Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r.
Autor
Treść postu
Re: Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r.
Za I kw. niby w marcu płatna, a za resztę kwartałów to się izba zapewne sama podzieli (za wiekopomną przeprowadzoną reorganizację) - między wybrańców z siedziby głównej IS. Dla Podległych/uległych pracowników IS przechowywanych w US tylko się ogarek ostanie.
16 mar 2015, 09:43
Czy orientuje się ktoś kiedy ma nastąpić nowe wartościowanie stanowisk?
16 mar 2015, 13:06
bakterian
Czy orientuje się ktoś kiedy ma nastąpić nowe wartościowanie stanowisk?
Z tego co wiem to proces wartościowania ma się rozpocząć od 1 kwietnia... ale 2016 r.
16 mar 2015, 14:11
Yyyyyy, że tak powiem - a co ci z tego wartościowania? Czy masz 75, 150, 250, 300 punktów? Lżej ci z tym, weselej, jesteś "dowartościowany/a"? Ja podskoczyłem w stanowisku, grupie, punktach, bla, bla i tak dalej ale w garnku mam zamiast żeberek, golonki i kawałka kaczki --- kości i włoszczyznę z Biedronki. To jest mydlenie oczu i powód do zwady między ludźmi. "Stołki" siedzą i się śmieją, a "afroamerykanie" się zabijają, żeby dostać dwa punkciki więcej. PO co? Wolałbym być referentem z 50000 zł/rok niż st. komisarzem za 40000 zł/rok (nie mówię, że nim jestem i mam 40 tys., bo mi baaaaardzo do tego brakuje).
16 mar 2015, 16:45
Bombel masz rację, ale myślę, że każdy się łudzi, że może po wartościowaniu zostaną wyrównane płace ..... A wracając do konsolidacji to jak pisałem wcześniej u nas tworzone są centra kadrowe w byłych miastach wojewódzkich czy nikt z was nic na ten temat nie wie bliżej ?
16 mar 2015, 17:11
Heisenberg, a w jakim sensie wyrównane? Wyjaśnij mi co rozumiesz pod pojęciem wyrównane? Czy inspektor na jakimś stanowisku, który zapieprza jak się patrzy ma dostawać tyle samo na takim samym stanowisku co ten co się opieprza? Równo nie znaczy sprawiedliwie!
____________________________________ Akacja
16 mar 2015, 20:06
Ja też mam nadzieję na wyrównanie płac - chodzi mi o to, żeby szeregowy pracownik ze średnim wykształceniem zajmujący się masowym wprowadzaniem zarabiał mniej ode mnie - oskarżyciela skarbowego, znajdującego się prawie na szczycie tabeli zwartościowania, zaraz po kierowniku referatu. Mam nadzieję...
16 mar 2015, 20:51
Z filmu można się dowiedzieć wielu ciekawych informacji. Oczywiście MF bardziej dba o informowanie przedsiębiorców niż urzędników skarbowych którzy będą wykonywali zadania.Oto parę informacji z prezentacji. Na sali obsługi będzie: kolejkomat, bezpłatny telefon do KIP, komputer do CEIDG, e-Deklaracji itd.
Załącznik:
mf1.JPG
Załącznik:
mf2.JPG
Załącznik:
mf3.JPG
A na razie możemy obserwować akcje „Szybki PIT w galerii handlowej" Niestety coraz więcej takich poronionych pomysłów jak wizyty w galeriach handlowych(nota bene na naradach oceniano tą akcję jako nieefektywną, i co? i nadal się ją kontynuuje)
Załącznik:
mf_galerie.JPG
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
16 mar 2015, 21:02
by żyło się lepiej... Pomysły MF z roku na rok co raz to lepsze, ja czekam tylko na dzień kiedy to wszystko pier..lnie. Przepisy wdrażają osoby, które pojęcia nie mają jak wygląda praca u podstaw (czytaj: w US).
Czas chyba zamykać drzwi Panowie i Panie...
____________________________________ Boże ratuj... bo pomysły góry przewyższają moje siły.
16 mar 2015, 22:14
ztw
Przepisy wdrażają osoby, które pojęcia nie mają jak wygląda praca u podstaw (czytaj: w US).
Pewnie dlatego, że mało kto z DAP MF pracował kiedykolwiek w US.
16 mar 2015, 22:56
"Na sali obsługi będzie: kolejkomat, bezpłatny telefon do KIP, komputer do CEIDG, e-Deklaracji itd." - bardzo dobre pomysły
17 mar 2015, 07:53
Same rewelacyjne pomysły. Szczególnie ten bezpłatny telefon do KIP. Rozumiem, że przychodzę do urzędu załatwić sprawę i w związku z tym mam sobie dzwonić na jakąś infolinię. W całym urzędzie nie ma przecież jednej kompetentnej osoby, która mogłaby udzielić mi informacji podatkowej. Robią wam "reklamę", że ho, ho.
____________________________________ "Wszelkie poglądy, opinie czy wnioski wyciągnięte zostały wyłącznie na podstawie obserwacji poczynionych na własnym podwórku, o ile w treści postu nie zostało wskazane wprost, że jest inaczej"
17 mar 2015, 08:15
Heisenberg
Bombel masz rację, ale myślę, że każdy się łudzi, że może po wartościowaniu zostaną wyrównane płace ... A wracając do konsolidacji to jak pisałem wcześniej u nas tworzone są centra kadrowe w byłych miastach wojewódzkich czy nikt z was nic na ten temat nie wie bliżej ?
Ja już wcześniej pisałam, że woj. śląskie jest już zorganizowane w zakresie tworzenia komórek pomocniczych w siedzibie Izby. Tu już od dawna wiadomo, co z kim stanie się po konsolidacji. A o jakie szczegóły dokładnie Ci chodzi?
17 mar 2015, 09:11
koksa3
Heisenberg, a w jakim sensie wyrównane? Wyjaśnij mi co rozumiesz pod pojęciem wyrównane? Czy inspektor na jakimś stanowisku, który zapieprza jak się patrzy ma dostawać tyle samo na takim samym stanowisku co ten co się opieprza? Równo nie znaczy sprawiedliwie! :zly1:
Sprawiedliwie to nigdy nie będzie, ale za wykonywanie takich samych obowiązków i na takich samych stanowiskach należy się taka sama zasadnicza (kp), a co do jakości i ilości jej wykonywania to już inny temat - tu powinny być wykorzystywane środki motywacyjne (np. premie ). Nie wiem jak u was to funkcjonuje, ale u nas są tak absurdalne sytuacje, że koleżanki wykonujące taką samą pracę i nawet z takim samym zaangażowaniem mają różnicy w wynagrodzeniu zasadniczym 1000 zł. - i to chyba raczej nie jest ok i właśnie o takim wyrównywaniu myślę
etna
Heisenberg
Bombel masz rację, ale myślę, że każdy się łudzi, że może po wartościowaniu zostaną wyrównane płace ... A wracając do konsolidacji to jak pisałem wcześniej u nas tworzone są centra kadrowe w byłych miastach wojewódzkich czy nikt z was nic na ten temat nie wie bliżej ?
Ja już wcześniej pisałam, że woj. śląskie jest już zorganizowane w zakresie tworzenia komórek pomocniczych w siedzibie Izby. Tu już od dawna wiadomo, co z kim stanie się po konsolidacji. A o jakie szczegóły dokładnie Ci chodzi?
Pytań mam kilka 1 czy znacie termin fizycznego przejścia tych pracowników 2 czy pracownicy znają warunki płacowe (bo przecież każdy na dzień dzisiejszy ma inne wynagr. Są przypadki, że kierownicy ol przechadzą do kadr i co dalej ze swoimi zasadniczymi...? ) U nas nikt poza tym, że przechodzi nic nie wiem, a już nie wspomnę o zakresie obowiązków, bo ilość osób w kadrach ograniczona znacznie, a ilość akt osobowych dużo większa czy jakieś sprawy kadrowe zostaną w US ?