Teraz jest 07 wrz 2025, 05:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 77  Następna strona
Reorganizacja 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Post Reorganizacja
ladyfox                    

u nas też Vies i Vat-refund w PP zwane PP-HW - :D  :D

To znaczy wyodrębnili Wam komórkę do HW czy żartujesz? To duży urząd?

05 sty 2011, 19:57
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Post Reorganizacja
wyobraźcie sobie miałem wybór. Albo OB i czynności ze zwrotów +VIES+VAT-Refund, albo PP i wymiar VAT, VIES, VAT-Refund + w przyszłości wymiar PIT. Wybrałem tę drugą opcję :P

05 sty 2011, 19:58
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
Post Reorganizacja
Jak czytam,że gdzieś w Polsce w jakimś US pomyślano o szkoleniach w związku z reorganizacją (a nawet że IS wyszła z taką inicjatywą), to zazdroszczę. U mnie niektórzy przyjęli strategię: "to już nie moja działka, teraz to twój cyrk i twoje małpy" i udają, że stracili wiedzę, którą posiadali jeszcze przed 31.12.2010r. albo że są tak "zawaleni" robotą, że nie są w stanie pomóc tym, którzy przejęli po nich zadania w nowej strukturze

05 sty 2011, 20:11
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 16:05

POSTY        2
Post Reorganizacja
A jak u was wygląda podział pracy w PP. Ja do tej pory byłam w PDII przeszłam do PP i dostałam stwierdzenie nadpłaty z PIT-37, stwierdzenie nadpłaty najem ryczałt, wszczęcie postepowania z płatnika, zwroty VAT, działy specjalne produkji rolnej i księży. Czy u was też jest taki misz masz?[/quote]

omnibus jesteś - brawo :)

omnibusami to będą Ci z OB którzy zostali wyznaczeni przez NUS-a do udzielania informacji z przepisów podatkowych podatnikom z wszystkich podatków - u nas tak ma byc   :rolleyes:

05 sty 2011, 22:20
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 16:05

POSTY        2
Post Reorganizacja
A czy w Waszych urzedach dla pracowników, którzy mają zejść do OB i którzy mają udzielać informacji ze wszystkiego, są organizowane jakieś szkolenia merytoryczne lub z obsługi podatnika

ha ha ha 4godz vat 4godz podatek dochodowy ( 1 dzień ) - wyszli z załozenia że geniuszom więcej nie potrzeba   :lol:

05 sty 2011, 22:57
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA29 gru 2010, 21:57

POSTY        6
Post Reorganizacja
A może reorganizacja  w skarbówce mogłaby służyć jako inspiracja do napisania trzeciej części  filmu "Jak rozpętałem II wojnę światową"?

06 sty 2011, 07:19

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Post Reorganizacja
alex100                    

A może reorganizacja  w skarbówce mogłaby służyć jako inspiracja do napisania trzeciej części  filmu "Jak rozpętałem II wojnę światową"?

Scenariusz byłby pełniejszy gdyby zrobiono go na podstawie: reorganizacja + racjonalizacja + odpowiedzialność urzędników za decyzje czyli "Jak rozpętałem likwidację podatków" Niedługo będziemy drugim Kuwejtem. Tam podobno też podatków nie ma  :lol: My co prawda nie mamy ropy naftowej ale to jest drobny szczegół.

06 sty 2011, 07:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 lip 2010, 17:13

POSTY        26
Post Reorganizacja
Tictac                    

A jak u was wygląda podział pracy w PP. Ja do tej pory byłam w PDII przeszłam do PP i dostałam stwierdzenie nadpłaty z PIT-37, stwierdzenie nadpłaty najem ryczałt, wszczęcie postepowania z płatnika, zwroty VAT, działy specjalne produkji rolnej i księży. Czy u was też jest taki misz masz?

U nas w PP są wszystkie wymiary tzn. VAT, PIT (łącznie kartą, działami i księżmi), majątkowe, wszelkie nadpłaty, przenoszenie odpowiedzialności, zabezpieczenia. Tym zajmuje się 6 osób. Niestety bez specjalizacji czyli wszyscy wszystko. Tylko ulgi są wyodrębnione-tez w ramach PP. Ale i tak wolę to niż siedzieć na sali obsługi i udzielać informacji ze wszystkich podatków.

06 sty 2011, 09:11
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Post Reorganizacja
Damiano                    

Tictac                    

A jak u was wygląda podział pracy w PP. Ja do tej pory byłam w PDII przeszłam do PP i dostałam stwierdzenie nadpłaty z PIT-37, stwierdzenie nadpłaty najem ryczałt, wszczęcie postepowania z płatnika, zwroty VAT, działy specjalne produkji rolnej i księży. Czy u was też jest taki misz masz?

U nas w PP są wszystkie wymiary tzn. VAT, PIT (łącznie kartą, działami i księżmi), majątkowe, wszelkie nadpłaty, przenoszenie odpowiedzialności, zabezpieczenia. Tym zajmuje się 6 osób. Niestety bez specjalizacji czyli wszyscy wszystko. Tylko ulgi są wyodrębnione-tez w ramach PP. Ale i tak wolę to niż siedzieć na sali obsługi i udzielać informacji ze wszystkich podatków.

u nas przyjęto, że do PP idą wszyscy wymiarowcy. Utrzymano specjalizacje tych osób (VATowiec robi VAT PITowiec PIT) Z ZASTRZEŻENIEM, że w ciągu roku każdy z nich na pewno dostanie chociaż jedną sprawę drugiego. Nie będą to trudne sprawy, ale na pewno specjalista w Vacie w ciągu roku stanie się również specjalistą z jednego zagadnienia w PIT (nie całego PIT).

06 sty 2011, 10:55
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Reorganizacja
avacs                    

alex100                    

Scenariusz byłby pełniejszy gdyby zrobiono go na podstawie: reorganizacja + racjonalizacja + odpowiedzialność urzędników za decyzje czyli "Jak rozpętałem likwidację podatków".
Niedługo będziemy drugim Kuwejtem. Tam podobno też podatków nie ma  :lol: My co prawda nie mamy ropy naftowej ale to jest drobny szczegół.

<_<

Zastrzeliłeś mnie! :D

06 sty 2011, 11:24

POSTY        624
Post Reorganizacja
Nadir                    

avacs                    

alex100                    

Scenariusz byłby pełniejszy gdyby zrobiono go na podstawie: reorganizacja + racjonalizacja + odpowiedzialność urzędników za decyzje czyli "Jak rozpętałem likwidację podatków".
Niedługo będziemy drugim Kuwejtem. Tam podobno też podatków nie ma  :lol: My co prawda nie mamy ropy naftowej ale to jest drobny szczegół.

<_<

Chodzi Ci o Kuwejt, podatki czy o ropę  :lol: ? Pogrubienie wskazuje na scenariusz, niemniej z natury jestem pacyfistą i nie strzelam do ADMINÓW. Ewentualnie mogę palnąć sobie  <_<  szczególnie w zastanej obecnie rzeczywistości. Innych rozwiązań jest naprawdę niewiele  :piwo:

06 sty 2011, 11:43
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Reorganizacja
avacs                    

Chodzi Ci o Kuwejt, podatki czy o ropę  :lol: ? Pogrubienie wskazuje na scenariusz, niemniej z natury jestem pacyfistą i nie strzelam do ADMINÓW. Ewentualnie mogę palnąć sobie  <_<  szczególnie w zastanej obecnie rzeczywistości. Innych rozwiązań jest naprawdę niewiele  :piwo:

Chodzi Ci o "zastanej"?  :unsure:

Czy zrobiłeś literówkę?  :zeby:

06 sty 2011, 11:47

POSTY        624
Post Reorganizacja
Nadir                    

avacs                    

Chodzi Ci o "zastanej"?  :unsure:

Czy zrobiłeś literówkę?  :zeby:

To oczywiście literówka. Coś mi edytor siada i r na t zamienia  :lol:

06 sty 2011, 11:49
Zaawansowany

REJESTRACJA25 wrz 2010, 05:46

POSTY        62
Post Reorganizacja
Nadir                    

avacs                    

alex100                    

<_<

Wiecie to kapitalny pomysł z tym filmem.  Choć mi się dodatkowo kojarzą takie filmy jak "Straszny film" gdzie były parodie wielu filmów oraz inny podobny "Strzelając śmiechem".
Tylko kto podoła nakręceniu filmu o tej brygadzie R-R? Reorganizacji i racjonalizacji? Wajda raczej nie bo popiera PO :lol:
Jestem pewny że była by to komedia z dużą ilością absurdów i dramatów ludzkich :zeby: Znam osobowości aktorów i myślę, że np Małaszyński by zagrał i udźwig rolę pracownika urzędu :rotfl: tylko kto by zagrał Naczelnika i Ministra Finansów?
Macie swoje wizje i scenariusze?

Dobra, wracajmy do codzienności - akcja zeznań przed Nami.  :(

Ostatnio edytowano 06 sty 2011, 12:11 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

dodałem cytat i poprawiłem posta

06 sty 2011, 11:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 77  Następna strona