Teraz jest 06 wrz 2025, 17:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona
Konkurs plastyczny dla dzieci-dlaczego płacimy podatki? BOJK 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:34

POSTY        59

LOKALIZACJAworldwide
Ministerstwo nasze kochane prosi o nadsyłanie prac plastycznych wykonanych przez nasze dzieci nt płacenia podatków.
Może w ramach więzi wszystkich skarbowców z płatnikiem nie prześlemy nic?

Skoro nie za bardzo możemy wyrazić swoje niezadowolenie z obecnej naszej sytuacji, może choć taka forma skłoni kogoś do myślenia.

Co o tym sądzicie?

Ostatnio edytowano 22 paź 2008, 21:47 przez gfree, łącznie edytowano 1 raz

22 paź 2008, 18:10
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

Ministerstwo nasze kochane prosi o nadsyłanie prac plastycznych wykonanych przez nasze dzieci nt płacenia podatków.

Czyli zamiast podwyżek znowu igrzyska?  :angry2:

gfree                    

To chyba raczej w ramach odpowiedzi na "przyjazny" stosunek MF do swoich podległych służb...

gfree                    

(...) może choć taka forma skłoni kogoś do myślenia.

Nie skłoni, więc może raczej zamiast wydawć kasę na kredki kupić dziecku buty na zimę?

22 paź 2008, 19:02

REJESTRACJA11 lut 2008, 15:51

POSTY        199
Wasalom Sir Vincenta się już w dupskach poprzewracało! Powinni ogłosić raczej konkurs na nową ustawę vat'owską i nową definicję kosztów w podatkach dochodowych. Myślę że zabieg uproszczenia tych zamglonych i barokowych zapisów byłby dużo lepszym środkiem służącym do poprawy wizerunku skarbowości, niż ten pretensjonalny kalendarz.
Moje dziecko nie będzie w ten sposób poniżać siebie i mnie, zwłaszcza za Ipod'a. Ale jak znam życie to nasi koledzy i koleżanki tęgo pracują nad oryginalnym, pięknym i twórczym przekazem treści  :rotfl:
A tak z zupełnie innej beczki skoro w warszawie jest taki luz, że mają czas na tego typu głupoty, to chyba najwyższa pora by poszli na kontrole i odciążyli tym samym kolegów ze ściany płaczu, którzy muszą niestety codziennie przyjeżdżać do Wawy. Ten konkurs to kpina.

Oczywiście niektórzy koledzy i niektóre koleżanki... Myślę o moim kochanym wąsatym koledze z za biurka, który stoi nad swoim 12 letnim synem  i wykrzykuje "...ryyysuj... będziesz miał Ipod'a a tatuś może dyrektorem dostanie... No dalej synku- rysuj... wtóruje tacie mądra kochana żona...  :rotfl:

gfree                    

Skoro nie za bardzo możemy wyrazić swoje niezadowolenie z obecnej naszej sytuacji, może choć taka forma skłoni kogoś do myślenia.

Myślenie... to piękne zjawisko, z którym niestety jest podobnie jak z krasnoludkiem, wszyscy o nim słyszeli, ale  nie wiadomo czy ktoś go kiedyś zobaczył...

Pinero                    

Nie skłoni, więc może raczej zamiast wydawć kasę na kredki kupić dziecku buty na zimę?

W Plazie w Bartku wyprzedaż, solidne i nie chińskie buciory można kupić już za pakę Polecam

Ostatnio edytowano 22 paź 2008, 19:41 przez Grover, łącznie edytowano 1 raz

22 paź 2008, 19:17
Znawca

REJESTRACJA14 gru 2006, 21:39

POSTY        291
moje dziecko już zbojktowało - jak sobie przeanalizował ze ma wyrazić w formie rysunku to iż mając 100 zł musi oddać 20 to sobie dał spokoj i to pomimo akcji edukacyjnej w szkole

22 paź 2008, 19:59
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Moje dziecko chciało coś namalować. Niestety wybrana techika moglaby nieść zagrożenie mikrobiologiczne. Koperta z cuchnącą zawartością z pewnością nie moglaby być przesłana Pocztą, a na drogę służbową się nie odważyłem. I tym to sposobem wyszedł bojkot.
Kochane dziecko  :wub:

22 paź 2008, 20:34
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Co o tym sądzicie?

Skoro ktoś kochany ma do ciebie prośbę, to dla czego zachowujesz się jak …, i innych namawiasz, by ukrywali talenty malarskie swych dzieci. Uważam, że taki sposób postępowania nie pasuje do skarbowców. Są nimi w większości ludzie wykształceni, inteligentni, wrażliwi na piękno. Dzieci przejmuję te wartości od rodziców, a że chyba nie ma dziecka które by nie chciało malować, to zaproponowana przez ciebie forma protestu jest do …

Ja tam nie zabraniam, a nawet zachęcam

[attachmentid=449]

22 paź 2008, 21:28
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Nie popieram bojkotu. Ale tez uważam temat konkursu za bardzo sztuczny, czy wręcz głupi. Dlatego dzieci nie chcą brać w nim udziału - bo dzieci NIE ZNAJĄ SIĘ NA PODATKACH.

Dzieci to mogły by narysować swoje marzenia , kim chciały by zostać , jak spędziły wakacje o przyrodzie ...
świat przyszłości...  i takie obrazki chętniej byśmy widzieli na naszych kalendarzach.

Tematów jest sporo ale temat wymyślony w MinFin  to gniot powstały na gigant kacu bez jakiejkolwiek konsultacji z psychologiem dziecięcym czy choćby nauczycielem plastyki.  Prawdopodobnie dorośli by mieli problemy z odpowiedzią na to pytanie "Dlaczego.." . Dzieciom trzeba zadawać prostsze pytania .

22 paź 2008, 21:47
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 paź 2007, 12:55

POSTY        23
Moje dzieci bardzo chętnie rysują, ale wolę ich obrazki oglądać w domowej galerii, niż na kalendarzuwydanym przez MF. A pomysł jest żenujący ...

23 paź 2008, 06:13
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Co o tym sądzicie?

Jakiś otępiały w posługiwaniu się netem jestem, bo nijak na zajawkę tego konkursu na stronce MF trafić nie mogę...
A wracając do postawionego na końcu Twojego pytania - ... to jest chore....
Zdecydowanie zgadzam się w temacie z Tranqilo.

23 paź 2008, 06:51
Specjalista

REJESTRACJA14 sie 2007, 20:56

POSTY        330
To może zaproponujmy inny temat dla plastycznych wariacji, może
- "Kiedy zostanę Ministrem Finansów",
- "Moja wymarzona praca - urzędnik skarbowy",
- "Mój tata jest poborcą/komornikiem"
- "Moi rodzice opowiadają o urzędzie skarbowym"

a dla samych pracowników:
- "Portret mojego szefa",
- "O czym marzę, gdy mówią o podwyżkach",
- "Co sobie kupię, gdy wypłacą trzynastkę",
- "Co lubię w swojej pracy",
- "Co myslą sobie o nas przełożeni/podatnicy",
- "Co to znaczy wartściowanie stanowiska pracy"

I hit roku, czyli praca pod tytułem "Na co poszły obiecane nam pieniądze".

Ostatnio edytowano 23 paź 2008, 07:02 przez widow, łącznie edytowano 1 raz

23 paź 2008, 07:01
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Ok, ale idźmy dalej... nie ograniczając się jedynie do form rysunkowych, lecz zgodnie z zasadą free your mind realizacja projektów niech następuje we wszelkich znanych twórcom formach artystycznych, włącznie z tańcem, pieśnią, baletem, krótkimi etiudami filmowymi, poezją, prozą, rzeźbą, grami komputerowymi, układami gimnastycznymi (vide: Rejs) i czym tam jeszcze sobie kto wymyśli :)

23 paź 2008, 07:09
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 08:55

POSTY        29

Jakiś otępiały w posługiwaniu się netem jestem, bo nijak na zajawkę tego konkursu na stronce MF trafić nie mogę...

Ministerstwo Finansów zaprasza dzieci pracowników administracji podatkowej do wzięcia udziału w konkursie plastycznym

Ministerstwo Finansów organizuje konkurs plastyczny przeznaczony dla dzieci pracowników Ministerstwa Finansów, izb skarbowych, izb celnych, urzędów kontroli skarbowej oraz urzędów skarbowych i urzędów celnych. Konkurs adresowany jest do dzieci pracowników w wieku 7 - 13 lat. Temat konkursu brzmi "Dlaczego płacimy podatki?".
Celem konkursu jest pozyskanie materiałów do przygotowania kalendarza na 2009 rok, który będzie rozprowadzany wśród wszystkich jednostek organizacyjnych resortu finansów oraz rozsyłany do partnerów współpracujących z Ministerstwem Finansów.
Organizatorzy przewidują dwa etapy - pierwszy etap w przypadku administracji podatkowej odbędzie się na poziomie izby skarbowej, gdzie powołana Komisja wybierze dwie najlepsze prace spośród wszystkich do niej nadesłanych i prześle do Ministerstwa Finansów. Wyłonione w pierwszym etapie prace zostaną poddane ocenie Kapituły w drugim etapie. Spośród tych prac Kapituła dokona wyboru dwunastu najlepszych - na każdy miesiąc roku, przyznając im nagrodę. Ostateczne rozstrzygnięcie konkursu powinno nastąpić do dnia 10 listopada.

23 paź 2008, 07:12
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Dzięki www ... ale kabaret q r w a ... :rotfl:

Fajna fucha być w takiej Kapitule...

Ostatnio edytowano 23 paź 2008, 07:31 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

23 paź 2008, 07:30
Zaawansowany

REJESTRACJA27 wrz 2007, 22:15

POSTY        56
Może i ja podsunę pomysł któreś z pociech?

:lol:
[attachmentid=450]

23 paź 2008, 17:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona