Na razie niewiele wiadomo na temat audytu wartościowania. Może spróbujemy porównać liczbę punktów na poszczególnych stanowiskach?
- średni US - liczba pracowników < 100 - stanowisko: starszy informatyk - komórka: wieloosobowe stanowisko ds. informatyki - podległość służbowa: koordynator - liczba punktów: 172
Ostatnio edytowano 21 paź 2008, 06:50 przez normalny, łącznie edytowano 1 raz
20 paź 2008, 14:16
Mało masz tych punktów. To ile ma informatyk ? Nie w każdym urzędzie wyróżniono dwa stanowiska w tej grupie. Do tej pory nie wiem ile mam punktów, ostatecznie ...
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 20 paź 2008, 15:34 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
20 paź 2008, 15:32
może są jakieś dodatkowe punkty, za pochodzenie, olimpiady itd?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
20 paź 2008, 18:02
Dodatkowe są....za milczenie....owiec
20 paź 2008, 19:13
zaklad pracy: urząd celny stanowisko: inspektor kontroli akcyzowej podwladnosc: stanowisko samodzielne przelozony: kierownik referatu ilosc osob podwladnych: 0 ilosc punktow: 145
Dupa blada ze tak malo punktow...
20 paź 2008, 19:13
Jak wiecie już z pisma dyrektora generalnego MF , które zamieśćił obok przewodniczący- MinFin twierdzi , że wiedzę o wartościowaniu czerpie tylko z naszego forum bo z urzędów nic się dotąd nie dowiedział . ;-0
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 20 paź 2008, 21:45 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
20 paź 2008, 21:44
Wschodnicelnik
Dupa blada ze tak malo punktow...
Spójrz na to z innej, lepszej strony. Mało Ci zabiorą.
tranqilo
Jak wiecie już z pisma dyrektora generalnego MF , które zamieśćił obok przewodniczący- MinFin twierdzi , że wiedzę o wartościowaniu czerpie tylko z naszego forum bo z urzędów nic się dotąd nie dowiedział . ;-0
Pozostaje jeszcze tylko wytypować jaki nick ma kolega minister ;-0
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
20 paź 2008, 21:46
Zaraz, zaraz. Nie brałem udziału w komisji wartościującej, ale czy nie jest to tak, że ilość punktów może sie różnić w każdym urzędzie ze wzgledu na odmiennie przyjmowane wartości? Innymi słowy, to że informatyk w X dostał 200 pkt, a w Y 100, nie przesądza o jego (wciąż wątpliwej) podwyżce, bo w urzędzie X 200 punktów stanowiło np. 1/4 mozliwych do zdobycia i w urzedzie Y to samo. Pomijam już fakt, że nigdzie nie zostało powiedziane, że każdy dostanie jakies wyrównanie. Więc nawet gdybym sie mylił co do poprzedniego, to kto wie jak wyjdzie na tym przykładowy informatyk.
Ostatnio edytowano 21 paź 2008, 07:03 przez widow, łącznie edytowano 1 raz
21 paź 2008, 07:02
normalny
Na razie niewiele wiadomo na temat audytu wartościowania. Może spróbujemy porównać liczbę punktów na poszczególnych stanowiskach?
- średni US - liczba pracowników < 100 - stanowisko: starszy informatyk - komórka: wieloosobowe stanowisko ds. informatyki - podległość służbowa: koordynator - liczba punktów: 172
W moim urzędzie informatyk jest minimalnie niżej niż osoba z obsługi kancelarii
____________________________________ Tam gdzie kończy się zdrowy rozsądek, zaczyna się polska rzeczywistość.
21 paź 2008, 07:31
Nie pamiętam dokładnej liczby punktów przypisanych stanowisku informatyka, ale również była relatywnie niska - odnosząc do innych wartościowanych stanowisk w urzędzie.
____________________________________ always look on the bright side of life
21 paź 2008, 07:57
tranqilo
Mało masz tych punktów. To ile ma informatyk ? Nie w każdym urzędzie wyróżniono dwa stanowiska w tej grupie. Do tej pory nie wiem ile mam punktów, ostatecznie ...
W naszym US nie ma stanowiska informatyka. Wydaje mi się, że te 172 punkty to będzie ok. 35% z maksymalnej liczby punktów. Zdecydowanie moje stanowisko zostało umiejscowione na poziomie dolnych stanów średnich.... Gdyby tak odpowiadało to jeszcze rzeczywistości....
21 paź 2008, 08:20
Stanowisko st. informatyka w kilku US zbliżonych wielkością i położeniem z tego samego woj. (mazowieckie): od 152 do 240 analogicznie informatyk: od 132 do 220 Oczywiście też różnie się rozkłada ilość przyznanych punktów do ilości punktów ogółem. Od początku twierdzę że to wartościowanie to głaskanie kota przy pomocy młota. Zapewne kot zdechnie. Do kosza to wartościowanie. :za2:
21 paź 2008, 08:28
Tak duże rozbieżności w wartościowaniu takiego samego stanowiska są co najmniej niezrozumiałe i m.zd. (jako amatora) świadczyć mogą o błędnie przeprowadzonym procesie wartościowania.
____________________________________ always look on the bright side of life
21 paź 2008, 08:39
Jak by w Tabeli pomocniczej do wartościowania była kolumna z obowiązkami IT a nie czy podpisuje się decyzje czy pisma zewnętrzne to inaczej by to wyglądało. dlaczego nie było kolumny "znajomość sql" albo "administruje siecią" ?????? To wartościowanie jest do :dupa: tylko kierownicy są zadowoleni bo maja prawie same max'y. informatyk dostał po du... na tym wartościowaniu. punktowo wychodzi jak referent z sali podatnika. <_<
Ostatnio edytowano 21 paź 2008, 09:04 przez xman, łącznie edytowano 1 raz