Teraz jest 06 wrz 2025, 23:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Urlop szkolny a zwolnienie z pracy 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2008, 21:55

POSTY        161
Mam pytanie do was wszystkich, może ktoś się spotkał z takim przypadkiem:
kolega chce się przenieśc z urzędu A do urzędu B. W urzędzie A zawarł umowę dotyczącą urlopu szkolnego. Po skończeniu studiów nie zwolni się przez okres 3 lat, albo pokryje koszty tego urlopu - tak w skrócie. Teraz chce się przenieśc, a minęło dopiero pół roku od skończenia szkoły. Biorąc pod uwagę, że urlopu wziął dużo i że "kosztuje" on tyle co ekwiwalent za urlop wypoczynkowy, nie wchodzi w grę jego spłata - wyszłoby tego parę ładnych tysięcy :mur: . Wiem, że nie musiałby tego spłacac, gdyby dostał przeniesienie służbowe i przeszedł razem z etatem, ale wiadomo jak to jest. Nikt łatwo etatu nie odda:( Moje pytanie jest zatem następujące - czy spotkaliście się na przykład z sytuacją taką, że na wniosek pracownika spłata tego urlopu została powiedzmy "umorzona", bo w końcu przechodzi też do urzędu, też do skarbowego, też jest to "budżetówka"? Czy NUS są w stanie się jakoś dogadac w tej kwestii? Będę wdzięczna za duuuuuuuuuuuużo odpowiedzi :D

Ostatnio edytowano 14 sie 2008, 01:39 przez eve, łącznie edytowano 1 raz

12 sie 2008, 16:24
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Urlop szkolny a zwolnienie z pracy
Obecnie to chyba nie ma z tym problemu. Każdego przenoszonego przyjmą z "inwentarzem". Zbyt dużo wakatów.

Dodano: 13 Lip 2009 22:26

28 cze 2009, 13:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]