w myśl przysłowia - "cel uświęca środki" więc wiadomo cel był jeden skłócić nas na maxa a uświęcone środki - to wiadomo dla przydupasów bo dla reszty nie wystarczy i w tej materii nic się nie zmieni - pracujmy dalej jakby nigdy nic się nie działo
chława POmysłodawcom i :piwo: za nasze zdrowie i dalsze sukcesy zawodowe
Gwoli przypomnienia - to pomysł poprzedników był, który Zarządzeniem PRM z dnia 1 sierpnia 2007 r. w sprawie zasad dokonywania opisów i ... wszedł w życie ...
<!--quoteo(post=37039:date=08. 11. 2008 g. 15:21:name=expert77)--><div class='quotetop'>(expert77 @ 08. 11. 2008 g. 15:21) [snapback]37039[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> w myśl przysłowia - "cel uświęca środki" więc wiadomo cel był jeden skłócić nas na maxa a uświęcone środki - to wiadomo dla przydupasów bo dla reszty nie wystarczy i w tej materii nic się nie zmieni - pracujmy dalej jakby nigdy nic się nie działo
Gwoli przypomnienia - to pomysł poprzedników był, który Zarządzeniem PRM z dnia 1 sierpnia 2007 r. w sprawie zasad dokonywania opisów i ... wszedł w życie ...
<a href="http://www.dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci.php?id=9&look=77" target="_blank">http://www.dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci.php?id=9&look=77</a> <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> To nie usprawiedliwia obecnych władz, które mogły sprawę odwołać, lub przeprowadzić w sposób rozsądny.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
08 lis 2008, 20:56
supersaper
<!--quoteo(post=37047:date=08. 11. 2008 g. 19:51:name=outsider)--><div class='quotetop'>(outsider @ 08. 11. 2008 g. 19:51) [snapback]37047[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=37039:date=08. 11. 2008 g. 15:21:name=expert77)--><div class='quotetop'>(expert77 @ 08. 11. 2008 g. 15:21) [snapback]37039[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> w myśl przysłowia - "cel uświęca środki" więc wiadomo cel był jeden skłócić nas na maxa a uświęcone środki - to wiadomo dla przydupasów bo dla reszty nie wystarczy i w tej materii nic się nie zmieni - pracujmy dalej jakby nigdy nic się nie działo
<a href="http://www.dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci.php?id=9&look=77" target="_blank">http://www.dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci.php?id=9&look=77</a> <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> To nie usprawiedliwia obecnych władz, które mogły sprawę odwołać, lub przeprowadzić w sposób rozsądny. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
W żadnym razie ich nie usprawiedliwiam, ale nie wiem, czy można było ten proces przerwać/odwołać. Całe to wartościowanie nie spełniło oczekiwań, odniosło odwrotny skutek od zamierzonego, a więc zgadzam się, że po przprowadzonym audycie można było dokonać rzetelnej oceny i w konsekwencji, np. unieważnić.
08 lis 2008, 21:31
Jednym słowem wyszło do :dupa: choć miało być wspaniale. Jak zwylke niestety :mur:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
Ostatnio edytowano 08 lis 2008, 22:30 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz
08 lis 2008, 22:30
Ale kolejny punkt programu POlitycznego został odbębniony. A o POzostałościach POmyślimy.
08 lis 2008, 23:26
<a href="http://www.tvn24.pl/-1,1572333,0,1,miliard-dla-celnikow,wiadomosc.html" target="_blank">http://www.tvn24.pl/-1,1572333,0,1,miliard...,wiadomosc.html</a> Chłopaki wzięli tę rządzącą hołotę za pysk i prawdopodobnie coś wywalczyli ! A my się kłócimy o to, że jeden dostał 80 pln brutto podwyżki,a drugi 100...
09 lis 2008, 09:56
man
Nie mamy wyjścia - dawno już uprzedzałem przełożonych, że zabiorę się z tej instytucji jak tylko nadarzy się odpowiednia sytuacja. Ale to co się dzieje przechodzi wszelkie wyobrażenia... nie będę rozwijał wątka nepotyzmu, układów, upodlenia ludzi... znamy to, widzimy, a każdy kto się odezwie na ten temat natychmiast "traci zaufanie pracodawcy"....
Po prostu odchodzę... niech "walczą" dalej :brawa:
Gratuluję. Widzę, że są jeszcze ludzie ambitni. Nie żebrzą u pana tylko sami są panami. :brawa:
09 lis 2008, 13:08
A tak z ciekawości... Czy są urzędy, w których nie wypłacono jeszcze kasy, a NUS wydał już polecenie sporządzenia nowych opisów stanowisk i przeprowadzenie wartościowania??? Nasze NUS zmieniły organizację US, wprowadzając nowy regulamin (bez przymusu DIS!).
Wiem, że takie zmiany powodują konieczność przeprowadzenia tego procesu od początku, ale wkurza mnie to, że znowu mamy coś robić dla idei, a góra nie wywiązuje się ze swoich zobowiązań. I bez tego śmiesznego opisywania i wartościowania mamy co robić. :mur:
09 lis 2008, 14:08
elsinore
<!--quoteo(post=36893:date=06. 11. 2008 g. 19:32:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 06. 11. 2008 g. 19:32) [snapback]36893[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=36875:date=06. 11. 2008 g. 18:51:name=oszczep)--><div class='quotetop'>(oszczep @ 06. 11. 2008 g. 18:51) [snapback]36875[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> (...) Właściwi inspektorzy i merytoryczni dostaną mamonę.... zostaje jedynie lotto:)
Też postanowiłem dać szansę Stwórcy. Jak jutro nie będzie mnie na forum to znaczy, że świętuję :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
No i Helveta nie ma...
@Ratatuj2 - ta suma to chodzi globalnie o liczbę punktów w urzędzie/izbie ? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A Helveta dalej nie ma. Helvet podziel się ... jak wytrzeźwiejesz oczywiście :piwo:
09 lis 2008, 18:43
Teqila
<!--quoteo(post=36943:date=07. 11. 2008 g. 08:41:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 07. 11. 2008 g. 08:41) [snapback]36943[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=36893:date=06. 11. 2008 g. 19:32:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 06. 11. 2008 g. 19:32) [snapback]36893[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=36875:date=06. 11. 2008 g. 18:51:name=oszczep)--><div class='quotetop'>(oszczep @ 06. 11. 2008 g. 18:51) [snapback]36875[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> (...) Właściwi inspektorzy i merytoryczni dostaną mamonę.... zostaje jedynie lotto:)
Też postanowiłem dać szansę Stwórcy. Jak jutro nie będzie mnie na forum to znaczy, że świętuję :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
No i Helveta nie ma...
@Ratatuj2 - ta suma to chodzi globalnie o liczbę punktów w urzędzie/izbie ? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A Helveta dalej nie ma. Helvet podziel się ... jak wytrzeźwiejesz oczywiście :piwo: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moją skromną osobą. Co prawda wytypowałem jak najbardziej wygrane numery ( wszystkie sześć ), ale dziwnym trafem na ekranie telewizora ( najprawdopodobniej wskutek niedopatrzenia ) wyskoczyły ( z jednym wyjątkiem ) zupełnie inne. Od piątku próbowałem wyjaśnić to w Totalizatorze Sportowym, ale tam pracują całkiem nieżyciowi ludzie. Zupełnie nie chcieli przyjąć do wiadomości, że zwycięskie liczby z czwartkowego losowania to 17, 31, 33, 42, 44 i 47 i cały czas uparcie powtarzali, że mogą wypłacić główną wygraną tylko po okazaniu kuponu, gdzie zaznaczono 8, 13, 18, 21, 24 i 47. No cóż, chyba mi nie jest dane opuścić grono skarbowców, przynajmniej nie z powodu wygranej w lotto. Zresztą jeszcze nigdy nie wygrałem. Co najwyżej w tenisa stołowego... Serdecznie pozdrawiam... :piwo:
Ostatnio edytowano 10 lis 2008, 17:25 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
10 lis 2008, 17:24
renia
Mam pytanie. Jeżeli zwartościowano tak samo dwa stanowiska a wynagrodzenia tych osób obecnie różnią się o 200 zł to czy po podwyżce z wartościowania nadal mają się różnić? Jak to wygląda tam gdzie już wypłacono te podwyżki?
Nie mogą jednakowo zarabiać jeśli różny jest poziom ich pracy.Wartościowanie powinno zakończyć się ustaleniem "widełek" , a teraz przyszedł czas na ocenę pracy.Lepszy powinien zarabiać więcej.Oczywiście wszyscy myślą o sobie " jestem super, tylko szef mnie nie lubi..", ale sami wiecie ,że z jednym można się dogadać a z innym... szkoda gadać. Dziwię się ,że nie czytaliście podręcznika sc.Tam jest wszystko opisane.
10 lis 2008, 17:38
Z moich informacji wynika, że sam proces wartościowania ma sie nijak do otrzymanych pieniędzy jak też do punktacji stanowiska. W moim US, nie wiadomo na podstawie jakich kryteriów wypłacono pracownikom wynagrodzenie. Brak w tym jakiejkolwiek logiki. Sprawiedliwość przy podziale też do niczego. Wrażenie takie: WIDZIMISIE SZEFOSTWA. Poza tym szlag mnie trafia jak widzę prace naszych związków zawodowych. Czy wystarczą jakieś chore listy do Min. Fin i premiera? Kiedy wszyscy sie obudzą i zaczną walczyć o godziwe i sprawiedliwe płace. Ludzie, zacznijcie współpracować między sobą. Jeden drugiemu podkłada nogi to i ministerstwo podkłada nam. Zacznijcie robić nacisk na związki, bo jak widać oni też zaczynają robić co chcą. Inne grupy zawodowe jakoś potrafią się dogadać, a my co????????? Ile razy w mediach słyszymy, czytamy, że w resorcie zarabia się od 3500 zł. Dlaczego nikt ze związków nie prostuje tego w mediach, że zwykły szaraczek zarabia o wiele mniej???????? Tak ludzie słyszą i tak mówią. Bo wy tam super zarabiacie. Brakuje mi słów. Resztę dopowiedzcie sobie sami.
10 lis 2008, 23:18
Lord
Poza tym szlag mnie trafia jak widzę prace naszych związków zawodowych. .....
Proponuję, zapisz się do związków i zacznij działać - pokaż co potrafisz, bo narazie to tylko krytykować. Dopiero jak się zacznie działać w związkach to widzi się jakie są ograniczenia i jak nie wiele można zrobić a jak szybko można wylecieć z pracy.
10 lis 2008, 23:42
Jaki z tego wniosek??? Brak poparcia ze strony kolegów i koleżanek ze związków. Jak pokażą, że działają to sie zapiszę.