Teraz jest 06 wrz 2025, 21:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 77  Następna strona
Reorganizacja 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 gru 2010, 14:54

POSTY        118
Post Reorganizacja
Adaneta                    

ladyfox                    

u nas też Vies i Vat-refund w PP zwane PP-HW - :D  :D

To znaczy wyodrębnili Wam komórkę do HW czy żartujesz? To duży urząd?

Urząd średni, dziewięć osób w PP1 (wszystkie wymiary, zwroty VAT i nie wiadomo co jeszcze, bo się kierownicy nie mogą dogadać) + dwie osoby w HW + dwie od ulg, kierownik PP1 i kierownik całego działu. W sumie PP to piętnaście osób.

06 sty 2011, 12:22
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Post Reorganizacja
Ale nie można zarzucić Rostowskiemu braku odwagi - robić taką "reformę" w sytuacji gdy ocieramy się o krach finansów...

Wielka Czystka - nazwa okresu historii ZSRR w latach 30. XX wieku, charakteryzującego się szczególnie nasilonym terrorem, skierowanym wobec kadr partyjnych, urzędników, dowódców wojskowych oraz innych osób, oskarżonych o działalność kontrrewolucyjną (nazywano ich wrogami ludu). "Czystkami" nazywano periodyczne kampanie weryfikacji członków partii bolszewickiej. Wielka Czystka była kierowana osobiście przez Józefa Stalina poprzez kierownictwo WKP, NKWD, organy prokuratury i administracyjne kolegia upoważnione do wydawania wyroków (tzw. trójki), czasem sądy wojskowe, terenowe instancje partyjne. Podstawą prawną był art. 58 Kodeksu Karnego RSFSR z 1927 roku (i analogiczne artykuły w KK innych republik), opisujący "zbrodnie kontrrewolucyjne".
Celem kampanii było początkowo pozbycie się opozycji w partii (zarówno tzw. odchylenia prawicowego jak i zwolenników Trockiego) i oddanie kluczowych stanowisk w ręce wiernych zwolenników Stalina. Ku ich zdziwieniu likwidacja opozycjonistów nie zakończyła kampanii, która została wkrótce skierowana przeciw tzw. "dwulicowcom", którzy popierali Stalina, lecz nie zdobyli zaufania władz, albo na których został złożony donos albo zeznanie osoby aresztowanej (często uzyskane w wyniku tortur). Oprócz celu głównego Wielka czystka pozwoliła osiągnąć inne korzyści: działalnością rzekomych szpiegów i sabotażystów (tzw. "szkodników") tłumaczono niepowodzenia polityki gospodarczej, niewydolność i marnotrawstwo gospodarki planowej, odwrócono uwagę od pogarszających się warunków życia, złego zaopatrzenia i rozwarstwienia społecznego. Miliony represjonowanych zaludniły GUŁAG, pozwalając na korzystanie z ich niewolniczej pracy. Ludzie obawiali się wypowiadać nawet aluzyjną krytykę władz, pochwałę czasów przedrewolucyjnych albo zagranicznych porządków, a nawet zagranicznych towarów, gdyż mogło to zostać uznane za "antyradziecką agitację", uchodzącą także za czyn kontrrewolucyjny. Pewną rolę odegrała także obawa przez "piątą kolumną" - osobami wrogo nastawionymi do reżimu, które mogłyby w obliczu wojny pomagać wrogowi. Ta obawa prawdopodobnie spowodowała rozszerzenie represji na osoby represjonowane podczas kolektywizacji (tzw. kułaków), mniejszości narodowe, rodziny "wrogów ludu" (minimalny wiek odpowiedzialności wynosił 12 lat).
Wielu obserwatorów procesów moskiewskich - nie tylko komunistów, ale także zachodnich dziennikarzy i pisarzy odniosło wrażenie szczerości zeznań oskarżonych, którzy demaskowali podczas procesów samych siebie jako szpiegów i szkodników.

07 sty 2011, 09:42
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA30 lip 2009, 15:53

POSTY        7
Post Reorganizacja
Jestem pracownikiem Punktu Obsługi Podatników. Proszę o  wypowiedzi pracowników takich placówek na temat zakresu wykonywanych do tej pory czynności. Jestem oczywiście ciekawa czy w związku z reorganizacją nastąpiły u Was zmiany?

08 sty 2011, 22:38
Zaawansowany

REJESTRACJA16 wrz 2007, 18:54

POSTY        70
Post Reorganizacja
u nas działa zasada na żywioł, wszyscy są przestraszeni, w PP jest 17 osób, w OB 34. Po urzędzie chodzą podjudzacze, jeden zazdrości drugiemu w tej najgorszej formie. Odbieram to wszystko bardzo osobiście, bo dostałam lepsze stanowisko niż osoby z dłuższym stażem, doświadczeniem i wiedzą. Zastanawiam się czy to po to żebym się potknęła, czy jest w tym zwykła promocja  ciężkiej pracy, wychodzenia z inicjatywą i pomysłowością. Co by nie było boję się z ludźmi w urzędzie rozmawiać. W każdym razie nie wiem co będę robić.
Tak wygląda sytuacja w naszym średnim urzędzie.

09 sty 2011, 15:10
Znawca

REJESTRACJA23 cze 2009, 22:31

POSTY        210
Post Reorganizacja
Wracając do tematu - czystki . Możemy zrobić czystkę w najbliższych wyborach nie głosując na obecny rząd. Donek powiedział, że jest skazany na sukces bo nie ma opozycji i wygra wybory w 2012. Może jednak utrzeć mu nosa i pokazać, że mogą rządzić inni.

09 sty 2011, 16:33
Znawca

POSTY        118
Post Reorganizacja
na PO nie głosujemy, to teraz wiadomo, ale jaką my mamy alternatywę? PIS nie wchodzi w grę, PSL to wiadomo co, pozostaje SLD, może urodzi się coś nowego, ale czy będzie na tyle silne...

09 sty 2011, 16:53
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Post Reorganizacja
ladyfox                    

na PO nie głosujemy, to teraz wiadomo, ale jaką my mamy alternatywę? PIS nie wchodzi w grę, PSL to wiadomo co, pozostaje SLD, może urodzi się coś nowego, ale czy będzie na tyle silne...

Ja zagłosuję na tych co mają realną szansę odsunięcia PO od władzy.

09 sty 2011, 18:28
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Reorganizacja
ladyfox                    

Przepraszam bardzo!! A DLACZEGO TO PIS NIE WCHODZI W GRĘ???!!!!

Już tak Wam namieszali w głowach że wierzycie w to wszystko co plują opluwacze w GW i TVN??  :zly1:
Co KONKRETNEGO ma ktoś przeciwko PISowi?

09 sty 2011, 18:54
Znawca

POSTY        118
Post Reorganizacja
no wiesz, nie chcę się tu kłócić, ale Kaczyński nie jest dla mnie kimś na kogo chciałabym głosować i tyle. PIs nie wchodzi dla mnie w grę przez swojego lidera.

09 sty 2011, 19:57
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 sie 2010, 07:13

POSTY        12
Post Reorganizacja
ladyfox                    

no wiesz, nie chcę się tu kłócić, ale Kaczyński nie jest dla mnie kimś na kogo chciałabym głosować i tyle. PIs nie wchodzi dla mnie w grę przez swojego lidera.

No tak, bo liderem PIS-u to już dzieci w szkołach straszą. Lider PIS Ci się nie podoba, bo propaganda GW i TVN zrobiła swoje. Zapewne zaprzeczysz i sypniesz potokiem słow na swoje usprawiedliwienie, ale taka jest prawda :P

09 sty 2011, 20:36
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
Post Reorganizacja
Przyczyną wielu, jak nie najwięcej w historii, konfliktów słownych i zbrojnych była polityka i religia. Każdy ma prawo do swojego zdania  :blush:

10 sty 2011, 10:29
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 lis 2009, 23:13

POSTY        92
Post Reorganizacja
US duży. OB-32 osoby, PP 24 osoby. Na razie jest wielki bałagan i kłótnie co kto ma robić.  Nich tych co to wymyślili szlag jasny trafi!

10 sty 2011, 20:03
Amator

REJESTRACJA03 mar 2007, 23:44

POSTY        10
Post Reorganizacja

Już tak Wam namieszali w głowach że wierzycie w to wszystko co plują opluwacze w GW i TVN??  
Co KONKRETNEGO ma ktoś przeciwko PISowi? (cytat z Badman)

A przeciwko PIS świadczy już choćby emotikonka przez Ciebie umieszczona na samą myśl o tym, że ktoś może nie lubić PIS.
Zaznaczam, że nie jestem miłośnikiem PO, GW kupuję raz w tygodniu (z programem), na TVN czasem obejrzę jakiś film. A mimo to PIS nie trawię. Na szczęście mam prawo nie lubić żadnych partii politycznych. Przynajmniej na razie. I nie złoszczę się na osoby lubiące np. PIS, LPR, Samoobronę, PO, PSL, SLD itp ... Nie wygrażam im pięściami.

11 sty 2011, 13:23
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 cze 2009, 06:18

POSTY        19
Post Reorganizacja
Witam,
Czy może ktoś z Analizy i Planowania jest na forum?? Czy u Was w AP będzie koordynacja sprawozdań z całego urzędu -wszystkie tzn te które jednoznacznie można przypisać do konkretnej komórki wraz z tymi realizowanymi przez różne komórki? Czy tylko koordynacja nad zbiorówkami?

11 sty 2011, 14:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 77  Następna strona