Teraz jest 05 wrz 2025, 23:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Konsolidacja = kompromitacja 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 08:36

POSTY        171
Post Re: Konsolidacja = kompromitacja
U nas był jeden dzień na wysyłanie oświadczeń do ZFSŚ oczywiście jest do tego specjalny nowy program. Nie wszyscy mogli się zalogować. Pojawił się komunikat przez nikogo nie podpisany, że ci którzy są dłużej nieobecni mogą oświadczenia złożyc później. Aha, unieważniono wszystkie wnioski o zapomogi i gruszki.

11 maja 2015, 19:47
Własny awatar
aspa                    

hgdf                    

ja poszukuję załączników do regulaminu funduszu świadczeń bo tam jest kwintesencja czyli kwoty dofinansowań ale nie mogę ich nigdzie znaleźć, ktoś z IS Łódź wie gdzie takie cenne informacje uzyskać?

Jest regulamin i tabelka ze szczegółami w Intranecie IS.

pewnie i jest ale gdzie? sęk w tym, że nie można tego znaleźć

11 maja 2015, 20:33
Zaawansowany

REJESTRACJA14 lip 2009, 15:46

POSTY        79
hgdf                    

pewnie i jest ale gdzie? sęk w tym, że nie można tego znaleźć

Jak się wejdzie w Intranet, to po lewej jest taki link Akty prawa wewnętrznego czy jakoś tak.
Tam trzeba odszukać Zarządzenie DIS w sprawie wprowadzenia Regulaminu ZFŚS, klika się w numerek w pierwszej kolumnie i wyskakuje zarządzenie, regulamin i wszystkie załączniki. Jakoś tak, dokładnie nie pamiętam, musicie pogrzebać. U mnie wszystko działa i wszystkie regulaminy mam dostępne.

11 maja 2015, 20:45
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
W Intranecie?
A nie w Qasystencie?
Załącznik:
Qasystent.jpg

Komunikacja
Dokumenty
Zarządzenia wewnętrzne DIS
Dokumenty związane (załącznik w postaci Regulaminu ZFŚS)
albo:
Zarządzenia wewnętrzne DIS
Regulaminy

Należy pamiętać o wybraniu zakresu WSZYSTKIE (z prawej strony u góry)
ponieważ domyślnie jest pewnie ustawiona opcja "komórka organizacyjna".

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

12 maja 2015, 05:47
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
Nie wiem czy znajduję się w mniejszości urzędów, czy w większości :P jednakże w moim urzędzie nieznana jest opcja Qasystent :( musiałem szukać u wujka Google co to jest :P u nas popularny i chyba jedyny jest Intranet, trudno m powiedzieć co lepsze i przydatniejsze dla nas :) bo nie znam Qasystent , nie wiem na jakich zasadach funkcjonuje, jakie są jego plusy i minusy, i czym się różni od Intranetu. Ale ubolewam nad tym, bo jestem zwolennikiem  najlepszych rozwiązań, ułatwiających jak najlepiej naszą ciężką pracę :) oczywiście marnie opłacaną :P

12 maja 2015, 17:20
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:00

POSTY        324
Wszystkim polecam spojrzeć na raport Międzynarodowego Funduszu Walutowego o  polskim systemie podatkowym.  Republic of Poland: Technical Assistance Report-Tax Administration-Modernization Challenges and Strategic Priorities
http://www.imf.org/external/pubs/cat/longres.aspx?

Okazuje się że administracja podatkowa zbiera coraz mniej danin, zwłaszcza z VAT i CIT. Jest też niewydajna, a jej struktura sprzyja rozmywaniu odpowiedzialności. Spadają wpływ z VAT i CIT.
Załącznik:
vat_Unpaid.JPG
Załącznik:
vat_Mf.JPG

Raport  jest ważny ponieważ jego wnioski były uwzględniane przez MF w trakcie prac nad konsolidacją.

Wystarczy spojrzeć chociażby na to zalecenie.
Załącznik:
tax1.JPG

Warto też przeczytać ten tekst http://m.interia.pl/biznes/news,2122901,4211

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

12 maja 2015, 17:51
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
I to jest to, czego w każdej dziedzinie życia się obawiam :( jak teoria mija się z praktyką :P porażka gwarantowana :( wcale mnie to nie cieszy. Nie życzę sobie takich porażek ani w życiu zawodowym, ani prywatnym. Niestety jeśli chodzi o nasze sprawy zawodowe do dostrzegam TOTALNY brak przepływu informacji i zrozumienia, i to nie tylko na szczeblu US/IS ale i MF, które decyduje o kierunku dalszych zmian, nie mając pojęcia co jest i się dzieje wewnątrz. Żadne dyrektywy, pieniądze z UE nie poprawią naszego systemu. Osobiście uważam, ze należy postawić STOP NIEKOMPETENCJI. I oczywiście wiem, że nie ma ludzi idealnych i znających się na wszystkim :) ale w takim przypadku należy skonsultować dane rozwiązanie z osobami będącymi w temacie (praktykami) oraz wybitnymi teoretykami w tym temacie i podjąć decyzję i wziąć za nią odpowiedzialność

12 maja 2015, 19:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 kwi 2009, 20:25

POSTY        89
Spiochu masz dużo racji. Nie ma ludzi nieomylnych. Tylko, że nasi przełożeni z MF przypisali sobie monopol na wiedzę jak i co robić by było lepiej w skarbówce.Do chóru pieją im dyrektorzy IS. I tak toczy się reforma. Za chwilę centra obsługi, asystent, e-kancelaria rusza w jakiejś IS telefon zaufania dla donosicieli a załogi niektórych US są prawie dziesiątkowane skutkami konsolidacji. Ale jak nie będzie efektów tych pseudo reform to wiadomo kto będzie winien.

12 maja 2015, 22:07

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
betoven                    

... Ale jak nie będzie efektów tych pseudo reform to wiadomo kto będzie winien.

Spójrz pozytywnie. Wiadomo za to kto winien nie będzie.  :piwo:

12 maja 2015, 22:23

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
A może nie będzie wiadomo?

O tym, że z raportu MFW wynika, iż polska administracja podatkowa zbiera coraz mniej danin, zwłaszcza z VAT i CIT, jest niewydajna, a jej struktura sprzyja rozmywaniu odpowiedzialności napisał wtorkowy "Dziennik Gazeta Prawna".

http://m.money.pl/wiadomosci/artykul/po ... 92871.html

13 maja 2015, 04:21
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Leibowitz                    

A może nie będzie wiadomo?

O tym, że z raportu MFW wynika, iż polska administracja podatkowa zbiera coraz mniej danin, zwłaszcza z VAT i CIT, jest niewydajna, a jej struktura sprzyja rozmywaniu odpowiedzialności napisał wtorkowy "Dziennik Gazeta Prawna".

http://m.money.pl/wiadomosci/artykul/po ... 92871.html

...oni o chlebie on o niebie...

13 maja 2015, 05:07

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
NewLunatiq                    

...oni o chlebie on o niebie...

Z głową w chmurach żyje się łatwiej  ;)

13 maja 2015, 06:42

REJESTRACJA01 cze 2014, 21:22

POSTY        6
Może i żyje lepiej ale załatw coś w kadrach w IS W-wa to pogadamy. Masakra :zly1:

13 maja 2015, 06:53
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2009, 08:09

POSTY        145
hanna123456789                    

Może i żyje lepiej ale załatw coś w kadrach w IS W-wa to pogadamy. Masakra :zly1:

Może będzie lepiej... Ogłosili nabór wewnętrzny na 5 etatów w Waszych kadrach :)

13 maja 2015, 16:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 136 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona