Plotek brak bo każdy w internecie może sprawdzić ile kasiory otrzymał urząd. Wypłaty brak, bo ZZ zażądały uczciwego podziału, a to nie jest powszechnie przyjęte i akceptowane. Widoków na wyjście z pata brak, bo lepiej narzekać i oddać kasę do MF, niż dokonać uczciwego podziału. Jedyne co jeszcze jest, to kolejne raty kredytów do spłaty. :blush:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
10 wrz 2008, 20:00
supersaper
Wypłaty brak, bo ZZ zażądały uczciwego podziału, a to nie jest powszechnie przyjęte i akceptowane.
Tak, to jest nie do przyjęcia przez niektórych pracodawców, że ktoś patrzy im na ręce, że w ogóle można było dopuścić kogoś spoza koterii towarzyskiej do tak ważkich kwestii, jakimi są pieniądze. Bardzo trudno w takiej sytuacji dzielić kasę "pod stołem", ale próby takiego działania i tak są podejmowane, bo przez długie lata, takie właśnie obowiązywały standardy. A, to przecież cały proces musi być, aby dokonały się zmiany w mentalności tych ...
10 wrz 2008, 20:48
outsider
Tak, to jest nie do przyjęcia przez niektórych pracodawców, że ktoś patrzy im na ręce,
Niektórych
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
10 wrz 2008, 21:03
To jest wielki skandal! Bójcie się NUS-y! Za to, że ograbiacie pracowników nawet z tych paru groszy-pożałujecie!
10 wrz 2008, 21:17
Drago
<!--quoteo(post=34145:date=10. 09. 2008 g. 20:48:name=outsider)--><div class='quotetop'>(outsider @ 10. 09. 2008 g. 20:48) [snapback]34145[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Tak, to jest nie do przyjęcia przez niektórych pracodawców, że ktoś patrzy im na ręce,
Niektórych <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Sądzę, że znalazłoby się paru tych nowoczesnych, rozumiejących partnerskie zasady współdziałania między podmiotami.
10 wrz 2008, 21:27
adam
Słyszałem o kwocie średnio ok. 160 zł na etat. Pożyjemy, zobaczymy :blink:
Mylisz dodatek specjalny z pozostałą częścią rezerwy Nr 60 która bedzie wypłacana w związku ze skutkami wartościowania. :piwo:
____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
Ostatnio edytowano 10 wrz 2008, 21:28 przez dziadek, łącznie edytowano 1 raz
10 wrz 2008, 21:28
outsider
<!--quoteo(post=34139:date=10. 09. 2008 g. 20:00:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 10. 09. 2008 g. 20:00) [snapback]34139[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Wypłaty brak, bo ZZ zażądały uczciwego podziału, a to nie jest powszechnie przyjęte i akceptowane.
Tak, to jest nie do przyjęcia przez niektórych pracodawców, że ktoś patrzy im na ręce, że w ogóle można było dopuścić kogoś spoza koterii towarzyskiej do tak ważkich kwestii, jakimi są pieniądze. Bardzo trudno w takiej sytuacji dzielić kasę "pod stołem", ale próby takiego działania i tak są podejmowane, bo przez długie lata, takie właśnie obowiązywały standardy. A, to przecież cały proces musi być, aby dokonały się zmiany w mentalności tych ... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> No i nie zostało zaakceptowane. Teraz zapewne nadszedł czas na zmianę taktyki czyli mały szan... przepraszam, "wywieranie presji". Jeżeli ZZ nie zaakceptują braku zasad, to rozpowiemy, że brak wypłaty to wyłączna wina ZZ. Ciekawe na ile jestem przewidujący?
Dajcie znać, czy jest jeszcze jakiś urząd, w którym nie wypłacono dodatków?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
12 wrz 2008, 07:04
W US Wrocław-Krzyki jeszcze nie wypłacono...
12 wrz 2008, 08:24
u nas wkońcu wpłyneło na konta w róznych kwotach w zależności od stopnia służbowego od 100 do 50 za m-c netto
12 wrz 2008, 09:00
U nas niestety jeszcze nie wypłacono, ale ze źródeł zbliżonych do oficjalnych wiem, że już podzielono z tym, że z pominięciem organizacji związkowej!
Ostatnio edytowano 12 wrz 2008, 13:36 przez outsider, łącznie edytowano 1 raz
12 wrz 2008, 13:35
outsider
U nas niestety jeszcze nie wypłacono, ale ze źródeł zbliżonych do oficjalnych wiem, że już podzielono z tym, że z pominięciem organizacji związkowej!
Na tyle głupi był, że stanął na bakier z prawem? Tak jak wcześniej pisałem w innym wątku-folwarki prywatne!
12 wrz 2008, 22:37
poborca Wlkp.
<!--quoteo(post=34232:date=12. 09. 2008 g. 13:35:name=outsider)--><div class='quotetop'>(outsider @ 12. 09. 2008 g. 13:35) [snapback]34232[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> U nas niestety jeszcze nie wypłacono, ale ze źródeł zbliżonych do oficjalnych wiem, że już podzielono z tym, że z pominięciem organizacji związkowej!
Na tyle głupi był, że stanął na bakier z prawem? Tak jak wcześniej pisałem w innym wątku-folwarki prywatne! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Nie wiem, czy to ignorancja przepisów prawa, czy może zwykła złośliwość lub po prostu niechęć do współpracy z kimkolwiek spoza ...
13 wrz 2008, 19:22
Czy każdy dostanie, nawet jeśli jest na długim zwolnieniu albo umowa kończy mu się w listopadzie??
14 wrz 2008, 05:56
Pieprzcie tak dalej, a niebawem komornik zacznie dzielić wasz majątek.
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach