To znaczy wyodrębnili Wam komórkę do HW czy żartujesz? To duży urząd?
05 sty 2011, 19:57
Reorganizacja
wyobraźcie sobie miałem wybór. Albo OB i czynności ze zwrotów +VIES+VAT-Refund, albo PP i wymiar VAT, VIES, VAT-Refund + w przyszłości wymiar PIT. Wybrałem tę drugą opcję
05 sty 2011, 19:58
Reorganizacja
Jak czytam,że gdzieś w Polsce w jakimś US pomyślano o szkoleniach w związku z reorganizacją (a nawet że IS wyszła z taką inicjatywą), to zazdroszczę. U mnie niektórzy przyjęli strategię: "to już nie moja działka, teraz to twój cyrk i twoje małpy" i udają, że stracili wiedzę, którą posiadali jeszcze przed 31.12.2010r. albo że są tak "zawaleni" robotą, że nie są w stanie pomóc tym, którzy przejęli po nich zadania w nowej strukturze
05 sty 2011, 20:11
Reorganizacja
A jak u was wygląda podział pracy w PP. Ja do tej pory byłam w PDII przeszłam do PP i dostałam stwierdzenie nadpłaty z PIT-37, stwierdzenie nadpłaty najem ryczałt, wszczęcie postepowania z płatnika, zwroty VAT, działy specjalne produkji rolnej i księży. Czy u was też jest taki misz masz?[/quote]
omnibus jesteś - brawo
omnibusami to będą Ci z OB którzy zostali wyznaczeni przez NUS-a do udzielania informacji z przepisów podatkowych podatnikom z wszystkich podatków - u nas tak ma byc
05 sty 2011, 22:20
Reorganizacja
A czy w Waszych urzedach dla pracowników, którzy mają zejść do OB i którzy mają udzielać informacji ze wszystkiego, są organizowane jakieś szkolenia merytoryczne lub z obsługi podatnika
ha ha ha 4godz vat 4godz podatek dochodowy ( 1 dzień ) - wyszli z załozenia że geniuszom więcej nie potrzeba
05 sty 2011, 22:57
Reorganizacja
A może reorganizacja w skarbówce mogłaby służyć jako inspiracja do napisania trzeciej części filmu "Jak rozpętałem II wojnę światową"?
06 sty 2011, 07:19
Reorganizacja
alex100
A może reorganizacja w skarbówce mogłaby służyć jako inspiracja do napisania trzeciej części filmu "Jak rozpętałem II wojnę światową"?
Scenariusz byłby pełniejszy gdyby zrobiono go na podstawie: reorganizacja + racjonalizacja + odpowiedzialność urzędników za decyzje czyli "Jak rozpętałem likwidację podatków" Niedługo będziemy drugim Kuwejtem. Tam podobno też podatków nie ma My co prawda nie mamy ropy naftowej ale to jest drobny szczegół.
____________________________________ "Wszelkie poglądy, opinie czy wnioski wyciągnięte zostały wyłącznie na podstawie obserwacji poczynionych na własnym podwórku, o ile w treści postu nie zostało wskazane wprost, że jest inaczej"
06 sty 2011, 07:29
Reorganizacja
Tictac
A jak u was wygląda podział pracy w PP. Ja do tej pory byłam w PDII przeszłam do PP i dostałam stwierdzenie nadpłaty z PIT-37, stwierdzenie nadpłaty najem ryczałt, wszczęcie postepowania z płatnika, zwroty VAT, działy specjalne produkji rolnej i księży. Czy u was też jest taki misz masz?
U nas w PP są wszystkie wymiary tzn. VAT, PIT (łącznie kartą, działami i księżmi), majątkowe, wszelkie nadpłaty, przenoszenie odpowiedzialności, zabezpieczenia. Tym zajmuje się 6 osób. Niestety bez specjalizacji czyli wszyscy wszystko. Tylko ulgi są wyodrębnione-tez w ramach PP. Ale i tak wolę to niż siedzieć na sali obsługi i udzielać informacji ze wszystkich podatków.
06 sty 2011, 09:11
Reorganizacja
Damiano
Tictac
A jak u was wygląda podział pracy w PP. Ja do tej pory byłam w PDII przeszłam do PP i dostałam stwierdzenie nadpłaty z PIT-37, stwierdzenie nadpłaty najem ryczałt, wszczęcie postepowania z płatnika, zwroty VAT, działy specjalne produkji rolnej i księży. Czy u was też jest taki misz masz?
U nas w PP są wszystkie wymiary tzn. VAT, PIT (łącznie kartą, działami i księżmi), majątkowe, wszelkie nadpłaty, przenoszenie odpowiedzialności, zabezpieczenia. Tym zajmuje się 6 osób. Niestety bez specjalizacji czyli wszyscy wszystko. Tylko ulgi są wyodrębnione-tez w ramach PP. Ale i tak wolę to niż siedzieć na sali obsługi i udzielać informacji ze wszystkich podatków.
u nas przyjęto, że do PP idą wszyscy wymiarowcy. Utrzymano specjalizacje tych osób (VATowiec robi VAT PITowiec PIT) Z ZASTRZEŻENIEM, że w ciągu roku każdy z nich na pewno dostanie chociaż jedną sprawę drugiego. Nie będą to trudne sprawy, ale na pewno specjalista w Vacie w ciągu roku stanie się również specjalistą z jednego zagadnienia w PIT (nie całego PIT).
06 sty 2011, 10:55
Reorganizacja
avacs
alex100
Scenariusz byłby pełniejszy gdyby zrobiono go na podstawie: reorganizacja + racjonalizacja + odpowiedzialność urzędników za decyzje czyli "Jak rozpętałem likwidację podatków". Niedługo będziemy drugim Kuwejtem. Tam podobno też podatków nie ma My co prawda nie mamy ropy naftowej ale to jest drobny szczegół.
Zastrzeliłeś mnie!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
06 sty 2011, 11:24
Reorganizacja
Nadir
avacs
alex100
Scenariusz byłby pełniejszy gdyby zrobiono go na podstawie: reorganizacja + racjonalizacja + odpowiedzialność urzędników za decyzje czyli "Jak rozpętałem likwidację podatków". Niedługo będziemy drugim Kuwejtem. Tam podobno też podatków nie ma My co prawda nie mamy ropy naftowej ale to jest drobny szczegół.
Zastrzeliłeś mnie!
Chodzi Ci o Kuwejt, podatki czy o ropę ? Pogrubienie wskazuje na scenariusz, niemniej z natury jestem pacyfistą i nie strzelam do ADMINÓW. Ewentualnie mogę palnąć sobie szczególnie w zastanej obecnie rzeczywistości. Innych rozwiązań jest naprawdę niewiele
____________________________________ "Wszelkie poglądy, opinie czy wnioski wyciągnięte zostały wyłącznie na podstawie obserwacji poczynionych na własnym podwórku, o ile w treści postu nie zostało wskazane wprost, że jest inaczej"
06 sty 2011, 11:43
Reorganizacja
avacs
Chodzi Ci o Kuwejt, podatki czy o ropę ? Pogrubienie wskazuje na scenariusz, niemniej z natury jestem pacyfistą i nie strzelam do ADMINÓW. Ewentualnie mogę palnąć sobie szczególnie w zastanej obecnie rzeczywistości. Innych rozwiązań jest naprawdę niewiele
Chodzi Ci o "zastanej"?
Czy zrobiłeś literówkę?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
06 sty 2011, 11:47
Reorganizacja
Nadir
avacs
Chodzi Ci o "zastanej"?
Czy zrobiłeś literówkę?
To oczywiście literówka. Coś mi edytor siada i r na t zamienia
06 sty 2011, 11:49
Reorganizacja
Nadir
avacs
alex100
Zastrzeliłeś mnie!
Wiecie to kapitalny pomysł z tym filmem. Choć mi się dodatkowo kojarzą takie filmy jak "Straszny film" gdzie były parodie wielu filmów oraz inny podobny "Strzelając śmiechem". Tylko kto podoła nakręceniu filmu o tej brygadzie R-R? Reorganizacji i racjonalizacji? Wajda raczej nie bo popiera PO Jestem pewny że była by to komedia z dużą ilością absurdów i dramatów ludzkich Znam osobowości aktorów i myślę, że np Małaszyński by zagrał i udźwig rolę pracownika urzędu tylko kto by zagrał Naczelnika i Ministra Finansów? Macie swoje wizje i scenariusze?
Dobra, wracajmy do codzienności - akcja zeznań przed Nami.
Ostatnio edytowano 06 sty 2011, 12:11 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz