IS BiałySTOCK (pomimo obietnic nowego Pana Dyrektora) cisza w sprawie nagród i podwyżek...
Herbatnick
Im dalej na wschód tym mniejsza premia?
nie straszcie
13 kwi 2016, 18:44
Re: Nagrody za I kwartał
Śląsk - 1000 zł. Herbatnick - z całym szacunkiem, mam nadzieję, że w pracy stosujesz się do ustaw (bo jednak w ustawie ktoś tak napisał i tak musi być). Środki na nagrody biorą się właśnie z ustawy, a sam podział to już decyzja zwierzchników...
13 kwi 2016, 19:19
a u mnie jest tak: jeśli pracownik nie chodzi na zwolnienia to nagrodę dostaje na najniższym poziomie (bez względu na to jakie ma "zasługi", nawet jeśli olewa i ma w nosie terminy i jakość); a ten co się stara i zadania wykonuje jak trzeba to może liczyć na deko więcej, ot taka motywacja
13 kwi 2016, 19:56
Herbatnick
Nie chodzi o zasady, tylko o sprawiedliwość. Kumacie czy zaślepieni ustawami, kodeksami nie potraficie ruszyć własnym mózgiem? Dlaczego ktoś z Opola dostanie 300 zł, a ktoś z Wrocławia 1000 zł mimo, że wykonują taką samą pracę? Dlaczego nie może być równy podział środków? A z resztą...co ja się produkuję i tak nic nie zmienię, tylko się narażę na falę hejtu (bo ktoś w ustawie tak napisał i tak musi być, a ja szara myszka muszę się na to zgadzać). Phi...
Wyobraź sobie że jeszcze nie dawno każdy urząd, a nie tylko izba, miał inne premie. To było jeszcze bardziej niesprawiedliwie, co? I to żaden hejt, zwykła polemika A tak w temacie to u nas cisza z premiami.
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
13 kwi 2016, 20:01
Hallowed
Śląsk - 1000 zł. Herbatnick - z całym szacunkiem, mam nadzieję, że w pracy stosujesz się do ustaw (bo jednak w ustawie ktoś tak napisał i tak musi być). Środki na nagrody biorą się właśnie z ustawy, a sam podział to już decyzja zwierzchników...
nie wiem skąd wg Ciebie na śląsku ma być 1.000 zł skoro związki ustaliły dla członków korpusu 714 zł (był komunikat na intranecie) a w tym pewnie partycypuje też kierownictwo więc plebs dostanie góra 300 zl...
13 kwi 2016, 20:01
Hallowed
Dowaliłeś. A do czego mam się stosować? Do Biblii? Czy Latarnika bo krótszy?
13 kwi 2016, 20:16
Śląsk: 1000 zł dla kadry kierowniczej. Dla plebsu ok 630zł na łebka szał normalnie...
13 kwi 2016, 20:34
Różnice w nagrodach biorą się, m. in., z oszczędności z funduszu płac. A te oszczędności biorą się np. z niskich płac. W urzędach była różna praktyka, w jednych były stosunkowo wysokie mnożniki i niskie nagrody, w innych niskie mnożniki i wysokie nagrody. Teraz trafiło to wszystko do jednego worka na poziomie izby. I jest dzielone, w zasadzie po równo na pracownika. I różnice w PIT-11 rosną...
13 kwi 2016, 21:25
A w IS Warszawa nadal cisza...?
14 kwi 2016, 09:09
andzia81
A w IS Warszawa nadal cisza...?
Podobno w poniedziałek maja wypłacać.
14 kwi 2016, 09:21
Wiadomo może w jakiej mniej więcej wysokości?
14 kwi 2016, 09:32
Sama jestem ciekawa
14 kwi 2016, 09:34
Plotki głoszą, że w IS W-wa ok.600 zł przypada na pracownika, 900 zł na kierownika. Okaże się w poniedziałek czy plotka stała się prawdą
14 kwi 2016, 09:59
Witam. Ma ktoś może informacje dot. IS Rzeszów? Kwoty? Terminy?