Teraz jest 11 wrz 2025, 00:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 151  Następna strona
Czystki,czystki (PiS), zmiany,zmiany (PO) 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2007, 19:15

POSTY        154
Ja również mam nadzieję, że ta informacja okaże się prawdziwa.....
Widzę, że jeszcze na koniec sobie poszalał nieźle, ale jak to mówią konający koń kopie najmocniej.....
Co do następcy Pana B (RRRRRRRRRRRRR) i ogólnie przyszłości dot. naszego resortu to ja mam cholerną nadzieję, że w końcu będzie NORMALNIE:), oby ta moja nadzieja nie okazała się matką głupola;)

31 gru 2007, 13:27
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie

Ja również mam nadzieję, że ta informacja okaże się prawdziwa.....
Widzę, że jeszcze na koniec sobie poszalał nieźle, ale jak to mówią konający koń kopie najmocniej.....
Co do następcy Pana B (RRRRRRRRRRRRR) i ogólnie przyszłości dot. naszego resortu to ja mam cholerną nadzieję, że w końcu będzie NORMALNIE:), oby ta moja nadzieja nie okazała się matką głupola;)

Serduszko ale to jest wiadomość z 2005 roku :)
Tak dla podkreślenia znaczenia sprawy zacytowana :D

31 gru 2007, 13:30
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Jeżeli już, to sam zrezygnował, bo kadencja trwa 5 lat, a odwołać go nie można bez specjalnych powodów.
A mnie jednak szkoda ministra, który jako pierwszy "wychodził" autentyczne podwyżki dla US i IS (205 mln będzie w budżecie). Zabaczymy czy będą powody do oklasków za rok, dwa...

31 gru 2007, 13:31
Zobacz profil WWW
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

A mnie jednak szkoda ministra, który jako pierwszy "wychodził" autentyczne podwyżki dla US i IS (205 mln będzie w budżecie).
Zobaczymy czy będą powody do oklasków za rok, dwa...

Motto Inspektora: Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe.

A ja powiem otwarcie: nie wierzę :(

Ostatnio edytowano 31 gru 2007, 13:37 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

31 gru 2007, 13:36
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie

Jeżeli już, to sam zrezygnował, bo kadencja trwa 5 lat, a odwołać go nie można bez specjalnych powodów.
A mnie jednak szkoda ministra, który jako pierwszy "wychodził" autentyczne podwyżki dla US i IS (205 mln będzie w budżecie). Zabaczymy czy będą powody do oklasków za rok, dwa...

Z tego co wiem to powołany był jakoś w listopadzie 2005 roku.
Co do podwyżek to uwierze jak zobacze....

31 gru 2007, 13:39
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2007, 19:15

POSTY        154
Emmmmm NICOL - faktycznie - nie zwróciłam uwagi na datę;), ale proszę uniżenie o wybaczenie, Bliźniaki mi szaleją dziś niemożebnie :D tak więc ja tak z doskoku i "na szybko" wszystko:D.

Co do podwyżek - również jak zobaczę żywą gotówę na koncie to uwierzę:P

31 gru 2007, 13:49
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Co do podwyżek - również jak zobaczę żywą gotówę na koncie to uwierzę :P

Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli :D
(J 20, 19-31)
(Pokój w sercu ma ten, kto ma czyste sumienie. Kto zaś ma serce pełne grzechów, odczuwa w nim niepokój).
P.S.
Ja jakoś też nie wierzę... :lol:

31 gru 2007, 14:19
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 21:01

POSTY        26
A mnie też jest szkoda MB. Zmiany były i lepsze i gorsze, każdy ma jakieś swoje zdanie. Wydaje mi się jednak, że temu facetowi NAPRAWDĘ zależało na poprawieniu naszej skarbowej doli...

31 gru 2007, 15:22

REJESTRACJA09 lis 2007, 20:49

POSTY        47

Zamiast opłatka wypowiedzenie – zwolnienie 7 dyrektorów Izb Celnych

piątek, 16. grudnia 2005 , 10:11  

Wczoraj przed południem Szef Służby Celnej Marian Banaś odwołał siedmiu dyrektorów Izb Celnych: Białej Podlaskiej, Gdyni, Katowic, Poznania, Przemyśla, Rzepina i Torunia, a także dwóch wicedyrektorów Izby Celnej w Łodzi. Nie wiadomo jaki był powód natychmiastowego odwołania dyrektorów tych Izb. Jak się dowiedzieliśmy nieoficjalnie, wypowiedzenia ze stanowisk byli dyrektorzy otrzymali podczas wczorajszego spotkania „opłatkowego” i pożegnalnego byłego Szefa Służby Celnej prof. Wiesława Czyżowicza, które miało miejsce w Ministerstwie Finansów.

Odwoływał wilk razy kilka....... :D
Ciekawe czy nowy zrobi też takie spotkanie np. bal karnawołowy z losami :)

niech wreszcie ktoś odwoła M.B.

kolo                    

A mnie też jest szkoda MB. Zmiany były i lepsze i gorsze, każdy ma jakieś swoje zdanie. Wydaje mi się jednak, że temu facetowi NAPRAWDĘ zależało na poprawieniu naszej skarbowej doli...

a co on takiego dobrego zrobił dla skarbówki ???
Ustawa o KAS ....???

31 gru 2007, 15:34
Site Admin

POSTY        2059

O podwyżkach już czytałaś, chociaż do wiadomości nie przyjęłaś. A KAS? Minimalna płaca w wysokości trzykrotnego najniższego wynagrodzenia, korpus urzędników skarbowych, mianowania zamiast umów o pracę... Jeżeli to są dla nas złe rozwiązania, to przepraszam. Ale wątpię szczerze czy ktoś nam takie "złe" rzeczy zaproponuje jeszcze raz, a przynajmniej w najbliższym czasie. Co Boskie - Bogu, co Cesarskie - Cesarzowi. Naprawdę trzeba mieć wyjątkowo wybiórczą pamięć, żeby widzieć tylko i wyłącznie złe działania MB. Szkoda gadać...

Ostatnio edytowano 31 gru 2007, 16:00 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz

31 gru 2007, 15:57
Zobacz profil WWW

REJESTRACJA15 lis 2007, 21:14

POSTY        141
Dobrymi chęciami wybrukowana droga do piekieł. Niestety oprócz czystek na skale niespotykana od lat 50-tych MB nie zrobił nic, w pamięci skarbowców i celników pozostanie jako wielki kadrowy. proszę nie piszcie co on chciał zrobic bo to śmieszne tak , jak to że on nam załatwił pieniądze na podwyżki

31 gru 2007, 16:23
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192

O podwyżkach już czytałaś, chociaż do wiadomości nie przyjęłaś. A KAS? Minimalna płaca w wysokości trzykrotnego najniższego wynagrodzenia, korpus urzędników skarbowych, mianowania zamiast umów o pracę... Jeżeli to są dla nas złe rozwiązania, to przepraszam. Ale wątpię szczerze czy ktoś nam takie "złe" rzeczy zaproponuje jeszcze raz, a przynajmniej w najbliższym czasie. Co Boskie - Bogu, co Cesarskie - Cesarzowi. Naprawdę trzeba mieć wyjątkowo wybiórczą pamięć, żeby widzieć tylko i wyłącznie złe działania MB. Szkoda gadać...

Inspektorze, piszesz o faktach czy obiecankach jakie proponował nam (mydlił nam nimi oczy) Pan MB (nie mylić z Mercedes Benz). Dobrymi chęciami jest podobno piekło wybrukowane.
Pamiętasz o braku podwyżek w 2007 roku, o KAS, którego wprowadzenie przeciągano i przeciągano (najpierw 01.01.2008, potem 01.04.2008, potem może 01.07.2008) o "bardzo eleganckich" zmianach na wyższych stanowiskach, w kontekście czego wielu odwołanych wygrało procesy - miało być bezkosztowo. a kasę wypłacono odwołanym, o wypłacaniu nagród kwartalnych z ogromnym opóźnieniem.
Teraz pewnie stwierdzisz, że przegranie wyborów przez PIS zaprzepaściło realizację obiecanek Pana MB - i wszystkiemu winne to durne społeczeństwo, które nie chciało dobra skarbowców, poprawy ich sytuacji jaka miała wyniknąć z ustawy o KAS. Przypomnij sobie dialog jaki prowadziliśmy z przedstawicielami Min.Fin. To za rządów PIS doszło do protestu przed Min. Fin. - czy za innych rządów organizowałeś takie manifestacje w Warszawie?

Ostatnio edytowano 31 gru 2007, 16:24 przez egarobol, łącznie edytowano 1 raz

31 gru 2007, 16:24
Site Admin

POSTY        2059

Masz krótką pamięć. Manifestacja pod MF była za Steca i Czyżowicza - zorganizowałem ją razem z A.Ciesielskim. Dla równowagi: wniosek o odwołanie Gilowskiej też był - ona jest odpowiedzialna w 100% za brak waloryzacji w 2007 roku (bo przecież nie podwyżek). 205 milionów w przyszłorocznym budżecie jest zapisane i uchwalone. Wiem, że to osobista zasługa Mariana Banasia i odbieranie mu jej, jest po prostu nieprzyzwoite. Powtarzam: co Boskie - Bogu, co Cesarskie - Cesarzowi. Zapisy KAS również pamiętam i pamiętam także, że projekt był już po uzgodnieniach międzyresortowych - a więc bezpośrednio przed skierowaniem go do Sejmu. To są fakty. Czy Ci się to podoba, czy nie. I społeczeństwo nie ma tu nic do gadania - społeczeństwo nie głosowało przeciw czy za KAS, bo poza nami to niewielu obchodzi. Co z tego jednak zostanie - zadecyduje władza i ją to obciąży, bo kogo innego? Czy będzie dla nas lepsza - zobaczymy. Oby. Cuda były zapowiedziane...
A czystki? Niedługo będą nowe. Tak to już u nas jest. I wierz mi: nigdy żadne z dokonywanych posunięć kadrowych nie były odbierane jednoznacznie. Zależy, kto dokonywał oceny.

Ostatnio edytowano 01 sty 2008, 09:28 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz

31 gru 2007, 16:52
Zobacz profil WWW
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 21:01

POSTY        26
zgadzam się z Inspektorem.

31 gru 2007, 17:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 151  Następna strona