Teraz jest 06 wrz 2025, 21:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 77  Następna strona
Reorganizacja 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Reorganizacja
maruda                    

Już tak Wam namieszali w głowach że wierzycie w to wszystko co plują opluwacze w GW i TVN??  
Co KONKRETNEGO ma ktoś przeciwko PISowi? (cytat z Badman)

A przeciwko PIS świadczy już choćby emotikonka przez Ciebie umieszczona na samą myśl o tym, że ktoś może nie lubić PIS.
Zaznaczam, że nie jestem miłośnikiem PO, GW kupuję raz w tygodniu (z programem), na TVN czasem obejrzę jakiś film. A mimo to PIS nie trawię. Na szczęście mam prawo nie lubić żadnych partii politycznych. Przynajmniej na razie. I nie złoszczę się na osoby lubiące np. PIS, LPR, Samoobronę, PO, PSL, SLD itp ... Nie wygrażam im pięściami.

To tak samo jak ja: też nie wygrażam nikomu pięściami.
Ta emotikonka to nie :wygrażanie: a "zły1" czyli złość - w miejsce cudzysłowiu wstaw dwukropki :D
Złość że "niby inteligentni ludzie" a tak się dają robić w bambuko :mur:
I to już czwarty rok!     <_<

11 sty 2011, 18:48

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Post Reorganizacja
cacciatora                    

u nas działa zasada na żywioł, wszyscy są przestraszeni, w PP jest 17 osób, w OB 34. Po urzędzie chodzą podjudzacze, jeden zazdrości drugiemu w tej najgorszej formie. Odbieram to wszystko bardzo osobiście, bo dostałam lepsze stanowisko niż osoby z dłuższym stażem, doświadczeniem i wiedzą. Zastanawiam się czy to po to żebym się potknęła, czy jest w tym zwykła promocja  ciężkiej pracy, wychodzenia z inicjatywą i pomysłowością. Co by nie było boję się z ludźmi w urzędzie rozmawiać. W każdym razie nie wiem co będę robić.
Tak wygląda sytuacja w naszym średnim urzędzie.

Dla tych wszystkich krótka przypowieść:

Morał tysiąclecia?
Profesor filozofii stanął przed swymi studentami i położył przed sobą kilka przedmiotów. Kiedy zaczęły się zajęcia, wziął spory słoik po majonezie i wypełnił go po brzegi dużymi kamieniami. Potem zapytał studentów:
- czy Waszym zdaniem słój jest pełny?
oni zaś potwierdzili.
Wtedy profesor wziął pudełko żwiru, wsypał do słoika i lekko potrząsnął. Żwir oczywiście stoczył się w wolną przestrzeń między kamieniami. Profesor ponownie zapytał studentów:
- czy słoik jest pełny?
a oni ze śmiechem przytaknęli.
Profesor wziął pudełko piasku i wsypał go, potrząsając słojem. W ten sposób piasek wypełnił pozostałą jeszcze wolną przestrzeń.
- Chciałbym, byście wiedzieli, że ten słój jest jak Wasze życie.
Kamienie - to ważne rzeczy w życiu? Wasza rodzina, Wasz partner, Wasze dzieci, Wasze zdrowie. Gdyby nie było wszystkiego innego, Wasze życie i tak byłoby wypełnione.
Żwir - to inne, mniej ważne rzeczy? Wasze mieszkanie, Wasz dom albo Wasze auto.
Piasek - symbolizuje całkiem drobne rzeczy w życiu, w tym Waszą ciężką pracę.
Jeżeli najpierw napełnicie słój piaskiem, nie będzie już miejsca na żwir, a tym bardziej na kamienie. Tak jest też w życiu: jeśli poświęcicie całą Waszą energię na drobne rzeczy?/ pracę/, nie będziecie jej mieli na rzeczy istotne.
Dlatego dbajcie o rzeczy istotne ? poświęcajcie czas Waszym dzieciom i Waszemu partnerowi, dbajcie o zdrowie. Zostanie Wam jeszcze dość czasu na pracę, dom, zabawę itd. Uważajcie przede wszystkim na duże kamienie ? one są tym, co się naprawdę liczy.
Reszta to piasek."

Po zajęciach jeden ze studentów wziął słój, wypełniony po brzegi kamieniami, żwirem i piaskiem. Nawet sam profesor zgodził się, że słój jest pełny. Student bez problemu wlał do słoja butelkę piwa. Piwo wypełniło resztę przestrzeni - wręcz wsiąknęło w piasek? teraz słój był naprawdę pełen.

Morał z tej historii ??

? nieważne, jak bardzo Twoje życie jest wypełnione?
zawsze jest jeszcze miejsce na browarek!

Zdrówko!

11 sty 2011, 18:54
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Reorganizacja
Nie sprowadzajcie wszystkiego do polityki (czyt. rynsztoka).
Jeśli chcecie podyskutować o polityce do zapraszam do baru po kilku  :piwo:  lub do właściwego topiku http://www.skarbowcy.pl/blaster/forum/viewtopic.php?f=21&t=779&p=77446&hilit=polityka#p77446

11 sty 2011, 18:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 lis 2009, 23:13

POSTY        92
Post Reorganizacja
dukeofsnow                    

Witam,
Czy może ktoś z Analizy i Planowania jest na forum?? Czy u Was w AP będzie koordynacja sprawozdań z całego urzędu -wszystkie tzn te które jednoznacznie można przypisać do konkretnej komórki wraz z tymi realizowanymi przez różne komórki? Czy tylko koordynacja nad zbiorówkami?

No to świetnie! Utworzyli stanowiska do robienia zbiorówek. Na tych stanowiskach pracownicy sami sporządzają plany z całego urzędu jak i analizy. Po co było tworzyć takie stanowiska? Tylko po to aby ktoś do kupy zebrał to co poszczególne komórki zrobiły? Szkoda na to etatu. Przed tym bajzlem  każda komórka robiła sprawozdanie ze swego podwórka i w kolejności jeden z kierowników zbierał to do kupy. Czy nie szkoda stanowiska tylko na "kupy"?

11 sty 2011, 18:58
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 gru 2006, 12:41

POSTY        66
Post Reorganizacja
Mam pytanko jak po reorganizacji wyglada sprawa jezeli chodzi o wydanie decyzji na zwrot ulgi z tytułu zakupu kasy rejestrującej tzn kto to robi czy osoby na postepowaniach czy osoby ktore zajmuja sie kasami?pozdrawiam

11 sty 2011, 19:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 21:38

POSTY        14
Post Reorganizacja
Witam
Może już trochę zorganizowaliście się na nowych stanowiskach i w nowych referatach.
A więc ponawiam pytanie: kto w Waszych Urzędach, po reorganizacji wykonuje Zarządzenie zabezpieczenia (tzn. wprowadza do EGAPOLTAX, dokonuje zajęc zabezpieczających rachunków, wynagrodzenia za pracę, wpisu hipoteki)? Czy robi to egzekucja, czy postępowania podatkowe?

11 sty 2011, 21:56
Amator

REJESTRACJA12 gru 2010, 16:50

POSTY        28
Post Reorganizacja
jjb28                    

Mam pytanko jak po reorganizacji wyglada sprawa jezeli chodzi o wydanie decyzji na zwrot ulgi z tytułu zakupu kasy rejestrującej tzn kto to robi czy osoby na postepowaniach czy osoby ktore zajmuja sie kasami?pozdrawiam

decyzje ws ulg z kasy wydaje PP 1, ale same kasy są w OB

12 sty 2011, 16:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 maja 2009, 19:27

POSTY        28
Post Reorganizacja
Krystyna71                    

jjb28                    

a u nas decyzje ws ulg tez w OB

12 sty 2011, 17:03
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Reorganizacja
mulek18                    

Krystyna71                    

jjb28                    

a u nas decyzje ws ulg tez w OB

czyli zapowiadane ujednolicenie  :zygi:

12 sty 2011, 18:06
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 cze 2009, 20:21

POSTY        24
Post Reorganizacja
u nas też decyzje w sprawie kas OB.PP broni się przed wszystkim i wszystkimi.Nie tak miało być, oj nie tak.

12 sty 2011, 18:44

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Post Reorganizacja
Ale będzie lepiej. A na pewno śmieszniej :wysmiewacz:

12 sty 2011, 18:48
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
Post Reorganizacja
Pytanie z kategorii: gdzie, kto? :)
Gdzie po reorganizacji "rozpracowywane" są akty notarialne dotyczące sprzedaży nieruchomości przed upływem 5 lat: OB czy PP?
Kto w ogóle analizuje akty notarialne pod względem ewentualnego podlegania sprzedaży nieruchomości opodatkowaniu.
I co w sytuacji, gdy podatnik nie złoży oświadczenia o korzystaniu ze zwolnienia/ nie złoży zeznania (albo w zeznaniu nie wykazuje dochodu ze sprzedaży - do opodatkowania)? Czy jest wtedy wzywany (w ramach czynności spr.?) przez OB, czy sprawa taka jest przekazywana do PP, czy może prowadzona jest od początku przez PP

12 sty 2011, 19:52
Zaawansowany

REJESTRACJA17 maja 2009, 18:32

POSTY        53
Post Reorganizacja
Asioka
Wszystko o czym piszesz w zakresie nieruchomości u nas jest w OB. W kazdej sytuacji podatnik wzywany jest do CS bo może dobrowolnie złoży zeznanie czy korektę. W sytuacji gdy dobrowolności brak, przekazywany będzie wniosek do PP o wszczęcie postępowania.

A ulgi z tytułu zakupu kas w PP.

12 sty 2011, 20:04
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
Post Reorganizacja
Może jestem przepracowany albo się tuszu nawąchałem... ale czy mi się tylko tak wydaje? Czy może pomimo i na przekór reorganizacji wszystko układa się w naturalny sposób jakby wzorem poprzedniego systemu?
Powstały nowe komórki, ale i tak żeby wykonać jakieś konkretne zadanie potrzeba jest osoba, które je wykonywała.
Ale co zrobić kiedy ona jest w innej komórce?
Trzeba ją (oczywiście tymczasowo :wysmiewacz: ) oddelegować albo oddać (z żalem) to zadanie do tej komórki, w której ona jest.
Czyli wychodzi na to, że to bezczelny system podatkowy narzuca strukturę US-om  :angry2: i pomysłodawcom reorganizacji oczywiście    :dokuczacz:
Jak on tak może?!
A oni się tak starali...
Przecież, kto by przypuszczał, że reorganizacja w swej przeogromnej mocy nie zmieni systemu podatkowego? :rotfl: No kto?!

13 sty 2011, 09:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 77  Następna strona