Projekt uchwały Rady Ministrów zmieniającej uchwałę w sprawie ustanowienia programu wieloletniego „Modernizacja Krajowej Administracji Skarbowej w latach 2020-2022”
Planowany termin przyjęcia projektu przez RM II kwartał 2020 r. WYCOFANY
Informacja o rezygnacji z prac nad projektem (z podaniem przyczyny): Rezygnacja z prac nad projektem wynika z konieczności zagospodarowania środków finansowych przyznanych w Programie w najkorzystniejszy sposób względem aktualnych potrzeb oraz oceny możliwości realizacji ze względu na ograniczenia prawne, społeczne i gospodarcze wprowadzone w związku ze stanem epidemicznym COVID19.
Mając na uwadze powyższe, opracowano nowy projekt uchwały Rady Ministrów bez jednoczesnej zmiany wartości całkowitej finansowania Programu.
W TVP pracują dla dobra wspólnego, a my będąc kosztem to dobro próbujemy wszystkim odebrać. Kurski wie jak docenić wiernych sobie, dla Kościńskiego my jesteśmy obcą tkanką, wrzodem na d...e, który psuje mu dobre samopoczucie.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
20 wrz 2020, 15:23
Re: Planowane redukcje wynagrodzeń oraz etatów
nowa
W TVP pracują dla dobra wspólnego, a my będąc kosztem to dobro próbujemy wszystkim odebrać. Kurski wie jak docenić wiernych sobie, dla Kościńskiego my jesteśmy obcą tkanką, wrzodem na d...e, który psuje mu dobre samopoczucie.
20 wrz 2020, 17:09
Pytanie czy zwolnią tylko emerytów czy osoby, które są często na zwolnieniach a może okazja pozbyć się tzw. niewygodnych? Już słychać jak w niektórych us co niektóre osoby bardzo podlizują się kierownictwu, aby tylko ich nie zwolniono, bo mają np. kredyty, pożyczki. Straszne to, jak panika przed utratą pracy, powoduje, że z ludzi wychodzą ciemne charaktery. Znam nawet taką osobę, co przechwala się, że ją nie zwolnią, bo jest samotnie wychowującą dziecko ( żeby było śmiesznie ma w pełni sprawną 24- letnią córkę, studiującą i pracującą). Ta chwalipięta powinna pierwsza wylecieć z US, bo chociaż ma doświadczenie w skarbowości, to jest bardzo wredna.
20 wrz 2020, 21:07
Zanim zaczną odchudzać urzędy, najpierw niech odchudzą Ministerstwo Finansów - tam od lat jest sporo wolnych etatów, trzymanych tylko i wyłącznie dla kasy.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
21 wrz 2020, 04:26
Baskinia
Pytanie czy zwolnią tylko emerytów czy osoby, które są często na zwolnieniach a może okazja pozbyć się tzw. niewygodnych? Już słychać jak w niektórych us co niektóre osoby bardzo podlizują się kierownictwu, aby tylko ich nie zwolniono, bo mają np. kredyty, pożyczki. Straszne to, jak panika przed utratą pracy, powoduje, że z ludzi wychodzą ciemne charaktery. Znam nawet taką osobę, co przechwala się, że ją nie zwolnią, bo jest samotnie wychowującą dziecko ( żeby było śmiesznie ma w pełni sprawną 24- letnią córkę, studiującą i pracującą). Ta chwalipięta powinna pierwsza wylecieć z US, bo chociaż ma doświadczenie w skarbowości, to jest bardzo wredna.
No no poziom tego posta jest niewątpliwie równy błyskotliwości autora/autorki. ,, Bardzo wredna” to jesteś ty ( mała litera celowo) bo zamiast obrażać napisz jakim to jesteś wybitnym skarbowcem . Ze strachu i ,, paniką przed utratą pracy” wypisujesz po cichu/ skrycie w domku takie niefajne oceny. Nie oceniaj bo i ciebie ocenią.Poza tym gdyby nie doświadczenie owej osoby ciebie by nie było!!!! W trudnych czasach mamy być razem i się wspierać a nie skakać do oczu .
21 wrz 2020, 05:50
nowa
Zanim zaczną odchudzać urzędy, najpierw niech odchudzą Ministerstwo Finansów - tam od lat jest sporo wolnych etatów, trzymanych tylko i wyłącznie dla kasy.
Maszynka d okręcenia lodów "dla wtajemniczonych" w mf, oczywiście w zgodzie z prawem..z "oszczędności". A swoją drogą może przewodniczący-inspektor ma wiedzę, ile jest tych "nieobsadzonych" etatów oczywiście w US i UCS , no bo w IS i MF to raczej sporadycznie..
21 wrz 2020, 06:24
Katarakta, to Ty mnie nie obrażaj. Nie wiesz kim jestem. Mam prawo pisać jak każdy na forum.
21 wrz 2020, 06:35
do Baskinia: Nikt nie wie kim jesteś, ale Twoje wypowiedzi mówią o Tobie wszystko, każda kolejna Twoja wypowiedź w tym utwierdza.
21 wrz 2020, 08:32
nowa
Raczej "obsadzonych" dla kasy, przez zaufanych..., a te nieobsadzone to....chętnych brak
21 wrz 2020, 08:42
Czy potencjalna redukcja etatów w KAS jest równoznaczna z anulowaniem wszystkich trwających naborów? Czy mogą zwalniać ludzi i jednocześnie zatrudniać nowych pracowników?