Witam. Nie wiem czy macie podobne odczucia do moich. Może zerwałem się z choinki , może wcześniej było to poruszane. Mimo wszystko jestem załamany. Załamanie dotyczy ostatnich nagród, które były przyznane. Nie wiem jak pozostali z forum ale np. ja dostałem 290,00zł. netto. Ale już mój szef dostał około 5.000,00zł!!!!!!!!!! Przecież to jest jakaś tragikomedia!!!! Zostawię to bez komentarza. Dodam jedynie , nie jestem z księgowości. Moje odczucie jest takie, że to celowe działanie góry.
24 gru 2010, 00:16
Nagroda szefa
Jakie znaczenie ma to, że nie jesteś z księgowości?
24 gru 2010, 07:40
Nagroda szefa
tomajak
Ale już mój szef dostał około 5.000,00zł!!!!!!!!!! Przecież to jest jakaś tragikomedia!!!! Zostawię to bez komentarza.
No pewnie, że dostał, wiesz, ile on się musiał napocić, żeby gruntownie zreorganizować tę całą bandę nierobów? I tak się starał, a tu widzisz, zadowolonych na forum jakoś nie widać...To chociaż przełożeni do docenili
24 gru 2010, 09:14
Nagroda szefa
tomajak
Witam. Nie wiem czy macie podobne odczucia do moich. Może zerwałem się z choinki , może wcześniej było to poruszane. Mimo wszystko jestem załamany. Załamanie dotyczy ostatnich nagród, które były przyznane. Nie wiem jak pozostali z forum ale np. ja dostałem 290,00zł. netto. Ale już mój szef dostał około 5.000,00zł!!!!!!!!!! Przecież to jest jakaś tragikomedia!!!! Zostawię to bez komentarza. Dodam jedynie , nie jestem z księgowości. Moje odczucie jest takie, że to celowe działanie góry.
ŻYCZĘ abyś w 2011 roku awansował, został szefem i mógł dzielić sprawiedłiwie ( cokolwiek to oznacza)
24 gru 2010, 15:05
Nagroda szefa
Nie denerwuj się, bo może ten Twój szef musi oddać połowę swojej nagrody swojemu szefowi aby dalej być szefem? Tylu cienkich bolków jest teraz szefami to nadrabiają władzą i dzieleniem kasy, mówiąc inaczej po rozdaniu kart ustalana jest gra i jej zasady.
26 gru 2010, 10:57
Nagroda szefa
Tomciopaluch
Nie denerwuj się, bo może ten Twój szef musi oddać połowę swojej nagrody swojemu szefowi aby dalej być szefem? Tylu cienkich bolków jest teraz szefami to nadrabiają władzą i dzieleniem kasy, mówiąc inaczej po rozdaniu kart ustalana jest gra i jej zasady.
Końcówka postu przypomina mi zasady przyznawania u nas premii - co kwartał inne i co kwartał znane PO dokonaniu podziału!
26 gru 2010, 14:57
Nagroda szefa
To gdzie u was związki zawodowe i regulamin nagradzania. U nas zostało to przewalczone i wprowadziło dużo spokoju (choć do ideału jeszcze trochę brakuje).
26 gru 2010, 22:26
Nagroda szefa
do "tomajak" nie wiem czy mówisz o nagrodzie szefa z 3% czy o "nagrodzie kwartalnej" zwanej popularnie "premią kwartalną" ? Jesli to premia za IV kw.to i tak dostałeś" wzglednie" dużo- ja dostałam netto 170 zł,bez dnia chorobowego i innych nieobecności. Ty chyba jesteś z DUS-a?
26 gru 2010, 23:01
Nagroda szefa
W moim "uesie" nagrody za IV kwartał dla naczelników od 5 do przeszło 7-tysięcy złotych pl. ...
27 gru 2010, 12:13
Nagroda szefa
onufry
W moim "uesie" nagrody za IV kwartał dla naczelników od 5 do przeszło 7-tysięcy złotych pl. ...
I kto mówi, że w skarbówce słabo płacą?
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
27 gru 2010, 12:22
Nagroda szefa
Przecież zdarzają się w urzędach sytuacje, że pracownik, który nie przepracował nawet kwartału otrzymał premię, tylko inaczej tą premię nazwano, żeby nikt się do tego nie mógł przyczepić.
Niestety absurdy w skarbowości zawsze istniały i istnieć będą
09 lut 2011, 08:27
Nagroda szefa
onufry
A MF konkretnie Pani Dyrektor Z... na reakcję ZZ powiedziała, że to nie jest prawdą.
09 lut 2011, 12:21
Nagroda szefa
ŻYCZĘ abyś w 2011 roku awansował, został szefem i mógł dzielić sprawiedłiwie ( cokolwiek to oznacza)[/quote] Nie zostanie szefem, bowiem zdał wszystkie egzaminy. Szefem może zostać tylko ten, kto nie przeszedł wszystkich konkursów i ma niskie notowania od pracowników. Taki jest wizerunek szefa. A jeśli chodzi o kasę NUS to są kominy niewspółmierne.