Jest nieźle 31.07.2008 w Wielkopolsce wielka feta z okazji Dnia Skarbowości , tylko nie wiadomo jeszcze żadnych szczegółów. Jestem ciekaw czy dostaną kasę z KPRM-u, a może z tych dodatków specjalnych, na tą imprezę dla wszystkich pracowników służb skarbowych w Wielkopolsce. :piwo:
____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
Ostatnio edytowano 17 lip 2008, 17:40 przez dziadek, łącznie edytowano 1 raz
03 cze 2008, 21:59
Nie ma szczegółów, bo sami mamy je stworzyć. Nie zostałeś zaproszony by zgłaszać pomysły ? :czytaj:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
03 cze 2008, 22:13
Dziadek
Jest nieźle 31.07.2008 w Wielkopolsce wielka feta z okazji Dnia Skarbowości , tylko nie wiadomo jeszcze żadnych szczegółów. Jestem ciekaw czy dostaną kasę z KPRM-u, a może z tych dodatków specjalnych, na tą imprezę dla wszystkich pracowników służb skarbowych w Wielkopolsce. :piwo:
Po co kasa??? Chyba znajdzie się w którymś urzędzie cysternę spirytu do likwidacji... :piwo:
____________________________________ Tam gdzie kończy się zdrowy rozsądek, zaczyna się polska rzeczywistość.
04 cze 2008, 07:15
i czym sie tu podniecać?. Kilka osób z "dyrekcji cyrku w (permanentnej) budowie", eufemistycznie - socjety, dostanie gratyfikacje finansowe - na dobre wakacje, być może jakiś order, a pozostali zadowolą się z góry wyznaczoną rolą radosnych statystów ( radosne miny mogą przybrać grymas głupawego (permanentnego) rozczarowania, gdy okaże się, że rzeczona biba sfinansowana została ze środków uzyskanych z tzw. "oszczędności" i dla motłochu nie zostało nawet na pół litra gorzały, aby jakoś zalać robaka rozczarowania i dalej grać rolę radosnych statystów.
Truly,
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
04 cze 2008, 10:09
proponuje dzień wolny
04 cze 2008, 18:08
HolaHola
proponuje dzień wolny
bo tylko "świnie siedzą w kinie"
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
04 cze 2008, 19:18
cyanide3
i czym sie tu podniecać?. Kilka osób z "dyrekcji cyrku w (permanentnej) budowie", eufemistycznie - socjety, dostanie gratyfikacje finansowe - na dobre wakacje, być może jakiś order, a pozostali zadowolą się z góry wyznaczoną rolą radosnych statystów ( radosne miny mogą przybrać grymas głupawego (permanentnego) rozczarowania, gdy okaże się, że rzeczona biba sfinansowana została ze środków uzyskanych z tzw. "oszczędności" i dla motłochu nie zostało nawet na pół litra gorzały, aby jakoś zalać robaka rozczarowania i dalej grać rolę radosnych statystów.
Będzie jak zwykle. Ciekawi mnie, czy ktoś tam "na górze" próbuje poznać nastroje tych "na dole"? My w większości wolimy bawić się jednak w innym towarzystwie niz to pracy. Zatem na "imprezę" pójdą kolesie po medale i lizusy, by wykorzystać okazję do podlizania się.
Ostatnio edytowano 04 cze 2008, 21:16 przez Maksi5, łącznie edytowano 1 raz
04 cze 2008, 21:10
Maksi5
<!--quoteo(post=30524:date=04. 06. 2008 g. 10:09:name=cyanide3)--><div class='quotetop'>(cyanide3 @ 04. 06. 2008 g. 10:09) [snapback]30524[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> i czym sie tu podniecać?. Kilka osób z "dyrekcji cyrku w (permanentnej) budowie", eufemistycznie - socjety, dostanie gratyfikacje finansowe - na dobre wakacje, być może jakiś order, a pozostali zadowolą się z góry wyznaczoną rolą radosnych statystów ( radosne miny mogą przybrać grymas głupawego (permanentnego) rozczarowania, gdy okaże się, że rzeczona biba sfinansowana została ze środków uzyskanych z tzw. "oszczędności" i dla motłochu nie zostało nawet na pół litra gorzały, aby jakoś zalać robaka rozczarowania i dalej grać rolę radosnych statystów.
Będzie jak zwykle. Ciekawi mnie, czy ktoś tam "na górze" próbuje poznać nastroje tych "na dole"? My w większości wolimy bawić się jednak w innym towarzystwie niz to pracy. Zatem na "imprezę" pójdą kolesie po medale i lizusy, by wykorzystać okazję do podlizania się. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Może lizusy otrzymają pamiątkowe śliniaki ? :rotfl:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
04 cze 2008, 22:32
A może tak, wzorem czasów minionych (choć czy rzeczywiście - śmiem wątpić i nie chodzi mi o jakieś szukanie "komunistów", obecna rzeczywistośc rózni się bowiem niewiele, może tylko opakowania są bardziej kolorowe) zorganizować apele, odczyty, marsze przed mównicą (wiadomo szefa MF, Donka, Leszka i innych kluczowych person). Juz widzę ten tłum uśmiechnietych skarbowców, kobiety (i mężczyźni) rzucajace kwiaty do ich stóp...Hahaha.....
05 cze 2008, 09:47
Mam duże wątpliwości co do terminu ( okres urlopowy), natomiast sama idea warta jest by coś z tego pozytywnego dla nas osiągnąć. Po cholerę zamieniać się w "jeża" przy każdej inicjatywie góry i negować ją zanim się narodzi ? Przecież możecie zglaszać swoje pomysły, może niebiosa wysłuchają.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
05 cze 2008, 22:29
Zgadzam się, i mysłę że również znajdzie się kasa na tą imprezę , pomomo że każdy urząd bedzie musiał się zrzucić na to z ZFŚS ale uważam też że warto, choćby po to aby się ludzie spotkali i :piwo:
____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
Ostatnio edytowano 06 cze 2008, 08:57 przez dziadek, łącznie edytowano 1 raz
06 cze 2008, 08:52
Dziadek
Zgadzam się, i mysłę że również znajdzie się kasa na tą imprezę , pomomo że każdy urząd będzie musiał się zrzucić na to z ZFŚS ale uważam też że warto, choćby po to aby się ludzie spotkali i :piwo:
Dzień Skarbowości w Wlkp. to puścić z prądem Miiieeecia. Może kukła i wzorem topienia marzanny
11 lip 2008, 16:12
...bardzo żałuję, że nie ma dla nas nagród w tym dniu... dalej mają nas w :dupa:
11 lip 2008, 20:29
Czy Poczta Polska jeszcze strajkuje ? Bo nie dotarło narazie do mnie zaproszenie