U nas był jeden dzień na wysyłanie oświadczeń do ZFSŚ oczywiście jest do tego specjalny nowy program. Nie wszyscy mogli się zalogować. Pojawił się komunikat przez nikogo nie podpisany, że ci którzy są dłużej nieobecni mogą oświadczenia złożyc później. Aha, unieważniono wszystkie wnioski o zapomogi i gruszki.
11 maja 2015, 19:47
Re: Konsolidacja = kompromitacja
aspa
hgdf
ja poszukuję załączników do regulaminu funduszu świadczeń bo tam jest kwintesencja czyli kwoty dofinansowań ale nie mogę ich nigdzie znaleźć, ktoś z IS Łódź wie gdzie takie cenne informacje uzyskać?
Jest regulamin i tabelka ze szczegółami w Intranecie IS.
pewnie i jest ale gdzie? sęk w tym, że nie można tego znaleźć
11 maja 2015, 20:33
hgdf
pewnie i jest ale gdzie? sęk w tym, że nie można tego znaleźć
Jak się wejdzie w Intranet, to po lewej jest taki link Akty prawa wewnętrznego czy jakoś tak. Tam trzeba odszukać Zarządzenie DIS w sprawie wprowadzenia Regulaminu ZFŚS, klika się w numerek w pierwszej kolumnie i wyskakuje zarządzenie, regulamin i wszystkie załączniki. Jakoś tak, dokładnie nie pamiętam, musicie pogrzebać. U mnie wszystko działa i wszystkie regulaminy mam dostępne.
11 maja 2015, 20:45
W Intranecie? A nie w Qasystencie?
Załącznik:
Qasystent.jpg
Komunikacja Dokumenty Zarządzenia wewnętrzne DIS Dokumenty związane (załącznik w postaci Regulaminu ZFŚS) albo: Zarządzenia wewnętrzne DIS Regulaminy
Należy pamiętać o wybraniu zakresu WSZYSTKIE (z prawej strony u góry) ponieważ domyślnie jest pewnie ustawiona opcja "komórka organizacyjna".
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
12 maja 2015, 05:47
Nie wiem czy znajduję się w mniejszości urzędów, czy w większości jednakże w moim urzędzie nieznana jest opcja Qasystent musiałem szukać u wujka Google co to jest u nas popularny i chyba jedyny jest Intranet, trudno m powiedzieć co lepsze i przydatniejsze dla nas bo nie znam Qasystent , nie wiem na jakich zasadach funkcjonuje, jakie są jego plusy i minusy, i czym się różni od Intranetu. Ale ubolewam nad tym, bo jestem zwolennikiem najlepszych rozwiązań, ułatwiających jak najlepiej naszą ciężką pracę oczywiście marnie opłacaną
12 maja 2015, 17:20
Wszystkim polecam spojrzeć na raport Międzynarodowego Funduszu Walutowego o polskim systemie podatkowym. Republic of Poland: Technical Assistance Report-Tax Administration-Modernization Challenges and Strategic Priorities http://www.imf.org/external/pubs/cat/longres.aspx?
Okazuje się że administracja podatkowa zbiera coraz mniej danin, zwłaszcza z VAT i CIT. Jest też niewydajna, a jej struktura sprzyja rozmywaniu odpowiedzialności. Spadają wpływ z VAT i CIT.
Załącznik:
vat_Unpaid.JPG
Załącznik:
vat_Mf.JPG
Raport jest ważny ponieważ jego wnioski były uwzględniane przez MF w trakcie prac nad konsolidacją.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
12 maja 2015, 17:51
I to jest to, czego w każdej dziedzinie życia się obawiam jak teoria mija się z praktyką porażka gwarantowana wcale mnie to nie cieszy. Nie życzę sobie takich porażek ani w życiu zawodowym, ani prywatnym. Niestety jeśli chodzi o nasze sprawy zawodowe do dostrzegam TOTALNY brak przepływu informacji i zrozumienia, i to nie tylko na szczeblu US/IS ale i MF, które decyduje o kierunku dalszych zmian, nie mając pojęcia co jest i się dzieje wewnątrz. Żadne dyrektywy, pieniądze z UE nie poprawią naszego systemu. Osobiście uważam, ze należy postawić STOP NIEKOMPETENCJI. I oczywiście wiem, że nie ma ludzi idealnych i znających się na wszystkim ale w takim przypadku należy skonsultować dane rozwiązanie z osobami będącymi w temacie (praktykami) oraz wybitnymi teoretykami w tym temacie i podjąć decyzję i wziąć za nią odpowiedzialność
12 maja 2015, 19:22
Spiochu masz dużo racji. Nie ma ludzi nieomylnych. Tylko, że nasi przełożeni z MF przypisali sobie monopol na wiedzę jak i co robić by było lepiej w skarbówce.Do chóru pieją im dyrektorzy IS. I tak toczy się reforma. Za chwilę centra obsługi, asystent, e-kancelaria rusza w jakiejś IS telefon zaufania dla donosicieli a załogi niektórych US są prawie dziesiątkowane skutkami konsolidacji. Ale jak nie będzie efektów tych pseudo reform to wiadomo kto będzie winien.
12 maja 2015, 22:07
betoven
... Ale jak nie będzie efektów tych pseudo reform to wiadomo kto będzie winien.
Spójrz pozytywnie. Wiadomo za to kto winien nie będzie.
____________________________________ "Wszelkie poglądy, opinie czy wnioski wyciągnięte zostały wyłącznie na podstawie obserwacji poczynionych na własnym podwórku, o ile w treści postu nie zostało wskazane wprost, że jest inaczej"
12 maja 2015, 22:23
A może nie będzie wiadomo?
O tym, że z raportu MFW wynika, iż polska administracja podatkowa zbiera coraz mniej danin, zwłaszcza z VAT i CIT, jest niewydajna, a jej struktura sprzyja rozmywaniu odpowiedzialności napisał wtorkowy "Dziennik Gazeta Prawna".
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
13 maja 2015, 04:21
Leibowitz
A może nie będzie wiadomo?
O tym, że z raportu MFW wynika, iż polska administracja podatkowa zbiera coraz mniej danin, zwłaszcza z VAT i CIT, jest niewydajna, a jej struktura sprzyja rozmywaniu odpowiedzialności napisał wtorkowy "Dziennik Gazeta Prawna".
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
13 maja 2015, 06:42
Może i żyje lepiej ale załatw coś w kadrach w IS W-wa to pogadamy. Masakra
13 maja 2015, 06:53
hanna123456789
Może i żyje lepiej ale załatw coś w kadrach w IS W-wa to pogadamy. Masakra
Może będzie lepiej... Ogłosili nabór wewnętrzny na 5 etatów w Waszych kadrach