A co on zmieni? I tak wszystko zależy od humoru NUS-a. <_<
Wielka szkoda, że u mnie "wielka trójca" należy do zatwardziałych ponuraków.
30 mar 2007, 10:19
Ciekawe, co Trybunał Konstytucyjny?
Hhmm...
A Naczelnicy i tak swoje - możesz wykładać na uczelni, uczyć w szkole a o innych zarobkowych zajęciach można zapomnieć (choć na pewno w niektórych urzędach NUS może okazać się człowiekiem i zgodę wyrazić, co wynika z przytoczonych wyżej postów).
Mógłby się Trybunał wypowiedzieć! Pozdr
Ostatnio edytowano 11 kwi 2007, 08:12 przez balek, łącznie edytowano 1 raz
09 kwi 2007, 20:13
USTAWA z dnia 24 sierpnia 2006 r. o służbie cywilnej Art. 51. 1. Członek korpusu służby cywilnej nie może podejmować dodatkowego zatrudnienia bez pisemnej zgody dyrektora generalnego urzędu ani wykonywać czynności lub zajęć sprzecznych z obowiązkami wynikającymi z ustawy lub podważających zaufanie do służby cywilnej. 2. Urzędnik służby cywilnej nie może podejmować zajęć zarobkowych bez pisemnej zgody dyrektora generalnego urzędu.
Czy zwykły pracownik, bez mianowania, może zawrzeć umowę zlecenie bez zgody NUS?
____________________________________ "Chciałem, by Warszawa była wielka. (...) I Warszawa jest wielka. (...) dziś widzę wielką Warszawę. S. Starzyński. 23.09.1939r.
Przeczytałem tamto forum i dalej nic nie wiem. Mieszały się tam posty ludzi z US i UKS, których obowiązują różne przepisy. A mnie interesuje tylko czy pod definicją "dodatkowego zatrudnienia" kryje się też umowa zlecenie. Zadzwonię jutro do Centrum Informacyjnego Służby Cywilnej i postaram się czegoś dowiedzieć.
____________________________________ "Chciałem, by Warszawa była wielka. (...) I Warszawa jest wielka. (...) dziś widzę wielką Warszawę. S. Starzyński. 23.09.1939r.
Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:11 przez Sl1oniu, łącznie edytowano 1 raz
11 wrz 2007, 17:49
Słoniu
Przeczytałem tamto forum i dalej nic nie wiem. Mieszały się tam posty ludzi z US i UKS, których obowiązują różne przepisy. A mnie interesuje tylko czy pod definicją "dodatkowego zatrudnienia" kryje się też umowa zlecenie. Zadzwonię jutro do Centrum Informacyjnego Służby Cywilnej i postaram się czegoś dowiedzieć.
Od przeczytania tego tematu powinieneś zacząć. Jeśli masz problem to na początek poszukaj na forum czy już temat nie był poruszony. I ewentualnie tam dalej zgłaszaj swoje wątpliwosci. A nie twórz podobnych topiców (jest coś takiego jak funkcja "szukaj"). Trochę się dziwię, że lektura nic Ci nie pomogła. Czy po uzyskaniu odpowiedzi z CISC będziesz miał pewność, wątpię. Przecież za parę dni telefon może odebrać zupełnie inny człowiek.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:12 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
11 wrz 2007, 18:35
wjawor
Trochę się dziwię, że lektura nic Ci nie pomogła. Czy po uzyskaniu odpowiedzi z CISC będziesz miał pewność, wątpię. Przecież za parę dni telefon może odebrać zupełnie inny człowiek.
Pewności może i nie będę miał, ale ewentualnie mogę też nie mieć wyrzutów sumienia. <_<
Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:12 przez Sl1oniu, łącznie edytowano 1 raz
11 wrz 2007, 20:36
"Wykonywanie pracy w zakresie nauki pływania (zajęć na basenie) nie licuje z godnością urzędnika państwowego" - z uzasadnienia, które usłyszałem kilka lat temu. Więcej nie próbowałem. Przecież my urzędasy zarabiamy worek pieniędzy każdy.
Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:13 przez Arnold, łącznie edytowano 1 raz
12 wrz 2007, 06:20
Arnold
(...) z uzasadnienia, które usłyszałem kilka lat temu. Więcej nie próbowałem...
Wprawdzie podobno "Kto pyta nie błądzi", ale po jakie licho pytałeś? :piwo:
A swoją drogą umiejętność "pływania" to ostatnio bardzo przydatna cecha przy wzburzonych falach reform i zmian kadrowych.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:13 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
13 wrz 2007, 14:14
Pytałem bo miało być legalnie i oficjalnie. Miejsce zajął ktoś inny - a ja mogłem oddać się ulubionemu zajęciu - liczeniu pieniędzy z wora!
13 wrz 2007, 15:59
Mam pytanie o to, czy pracownik "skarbówki" nie stykający się bezpośrednio z prowadzeniem postępowań podaktowych, obsługą podatników itp. może zarejestrować działalność np. w zakresie prania dywanów? - czyli dziedziny w ogóle nie związanej z podatkami?
Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:15 przez Topg, łącznie edytowano 1 raz
14 wrz 2007, 16:49
Ciekawe co na to Dyrektorzy IS w Poznaniu - sami wykładają w Koninie.
Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:15 przez jozefina, łącznie edytowano 1 raz
14 wrz 2007, 16:54
TopG
Mam pytanie o to, czy pracownik "skarbówki" nie stykający się bezpośrednio z prowadzeniem postępowań podaktowych, obsługą podatników itp. może zarejestrować działalność np. w zakresie prania dywanów? - czyli dziedziny w ogóle nie związanej z podatkami?
Przeczytaj ten temat, do którego dołączyłem Twój oraz za linkiem (parę postów wyżej) też nasze rozważania na starym forum. A następnym razem zanim stworzysz nowy temat rozejrzyj się po istniejących.
jozefina
Ciekawe co na to Dyrektorzy IS w Poznaniu, sami wykładają w Koninie
Jak to co - udzielili sobie zgody na dodatkowe zarobkowanie do skromnej pensji.
Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:16 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
14 wrz 2007, 18:12
jozefina
Ciekawe co na to Dyrektorzy IS w Poznaniu, sami wykładają w Koninie.
A co jest w Koninie?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:17 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz