IAS Białystok. Pensja w środę 27-go czerwca br. już z podwyżką 6% z ustawy budżetowej. Do 29 czerwca br. wypłata wyrównania od 1 stycznia br. Nagrody za I kwartał br. do 9 czerwca br. Tylko dla osób za szczególne osiągnięcia. Dostanie co trzecia osoba.
Ps. https://www.youtube.com/watch?v=RSI3lABoKGU
Chyba 27-ego maja i 29 maja
A do kiedy wypłata podwyżki z uchwały modernizacyjnej i jej wyrównania?
SORRY, ale u nas DIAS, rozumie 6 jako 3+3 , stażowe włączone do kwoty bazowej i jakoś nie podjęto tematu w ZZ, dlaczego ? FOLWARCZNE DIASY a w lipcu odrównania - ze względu na spadek dochodów budżetowych, rozporządzenie pewnie czeka, no robaczki dostaliście ?podwyżkę? to od LIPCA solidaryzm i wrzutka "naszej" KASY do woreczka budżetowego, bo przecież, kogo doić, emerytów? za rok wybory i potrzebni będą głosowacze.
24 maja 2020, 06:55
Re: Nagrody 2020
Coś wiadomo w Poznaniu o podwyżce?
24 maja 2020, 11:44
piracio
a w lipcu odrównania - ze względu na spadek dochodów budżetowych, rozporządzenie pewnie czeka, no robaczki dostaliście ?podwyżkę? to od LIPCA solidaryzm i wrzutka "naszej" KASY do woreczka budżetowego, bo przecież, kogo doić, emerytów? za rok wybory i potrzebni będą głosowacze.
Nie zdziwiłbym się, gdyby tak zrobili, że zabiorą dokładnie tyle ile dadzą w tych podwyżkach. Hajs musi im się zgadzać.
25 maja 2020, 20:50
KAS Warszawa wiadomo coś co z tymi nagrodami?
26 maja 2020, 06:30
Czy ktokolwiek w kraju dostał już jakąś informację ile dostanie nagrody?
27 maja 2020, 20:58
U mnie nagrody dostanie 5 osób w dziale. Znana jest tylko liczba osób, kierownik nazwisk nie podaje. Przez to tylko wkur... w dziale narasta. Tajemnice, kolesiostwo i tyle. Takie zachowanie nie budzi pozytywnych emocji w dziale.
27 maja 2020, 22:11
W Poznaniu ma być też wesoło - tylko 1/3 pracowników ma dostać nagrody. Już widzę, jak ludzie będą skłóceni ...
28 maja 2020, 08:08
Ponawiam pytanie? Czy w IAS Katowice wiadomo coś w sprawie nagród.
28 maja 2020, 10:59
IAS Białystok średnio po 200 zł brutto na łepka. Wypłata najwcześniej w lipcu, ale nie wiem czy tego roku
28 maja 2020, 16:03
Badyl600
IAS Białystok średnio po 200 zł brutto na łepka. Wypłata najwcześniej w lipcu, ale nie wiem czy tego roku
Pierwsza połowa do 15 lipca, ale nie później niż do 30 września, pozostała 2/3 z drugiej połowy do 40 grudnia a reszta do 30 lutego nie później niż do 15 stycznia.
28 maja 2020, 16:27
Lublin 450 brutto na etat w służbie cywilnej
01 cze 2020, 17:17
Baskinia
W Poznaniu ma być też wesoło - tylko 1/3 pracowników ma dostać nagrody. Już widzę, jak ludzie będą skłóceni ...
U nas też jakiś dziwny sposób dzielenia. 40% kwoty i to tylko dla niektórych działów. I nie wszyscy z takiego działu dostaną... To będzie kolejna jałmużna, a nie nagroda! NIE DAJCIE SIĘ SKŁÓCIĆ! Chcą nas ustawić przeciwko sobie. Rozbić naszą jedność. WALCZYMY O GODNE PENSJE!
Ktoś mi ostatnio powiedział taką historyjkę: Szedł chłop drogą niosąc na plecach wypchany worek. Co jakiś czas zatrzymywał się i solidnym kijem mieszał w worku, po czym zarzucał go sobie na plecy i szedł dalej. Zobaczył to zdziwiony przechodzień: - Panie, powiedz mi pan, czemu co jakiś czas się pan zatrzymujesz i kijem mieszasz w worku? - A, bo ja w tym worku niosę szczury. Za każdym razem, kiedy zaczynają mnie gryźć w plecy biorę kij i mieszam, wtedy zaczynają się gryźć między sobą, a ja mam spokój...
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
02 cze 2020, 18:26
W uks-ach było tak, że nagrody kwartalne dostawały wyłącznie osoby, które miały efekty - zakończone kontrole, udział w akcjach czy mandaty. Ten kto niczym się nie wyróżnił to miał po prostu wynagrodzenie na koniec miesiąca. Nikt z tym nie dyskutował i ten sposób przydziału powodował, że kwoty nagród były sensowne- warto było dawać coś od siebie. Po reformie przyjęto model IAS - każdemu się należy, czy stoi czy leży. Efekt - kwoty śmieszne, nie warto wysilać się bo to nie ma żadnego znaczenia. Może wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy i zaczną płacić nagrody tym, którzy robią więcej niż inni. Wreszcie wróci motywacja do pracy.
02 cze 2020, 20:18
W Opolu ucs osoby które mają ustalenia wyłącznie w "zwykłych" kontrolach i postępowaniach nie związanych z covid dostali maila o nie przyznaniu nagrody.