Witam Jestem emerytem czy mogą mnie zwolnić z końcem roku jeśli pobieram emeryturę i wypłatę a wiek emerytalny osiągnę dopiero we wrześniu 2011 ?
17 wrz 2010, 15:32
Zwolnienia emerytów
Ednet
Witam Jestem emerytem czy mogą mnie zwolnić z końcem roku jeśli pobieram emeryturę i wypłatę a wiek emerytalny osiągnę dopiero we wrześniu 2011 ?
Z tego co wiem, na dzień dzisiejszy nie. Co będzie jutro - tego sam Tusk nie wie.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
17 wrz 2010, 17:49
Zwolnienia emerytów
Ednet
To chyba jesteś na wcześniejszej emeryturze i sobie dorabiasz w US? Jak osiągniesz wiek emerytalny to już tylko wszystko od dobrej woli NUS-a będzie zależało, a do tego czasu obejmuje Ciebie tzw. ochrona przedemerytalna.
17 wrz 2010, 18:17
Zwolnienia emerytów
Tak jestem na wcześniejszej emeryturze. A jeśli zawieszę emeryturę to wtedy nie mogą mnie zwolnić rozumiem ?
18 wrz 2010, 21:15
Zwolnienia emerytów
Jeśli masz decyzję ZUS o przyznaniu emerytury to tracisz "ochronę przedemerytalną".