Teraz jest 05 wrz 2025, 23:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1125 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 81  Następna strona
Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r. 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 sty 2014, 21:07

POSTY        24
Post Re: Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r.
A co z dwuinstancyjnością?

17 kwi 2015, 18:28
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:57

POSTY        6
Według mędrców z MF i IS nie ma problemu, wystarczą w IS dwie komórki OP, jedna dla IS druga dla US. Przecież US to nie IS. A jak ktoś ma wątpliwości to tym gorzej dla niego. Radcowie w US mają obsługiwać NUS tak samo jak dotychczas  z tym, że jak z IS dostaną polecenie to NUS - owi nic do tego. NUS po konsolidacji  to wydmuszka, organ podatkowy bez urzędu tj. pracowników, majątku, jasno określonej podmiotowości prawnej itp. Cud legislacji.

17 kwi 2015, 19:28
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
banga                    

NUS po konsolidacji  to wydmuszka, organ podatkowy bez urzędu tj. pracowników, majątku, jasno określonej podmiotowości prawnej itp. . Cud legislacji.

Wydmuszka.
Dobre!  :lol:

Organ bez urzędu? :o
To jak "baba bez kuciapki".  :zeby:

17 kwi 2015, 19:56
Początkujący
Własny awatar

POSTY        6
Dokładnie, taka Conchita Wurst (przepraszam  za porównanie).

17 kwi 2015, 20:17
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
co tam pseudo Organ bez niczego, to już problem prawno-polityczny. Ale co z pracownikami US? :( pracują ciężko i to w poczuciu, że są niczyimi pracownikami, ani US ani IS :(

17 kwi 2015, 20:31
Początkujący
Własny awatar

POSTY        6
Dla pracowników różnica żadna, i tak pracują jak chłopi pańszczyźniani za cara.

17 kwi 2015, 20:39
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
Rejestracja w 2006r, post 3, więc widać cenisz swoje wypowiedzi :) jednakże nadal podtrzymuje swoje stanowisko, niezależnie od ilu lat i z jakich powodów pracownicy MUSIELI się na to zgadza. Teraz odnosimy się do nowej sytuacji, zmian, choć nie przeczę Tobie, że wykorzystywanie pracowników (białych niewolników) było już wcześniej. Jednakże teraz jest okazja do ponownego poruszenia tematu, wykorzystywanie się nie zmieniło, ale powód jest inny (konsolidacja), więc jest okazja do powtórnego mówienia o absurdach. Może w końcu przyniesie jakiś korzystny efekt dla nas :)

17 kwi 2015, 20:53
Początkujący
Własny awatar

POSTY        6
Zgadzam się, jestem tu teoretycznie od 2006r. i milczałem (na forum), ale teraz to jest coś więcej, pracuję  w US od ponad 20 lat i szlag mnie trafia jak widzę co się  dzieje, jak traktuje się ludzi, prawo, itp. Nie powiem, wcześniej też było różnie, ale przynajmniej stwarzano jakieś pozory. Teraz zero.

17 kwi 2015, 21:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 sie 2009, 10:05

POSTY        27
Dziwne podejście wypominanie komuś ile postów napisał, znaczy się, że mamy dużo czasu na takie sprawdzanie... Dla mnie niesamowite jest to, że przy takich zmianach jest tak mało komentarzy. Zanim doszło do tej całej "KONS-OPCJI" wszyscy pisali co będzie gdy..., natomiast teraz większość przyjęła to jako kolejność rzeczy. Jak dla mnie to zmiany dotknęły przede wszystkim osoby pracujące przy procesach pomocniczych i nie wiem jak u innych ale u nas, właśnie te osoby nie wiedzą na jakim stanowisku pracują i za jaką kasę bo nikt nie raczył im tego przedstawić na papierze.
No i nie jesteśmy jedyni, takie zmiany dotknęły wiele instytucji i firm... Tylko pytanie do czego to ma prowadzić? Ktoś postanowił sprzedać POLSKĘ jako masę upadłościową?

17 kwi 2015, 21:55
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
bebe28                    

Dziwne podejście wypominanie komuś ile postów napisał, znaczy się, że mamy dużo czasu na takie sprawdzanie... Dla mnie niesamowite jest to, że przy takich zmianach jest tak mało komentarzy. Zanim doszło do tej całej "KONS-OPCJI" wszyscy pisali co będzie gdy..., natomiast teraz większość przyjęła to jako kolejność rzeczy.

bebe28
REJESTRACJA 18 sie 2009 10:05
POSTY 6

Uderz w stół?...:P
Ja nie odebrałem tego jako wypominanie komuś ilości postów, a zdziwienie że w ciągu ponad 8 lat pobytu na forum jego użytkowni napisał tylko 3 posty.
I ja się nie dziwię zdziwieniu Spiocha, bo sam się dziwię.  Ale Banga wyjaśnił :
banga                    

Zgadzam się, jestem tu teoretycznie od 2006r. i milczałem (na forum), ale teraz to jest coś więcej, pracuję  w US od ponad 20 lat i szlag mnie trafia jak widzę co się  dzieje, jak traktuje się ludzi, prawo, itp. Nie powiem, wcześniej też było różnie, ale przynajmniej stwarzano jakieś pozory. Teraz zero.

i już się nie dziwię.
Różnie bywało za SLD, za PIS, ale to co się dzieje od ośmiu lat, to jest masakra. Chyba tylko ślepy tego nie widzi. Albo leming. Nic dziwnego, że niektórych którzy nawet milczeli przez kilka lat to w końcu ruszyło. Szkoda, że do wielu jeszcze to nie dociera.

bebe28                    

Tylko pytanie do czego to ma prowadzić? Ktoś postanowił sprzedać POLSKĘ jako masę upadłościową?

Pytanie, które zadaję sobie od około 20 lat. Niestety w Polsce jest jeszcze tylu ślepych i głuchych lemingów (sądząc po sondażach poparcia Komorowskiego i PO), że tego nie widzą i nie rozumieją.
Chyba że... te sondaże są fałszowane. Tak jak wybory samorządowe w tamtym roku.

Ostatnio edytowano 18 kwi 2015, 09:36 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz

18 kwi 2015, 09:34
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
Zgadza się, to w żadnym razie nie było wypominanie komuś liczby postów na forum i mam nadzieję, że adresat do którego była kierowana moja odpowiedź tego tak nie odebrał :) nie jestem zwolennikiem stawiania na ilość, która raczej sprawdza się tylko w akordzie, ale na jakość

18 kwi 2015, 12:59
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 08:36

POSTY        171
To ja dodam, że w konsolidowanej izbie nikt nic nie i nie wie kto mógłby wiedzieć.

18 kwi 2015, 13:39
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
To już tragikomedia :( nikt nic nie wie i nie wie kto ma wiedzieć, i w IS i US :( to gdzie ta sprawa, to zamieszanie i chyba naruszanie praw pracowniczych (chyba, bo nie jestem specem od prawa pracy, ale ogólne prawa i obowiązki pracodawcy i pracowników są mi znane i wydaje mi się, że coś jest tu nie takt) ma być skierowana, żeby była odpowiednio załatwiona, bądź też osoby odpowiedzialne za to zamieszanie (tym samym chyba niekompetentne) poniosły konsekwencje, a pracownicy mogliby spokojnie pracować, a organ podatkowy wykonywać swoje zadania?

18 kwi 2015, 13:56
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 wrz 2012, 11:03

POSTY        16
W naszej IS chaos. Roboty po pachy, a zanim uda się coś zrobić, trzeba stracić masę czasu na zorganizowanie, pytanie, dzwonienie, ustalanie uprawień do programów, haseł, właściwej drukarki, no i ściągnięcie dokumentów z US. W kadrach nic nie wiedzą, chaos z wystawianiem delegacji, skierowań na badania okresowe itp, informatycy zalatani, żeby w czymś pomogli trzeba się naczekać. A robota nie poczeka i nie ma zmiłuj.

18 kwi 2015, 16:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1125 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 81  Następna strona