Nie wiedziałam gdzie zamieścić ten wpis, więc stworzyłam nowy temat... Chyba najbardziej nadawałby się do "pośmiejmy się"...Ale raczej nie ma się z czego śmiać. Otóż - pracownicy podkarpackich US piszą książki ! I wcale nie w domu! Dyrektor IS wydał zarządzenie powołujące powstanie zespołów do pisania podręczników ! Więc powstały zespoły d/s pisania podręczników na temat VAT, kontroli itp. Ludzie jeźdzą, spotykają się, piszą plany...Czy ktoś wie coś więcej na ten temat ? Bo wiem, ze osoby z podkarpackich us (które wytypowano do pracy w tych zespołach) są nieźle wkur....Proszę o wpisy !
26 lut 2009, 16:53
ISO stary ISO
26 lut 2009, 17:43
Mylisz się - to nie ma nic wspólnego z ISO ! ISO zostało wprowadzone już z rok temu...I też przerabialiśmy pisanie instrukcji, opracowywanie druków, formularzy itp...To CAŁKOWICIE NOWA inicjatywa !!! Zresztą czytaj uważnie - te podręczniki to inicjatywa na szczeblu IS - w spotkaniach biorą udział pracownicy US-ów z całego Podkarpacia ( a ISO wprowadzane było indywidualnie w każdym US-ie)...
Ostatnio edytowano 26 lut 2009, 18:03 przez Rozkoszna, łącznie edytowano 1 raz
26 lut 2009, 17:56
Rozkoszna
...Dyrektor IS wydał zarządzenie powołujące powstanie zespołów do pisania podręczników ! ...
Ile płaci ? Pytam poważnie, gdyby w archiwum forum trochę pogrzebać...
Jeśli natomiast ma się to odbywać w ramach dotychczasowych obowiązków zażądajcie zmiany zakresu, wydzielenia z płacy kwotowo części wynagrodzenia za tę twórczość i 50% kup. :piwo:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 26 lut 2009, 19:25 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
26 lut 2009, 19:24
Wjawor ty zgrywusie... jasne że ZESPOŁY pisarskie pracują "BEZKOSZTOWO" :rotfl:
co kolwiek to znaczy :blink:
____________________________________ <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Ratujcie mnie !! Ratujcie !!! (b. poseł Rokita do niemieckich Politzman'ów)<!--sizec--></span><!--/sizec-->
Ostatnio edytowano 26 lut 2009, 20:13 przez Prawdziwygosc, łącznie edytowano 1 raz
26 lut 2009, 20:12
Bezkosztowo to znaczy zamknąć oczy i nie widzieć kosztów. Nawet dwuletnie dzieci uważają, że jak się zamknie oczy i nie widzi świata, to świat tajemniczo znika
____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"
26 lut 2009, 20:20
wjawor
<!--quoteo(post=43140:date=26. 02. 2009 g. 16:53:name=Rozkoszna)--><div class='quotetop'>(Rozkoszna @ 26. 02. 2009 g. 16:53) [snapback]43140[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ...Dyrektor IS wydał zarządzenie powołujące powstanie zespołów do pisania podręczników ! ...
Ile płaci ? Pytam poważnie, gdyby w archiwum forum trochę pogrzebać...
Jeśli natomiast ma się to odbywać w ramach dotychczasowych obowiązków zażądajcie zmiany zakresu, wydzielenia z płacy kwotowo części wynagrodzenia za tę twórczość i 50% kup. :piwo: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Mnie MF do dziś nie wypłaciło należnej jako autorowi kasy. Podręcznik jako pirat jest szeroko rozpowszechniany. Otrzymałem go "po przyjacielsku" od kogoś i troszke się zdziwiłem - bo ty był w 80% MÓJ tekst a w 100% opracowanie edycyjne.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
26 lut 2009, 20:55
Prawdziwy_Gość
Wjawor ty zgrywusie... jasne że ZESPOŁY pisarskie pracują "BEZKOSZTOWO" :rotfl:
co kolwiek to znaczy :blink:
I mnie to nie dziwi. Natomiast nie rozumiem dlaczego w takim razie nie powalczyć o 50% kup od części wynagrodzenia. W wielu przedsiębiorstwach, firmach reklamowych, jednostkach "bardziej" lub "mniej" kulturalnych za część obowiązków pracowniczych o charakterze "twórczym" pracownicy mają liczone 50% kup. W czym u nas problem ? :mur:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 26 lut 2009, 22:09 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
26 lut 2009, 22:08
aga764
Bezkosztowo to znaczy zamknąć oczy i nie widzieć kosztów. Nawet dwuletnie dzieci uważają, że jak się zamknie oczy i nie widzi świata, to świat tajemniczo znika
no jak na to pójdziecie to niezłe frajery jesteście... :za2:
27 lut 2009, 16:32
Rozkoszna
Nie wiedziałam gdzie zamieścić ten wpis, więc stworzyłam nowy temat... Chyba najbardziej nadawałby się do "pośmiejmy się"...Ale raczej nie ma się z czego śmiać. Otóż - pracownicy podkarpackich US piszą książki ! I wcale nie w domu! Dyrektor IS wydał zarządzenie powołujące powstanie zespołów do pisania podręczników ! Więc powstały zespoły d/s pisania podręczników na temat VAT, kontroli itp. Ludzie jeźdzą, spotykają się, piszą plany...Czy ktoś wie coś więcej na ten temat ? Bo wiem, ze osoby z podkarpackich us (które wytypowano do pracy w tych zespołach) są nieźle wkur....Proszę o wpisy !
A już myślałem że któryś z byłych pracowników US - 'blogowicz" wydał w formie papierowej
Jedyna rada w takim wypadku - udowodnić swoją całkowitą nieprzydatność, zgodnie ze starą zasada naszego przyjaciela, dobrego wojaka...
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
27 lut 2009, 16:51
Rozkoszna
Dyrektor IS wydał zarządzenie powołujące powstanie zespołów do pisania podręczników !
Jakby pan dyrektor był zainteresowany to mogę napisać podręcznik pod tytułem "Jak przetrwać mobbing w skarbowości i nie dać się!" B)))
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
27 lut 2009, 17:31
Umią to piszą...
____________________________________ mucho trabajo poco dinero
27 lut 2009, 17:48
Rozkoszna
Kto ma czytać te podręczniki? Podatnicy? O kontroli?! Jak, mimo zawiadomienia o kontroli, przygotować się do kontroli? VAT? jak zrobić, aby naliczny zawsze przewyższał należny? Koniecznie prozą czy wierszem też może być?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
27 lut 2009, 18:32
Nadir
<!--quoteo(post=43140:date=26. 02. 2009 g. 16:53:name=Rozkoszna)--><div class='quotetop'>(Rozkoszna @ 26. 02. 2009 g. 16:53) [snapback]43140[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Nie wiedziałam gdzie zamieścić ten wpis, więc stworzyłam nowy temat... Chyba najbardziej nadawałby się do "pośmiejmy się"...Ale raczej nie ma się z czego śmiać. Otóż - pracownicy podkarpackich US piszą książki ! I wcale nie w domu! Dyrektor IS wydał zarządzenie powołujące powstanie zespołów do pisania podręczników ! Więc powstały zespoły d/s pisania podręczników na temat VAT, kontroli itp. Ludzie jeźdzą, spotykają się, piszą plany...Czy ktoś wie coś więcej na ten temat ? Bo wiem, ze osoby z podkarpackich us (które wytypowano do pracy w tych zespołach) są nieźle wkur....Proszę o wpisy !
Kto ma czytać te podręczniki? Podatnicy? O kontroli?! Jak, mimo zawiadomienia o kontroli, przygotować się do kontroli? VAT? jak zrobić, aby naliczny zawsze przewyższał należny? Koniecznie prozą czy wierszem też może być? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Może być prozą, byle w alfabecie Braille'a
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש