P.S. na reklamacje na help deska uzyskałam informację, że mogę zmienić okres deklaracji i wtedy je powiązać. To niestety tu nie zadziała bo wymagany okres to 30.08.2016 a deklaracja jest stara. SSP nie pozwala wybrać okresu późniejszego dla tego typu deklaracji niż 30.06.2016.
Odpowiadający na helpdeska nie pomyślał widocznie o tych wariantach. Po skonwertowaniu trzeba skopiować tą deklarację na nową deklarację dodaną na właściwym okresie, a potem anulować tą skonwertowaną. Wtedy powinno być ok.
23 lis 2016, 20:58
Re: SSP
pkuzmiak
Ciupciak1
P.S. na reklamacje na help deska uzyskałam informację, że mogę zmienić okres deklaracji i wtedy je powiązać. To niestety tu nie zadziała bo wymagany okres to 30.08.2016 a deklaracja jest stara. SSP nie pozwala wybrać okresu późniejszego dla tego typu deklaracji niż 30.06.2016.
Odpowiadający na helpdeska nie pomyślał widocznie o tych wariantach. Po skonwertowaniu trzeba skopiować tą deklarację na nową deklarację dodaną na właściwym okresie, a potem anulować tą skonwertowaną. Wtedy powinno być ok.
Dziś spróbuję w takim razie tylko czy razem z deklaracja skopiuje się również wplata ? (Tj czy ten przypis tez się przeniesie) ?
24 lis 2016, 05:21
Ciupciak1
Dziś spróbuję w takim razie tylko czy razem z deklaracja skopiuje się również wplata ? (Tj czy ten przypis tez się przeniesie) ?
Możesz to sprawdzić - po skopiowaniu w deklaracji powinna nadal być zakładka "informacje o konwersji" w której będzie informacja o wpłacie. Jakby nie było to zgłoś do helpdeska.
24 lis 2016, 06:35
Mam pytanie odnośnie KP w SSP. Otóż niedawno podatnik złożył zawiadomienie o tym iż wznawia działalność po przerwie spowodowanej przebywaniem na świadczeniu rehabilitacyjnym. Czy taki dokument potrzebuje jakiejś specjalnej obróbki w SSP? Bo widnieje w moich zadaniach że jest taka korespondencja, ale nie mam za bardzo do czego go powiązać. Wydaje mi się, że "zawieszenie" działalności nie było zgłoszone jako typowe zawieszenie. Co w tej sytuacji zrobić? Ręcznie dodać okres zawieszenia?
25 lis 2016, 12:58
NewLunatiq
Nadir
Czy ktoś ma jakąś wiedzę czy VAT wchodzi w SSP od 2 stycznia?
Z wielką ciekawością dołączam się do pytania
Ostatnie pogłoski mówią, że raczej jednak wejdzie...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
30 lis 2016, 19:59
Info z pierwszej ręki od szkoleniowców: VAT do SSP miał wejść od marca, lecz prawie na pewno wejdzie nie wcześniej niż w czerwcu, mimo, iż i tak wszystkie siły zostały na to rzucone.
30 lis 2016, 21:01
Gary
Info z pierwszej ręki od szkoleniowców: VAT do SSP miał wejść od marca, lecz prawie na pewno wejdzie nie wcześniej niż w czerwcu, mimo, iż i tak wszystkie siły zostały na to rzucone.
stawiam styczeń 2018
01 gru 2016, 05:39
Czy ktoś już może wprowadzał deklaracje PCC-3 ze stawką podatku 0,5% umowa sp cyw Jak to wprowadzić?
01 gru 2016, 08:48
zgodnie z założeniami programu 90+ VAT wchodzi w SSP testowo w 3 urzędach od stycznia, natomiast w pozostałych od lipca - na dzień dzisiejszy nikt nie mówi o żadnej zmianie, nawet zmiana sposobu składania deklaracji z obowiązkiem e-dek wygląda być wymuszona przez SSP, aby nie zatkać systemu papierowymi deklaracjami
____________________________________ "jestem jak chiński znak równowagi - trochę głupoty - tyle samo rozwagi..."
01 gru 2016, 09:01
misiekp
zgodnie z założeniami programu 90+ VAT wchodzi w SSP testowo w 3 urzędach od stycznia, natomiast w pozostałych od lipca - na dzień dzisiejszy nikt nie mówi o żadnej zmianie, nawet zmiana sposobu składania deklaracji z obowiązkiem e-dek wygląda być wymuszona przez SSP, aby nie zatkać systemu papierowymi deklaracjami
jestem bardzo ciekaw tej zmiany:)
01 gru 2016, 16:36
Nadir
Ostatnie pogłoski mówią, że raczej jednak wejdzie...
misiekp
zgodnie z założeniami programu 90+ VAT wchodzi w SSP testowo w 3 urzędach od stycznia, natomiast w pozostałych od lipca
Prowokacja udała mi się
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
01 gru 2016, 20:25
oficjalne info przekazywane informatykom w US z dnia 30.11.2016r. - VAT w SSP od 01.01.2018r.
02 gru 2016, 12:45
biedronki15
oficjalne info przekazywane informatykom w US z dnia 30.11.2016r. - VAT w SSP od 01.01.2018r.
A w którym US informatycy mają taką wiedzę? U nas cisza...
02 gru 2016, 13:17
quryj
biedronki15
A w którym US informatycy mają taką wiedzę? U nas cisza...
IS Szczecin. Dostali jakieś skrypty z narady i osobiście widzieliśmy datę wprowadzenia VAT do SSP w tabeli.