontrola podatkowa?
18 lut 2011, 19:24
Pytanie nieaktualne, znalazłem odpowiedź.
21 lut 2011, 20:32
A mozna wiedzieć jaką odpowiedź znalazłeś?
22 lut 2011, 11:43
zarówno do starostwa, jak i organów celnych, odpowiednią podstawą prawną (w przypadku, kiedy nie jest wszczęte postępowanie podatkowe, karno skarbowe czy też kontrola) jest art. 299 par. 1 OP