Teraz jest 08 wrz 2025, 09:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 79  Następna strona
SSP 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Re: SSP
jot_G                    

Podejrzewam, że komunikatu o zmianie hasła nie widzą ci, którzy logują się sporadycznie, wtedy kiedy hasło już wygasło.

Nadir                    

...właśnie zalogowałem się dzisiaj do SSP po 2 tygodniowej przerwie i po raz pierwszy w życiu SSP pokazał mi komunikat:
Twoje hasło wygaśnie za 14 dni. Czy chcesz je zmienić? TAK. NIE.
Jestem przekonany, że ta funkcja została uruchomiona dopiero kilka tygodni temu.

ocotuchodzi                    

Od samego początku istnienia SSP miałem taki komunikat

W takim razie nie rozumiem przyczyny.

Może województwach południowych jest inaczej, a w północnych inaczej?... :D

05 paź 2016, 15:28
Zaawansowany

REJESTRACJA28 paź 2006, 08:50

POSTY        54
Czy ktoś z Was ma może nr helpa dot. zmiany decyzji ratalnej wydanej już w SSP?

05 paź 2016, 19:57
Zaawansowany

REJESTRACJA25 maja 2009, 06:56

POSTY        63
Czy księgujecie wpłaty na dany podatek np. PCC, gdy nie ma deklaracji?
Co wtedy? Nasza rachunkowość zamyka zadanie i wtedy saldo podatnika jest zerowe. A na wymiar dają informację, że kowalski wpłacił 150 zł tytułem PCC. Wymiar ma wzywać? Może najpierw zamiennik wyjaśnienia wpłaty przez rachunkowość (wezwanie/telefon)?

08 paź 2016, 20:48
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 maja 2016, 16:13

POSTY        11
Post SSP - zmieniony tytuł
Podatnik po konwersji ma przypisaną w SSP zaległość z tytułu podatku od spadków i darowizn, która jest objęta tytułem wykonawczym wystawionym w Poltax2B. W wyniku przeksięgowania nadpłaty z PIT za 2015 rok, kwota zaległości uległa zmniejszeniu, a w SSP została automatycznie utworzona sprawa czynności windykacyjne - zmieniony tytuł wykonawczy/zawiadomienie. (W przypadku zmniejszenia kwoty objętej tytułem wykonawczym nie wystawiamy zmienionego tytułu.)
W jaki sposób zamknąć powyższą sprawę w SSP, aby "nie narobić" bałaganu na koncie podatnika.
Obawiam się, że klikając na przycisk zakończ może wyskoczyć kolejny etap jakim jest "umorzone postępowanie egzekucyjne"?

14 paź 2016, 10:34
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA10 maja 2016, 07:04

POSTY        4
Post Re: SSP - zmieniony tytuł
W tym przypadku trzeba dać do Działu Egzekucji informację o zmniejszeniu zaległości. W związku z tym wyskakuje sprawa zmieniony tytuł wykonawczy/zawiadomienie. Należy z poziomu czynności windykacyjnych w zakładce CRM wybrać opcję zawiadomienie do organu egzekucyjnego, wybrać z jakiego powodu nastąpiło zmniejszenie zaległości i w jakim dniu. Po wykonaniu tego zmieni się etap na Egzekucja (po zmianie salda).

14 paź 2016, 11:13
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 maja 2016, 16:13

POSTY        11
W naszym US ograniczenie tytułu wykonawczego jest przydzielone do zadań rachunkowości. W takim przypadku sporządzenie zawiadomienia do EA powinno leżeć po stronie rachunkowości.
Jak wygląda to w Waszych US w SSP oraz w Poltax2b?

Ostatnio edytowano 14 paź 2016, 13:58 przez morello, łącznie edytowano 1 raz

14 paź 2016, 13:28
Początkujący

REJESTRACJA21 sty 2016, 18:36

POSTY        9
w moim urzędzie w SSP SW ogranicza tytuły wykonawcze,

14 paź 2016, 13:31
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA10 maja 2016, 07:04

POSTY        4
U nas też SW ogranicza tytuły wykonawcze

14 paź 2016, 13:45
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
A przesyłki do wysłania w Ekspedycja => pakowanie przesyłek to wszystkie widzicie?
11-go został doinstalowany patch łatający tę lukę. Od 12-go powinno być dobrze, ale zdarzają się przypadki, że pismo z 12-go, wysłane z SPP do SZD, ID niebieskie (znak, że jest w SZD), a Ekspedycja go nie widzi... Każdy przypadek ma być zgłaszany do RPI.

Czy ktoś ma jakąś wiedzę czy VAT wchodzi w SSP od 2 stycznia?

14 paź 2016, 21:33
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Nadir                    

A przesyłki do wysłania w Ekspedycja => pakowanie przesyłek to wszystkie widzicie?
11-go został doinstalowany patch łatający tę lukę. Od 12-go powinno być dobrze, ale zdarzają się przypadki, że pismo z 12-go, wysłane z SPP do SZD, ID niebieskie (znak, że jest w SZD), a Ekspedycja go nie widzi... Każdy przypadek ma być zgłaszany do RPI.

Czy ktoś ma jakąś wiedzę czy VAT wchodzi w SSP od 2 stycznia?

Z wielką ciekawością dołączam się do pytania :)

15 paź 2016, 06:02
Znawca

REJESTRACJA22 lis 2013, 22:32

POSTY        106
amnesia22                    

Czy księgujecie wpłaty na dany podatek np. PCC, gdy nie ma deklaracji?
Co wtedy? Nasza rachunkowość zamyka zadanie i wtedy saldo podatnika jest zerowe. A na wymiar dają informację, że kowalski wpłacił 150 zł tytułem PCC. Wymiar ma wzywać? Może najpierw zamiennik wyjaśnienia wpłaty przez rachunkowość (wezwanie/telefon)?

Nie księgujemy wpłat jeśli nie ma złożonych do nich deklaracji. Wnioskuję, że wybierają zapewne księgowanie do konta podatku ale nastąpi ono dopiero gdy pojawi sie zaksięgowana deklaracja na koncie, jak nie będzie deklaracji, zadanie do tej wplaty po jakimś czasie  pojawi się ponownie.

Pismo do podatnika wysyła rachunkowość gdy w opisie wplaty brak informacji pozwalających na jej właściwe zaksięgowanie.
Wezwanie do złożenia deklaracji, jak jest sama wpłata ma możliwość wygenerowania tylko pracownik wymiaru.

Ostatnio edytowano 15 paź 2016, 14:21 przez egodamian, łącznie edytowano 1 raz

15 paź 2016, 14:19

REJESTRACJA27 sty 2008, 13:05

POSTY        17
Będzie prowadzony pilotaż w 4 US. Z mojego jadą do W-wy ludzie już w przyszłym tygodniu. Ekipa prawie z każdej komórki (OB rejestracja, OB VAT, PP, SW, RP, OB wprowadzanie deklaracji, superuser SSP, ZNUS). Dopiero efekt pilotażu zdecyduje o terminie wejścia, a to może być 2 półrocze 2017.

15 paź 2016, 22:15
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
fajer                    

Będzie prowadzony pilotaż w 4 US. Z mojego jadą do W-wy ludzie już w przyszłym tygodniu. Ekipa prawie z każdej komórki (OB rejestracja, OB VAT, PP, SW, RP, OB wprowadzanie deklaracji, superuser SSP, ZNUS). Dopiero efekt pilotażu zdecyduje o terminie wejścia, a to może być 2 półrocze 2017.

jestem bardzo ciekawy efektów

16 paź 2016, 12:34
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 maja 2015, 17:10

POSTY        20
jaka rola jest potrzebna do tworzenia kont w teczce podatnika?
Ewentualnie jeżeli ktoś posiadałby wykaz poszczególnych ról do wynikających z nich uprawnień?

19 paź 2016, 08:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 79  Następna strona