Teraz jest 04 wrz 2025, 07:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 110 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Planowane redukcje wynagrodzeń oraz etatów 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 mar 2020, 21:15

POSTY        76
Post Re: Planowane redukcje wynagrodzeń oraz etatów
Projekt uchwały Rady Ministrów zmieniającej uchwałę w sprawie ustanowienia programu wieloletniego „Modernizacja Krajowej Administracji Skarbowej w latach 2020-2022” :dokuczacz:  :wysmiewacz:

Planowany termin przyjęcia projektu przez RM        II kwartał 2020 r. WYCOFANY  :dokuczacz: :wysmiewacz:

Informacja o rezygnacji z prac nad projektem (z podaniem przyczyny):      
Rezygnacja z prac nad projektem wynika z konieczności zagospodarowania środków finansowych przyznanych w Programie w najkorzystniejszy sposób względem aktualnych potrzeb oraz oceny możliwości realizacji ze względu na ograniczenia prawne, społeczne i gospodarcze wprowadzone w związku ze stanem epidemicznym COVID19. :dokuczacz:  :wysmiewacz:

Mając na uwadze powyższe, opracowano nowy projekt uchwały Rady Ministrów bez jednoczesnej zmiany wartości całkowitej finansowania Programu.  :dokuczacz: :wysmiewacz:

18 wrz 2020, 23:40
Znawca

REJESTRACJA22 paź 2006, 20:34

POSTY        209
A propos 'sprawiedliwości społecznej' https://businessinsider.com.pl/firmy/st ... od/9xrfnqm

20 wrz 2020, 14:33
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
W TVP pracują dla dobra wspólnego, a my będąc kosztem to dobro próbujemy wszystkim odebrać. Kurski wie jak docenić wiernych sobie, dla Kościńskiego my jesteśmy obcą tkanką, wrzodem na d...e, który psuje mu dobre samopoczucie.

20 wrz 2020, 15:23
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 maja 2020, 12:24

POSTY        153
nowa                    

W TVP pracują dla dobra wspólnego, a my będąc kosztem to dobro próbujemy wszystkim odebrać. Kurski wie jak docenić wiernych sobie, dla Kościńskiego my jesteśmy obcą tkanką, wrzodem na d...e, który psuje mu dobre samopoczucie.

:brawa:  :brawa:  :brawa:  :brawa:

20 wrz 2020, 17:09
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Pytanie czy zwolnią tylko emerytów czy osoby, które są często na zwolnieniach a może okazja pozbyć się tzw. niewygodnych?  Już słychać jak w niektórych us co niektóre osoby bardzo podlizują się kierownictwu, aby tylko ich nie zwolniono, bo mają np. kredyty, pożyczki. Straszne to, jak panika przed utratą pracy, powoduje, że z ludzi wychodzą ciemne charaktery.  Znam nawet taką osobę, co przechwala się, że ją nie zwolnią, bo jest samotnie wychowującą dziecko ( żeby było śmiesznie ma w pełni sprawną 24- letnią córkę, studiującą i pracującą). Ta chwalipięta powinna pierwsza wylecieć z US, bo chociaż ma doświadczenie w skarbowości, to jest bardzo wredna.

20 wrz 2020, 21:07
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Zanim zaczną odchudzać urzędy, najpierw niech odchudzą Ministerstwo Finansów - tam od lat jest sporo wolnych etatów, trzymanych tylko i wyłącznie dla kasy.

21 wrz 2020, 04:26
Zaawansowany

REJESTRACJA04 gru 2017, 20:12

POSTY        36
Baskinia                    

Pytanie czy zwolnią tylko emerytów czy osoby, które są często na zwolnieniach a może okazja pozbyć się tzw. niewygodnych?  Już słychać jak w niektórych us co niektóre osoby bardzo podlizują się kierownictwu, aby tylko ich nie zwolniono, bo mają np. kredyty, pożyczki. Straszne to, jak panika przed utratą pracy, powoduje, że z ludzi wychodzą ciemne charaktery.  Znam nawet taką osobę, co przechwala się, że ją nie zwolnią, bo jest samotnie wychowującą dziecko ( żeby było śmiesznie ma w pełni sprawną 24- letnią córkę, studiującą i pracującą). Ta chwalipięta powinna pierwsza wylecieć z US, bo chociaż ma doświadczenie w skarbowości, to jest bardzo wredna.

No no poziom tego posta jest niewątpliwie równy błyskotliwości  autora/autorki. ,, Bardzo wredna” to jesteś ty ( mała litera celowo) bo zamiast obrażać napisz jakim to jesteś wybitnym skarbowcem . Ze strachu i ,, paniką przed utratą pracy” wypisujesz  po cichu/ skrycie w domku takie niefajne oceny. Nie oceniaj bo i ciebie ocenią.Poza tym gdyby nie doświadczenie owej osoby ciebie by nie było!!!! W trudnych czasach mamy  być razem  i się wspierać  a nie skakać  do oczu .

21 wrz 2020, 05:50
Znawca
Własny awatar

POSTY        153
nowa                    

Zanim zaczną odchudzać urzędy, najpierw niech odchudzą Ministerstwo Finansów - tam od lat jest sporo wolnych etatów, trzymanych tylko i wyłącznie dla kasy.

Maszynka d okręcenia lodów "dla wtajemniczonych" w mf,
oczywiście w zgodzie z prawem..z "oszczędności".
A swoją drogą może przewodniczący-inspektor ma wiedzę, ile jest tych "nieobsadzonych" etatów
oczywiście w US i UCS czytaj=--=== , no bo w IS i MF to raczej sporadycznie.. :czytaj:

21 wrz 2020, 06:24
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Katarakta, to Ty mnie nie obrażaj. Nie wiesz kim jestem. Mam prawo pisać jak każdy na forum.

21 wrz 2020, 06:35
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 cze 2013, 18:46

POSTY        15
do Baskinia:
Nikt nie wie kim jesteś, ale Twoje wypowiedzi mówią o Tobie wszystko, każda kolejna Twoja wypowiedź w tym utwierdza.

21 wrz 2020, 08:32
Znawca
Własny awatar

POSTY        153
nowa                    

Raczej "obsadzonych" dla kasy, przez zaufanych..., a te nieobsadzone to....chętnych brak czytaj=--===

21 wrz 2020, 08:42
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA14 wrz 2020, 10:42

POSTY        1
Czy potencjalna redukcja etatów w KAS jest równoznaczna z anulowaniem wszystkich trwających naborów? Czy mogą zwalniać ludzi i jednocześnie zatrudniać nowych pracowników?

21 wrz 2020, 18:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 110 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8