u nas rozpierduchy ciąg dalszy, "najfajniej" mają ci co przeszli pod nowych kierowników ale siedzą jeszcze na starych miejscach bo się zrobił korek z przemieszczaniem Rządzą nimi dwaj, a czasem nawet trzej kierownicy, bo jak wiecie teraz mamy kierowników nad kierownikami!!! dostają rozkazy "rób po nowemu" i w tej samej godzinie "rób po staremu". Opierdziel też zbierają potrójny!
Dlatego właśnie u nas to była "łapanka" na kierowników, bo nikt dobrowolnie nie chciał zostać kierownikiem.
Jak ta "łapanka" wyglądała? Naczelnik biegał za pracownikami a kto najszybciej odpadł na krótkim dystansie zostawał przymuszony do zostania kierownikiem ?
Z opisów jakie są tu przedstawiane widać, że wraz z reformą żyje się nam lepiej, dostatniej a Polska będzie się bogacić i nadal być "zieloną wyspą".
A co do piosenek to mi się bardziej przypomina piosenka - Strachy Na Lachy - Żyję w kraju. "Żyje w kraju w którym wszyscy chcą mnie zrobić w ch...Dlaczego żyje w kraju w którym wszyscy chcą mnie zrobić w chu... za moja kasę"
04 sty 2011, 21:50
Reorganizacja
Łapanka wyglądała następująco: naczelnik wzywał do siebie "kandydata" i składał mu propozycję, na którą w większości dostawał odpowiedź, "nie dziękuję nie czuję się na siłach podjąć się tego zadania" albo " w niedługim czasie mam plany macierzyńskie", więc po którejś odmowie zaczął dawać propozycje "nie do odrzucenia". Albo propozycja padała w stosunku do osoby, która normalnie nigdy by jej nie otrzymała ale była jedyną pewną, że jej nie odrzuci.
04 sty 2011, 22:06
Reorganizacja
Emila - ale jaja... Nigdy bym nie pomyślał (a tym bardziej moja NUSka...) że ktoś może odmówić!!! U mnie ludzie boja się głośniej odetchnąć, o puszczeniu bąka nie mówię - żeby nie narazić się na zwolnienie... O ŻADNEJ odmowie być nie może! Ale jaja... Nieprawdopodobne - i Twój NUS nie czuje jak autorytet mu zdycha? U mnie potraktowane by to było jako OSOBISTA OBRAZA - i koniec kariery urzędnika. Chyba bajki tu prawisz.
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
04 sty 2011, 22:27
Reorganizacja
A u nas był las rąk w górze prawie każdy chciał zostać kierownikiem...
05 sty 2011, 09:03
Reorganizacja
a do pracy chętnych brak. i z działu który liczył 25 osób, robi sie referat liczący 7 osób a praca ta sama albo jeszcze cos dokładają, a miało byc tak pieknie
05 sty 2011, 12:46
Reorganizacja
No i ekstra! Ja też dostałem informację, że JVR i jego główny spec od reorganizacji chcą się podać do dymisji...
Oczywiście nie z powodu nieudanej reorganizacji tylko z uwagi na fakt, iż adekwatny wariant optimum kryteriów subpostaciowych dla ich implikacji sensuorycznych oddziaływuje niestety minorowo na kazusy ich alienacji Czemu nie sposób zaprzeczyć , więc pewnie odejdą w glorii i chwale... i z nagrodą za zasługi.
Ale okręt chyba jednak tonie i teraz nie wiadomo czy trzymać się masztu (kierownik) czy być bliżej burty (pracownik) bo zawodnicy na mostku kapitańskim stoją już w kapokach...
____________________________________ Wśród mędrców zawsze znajdzie się miejsce na głupotę.
05 sty 2011, 12:50
Reorganizacja
Po wyborach będziemy w rządzie, żeby PO miała na kogo zwalać winę - powiedział w wywiadzie dla Stanisław Żelichowski, szef Klubu Parlamentarnego Polskiego Stronnictwa Ludowego.
- Koalicjant jest, jaki jest. Pewnie na innego nie zasługujemy - powiedział gazecie.
Urzędnicy skarbowi też na swoim miejscu...
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
05 sty 2011, 13:17
Reorganizacja
Adaneta
Nadir
ladyfox
hihihi, widać ja też już działam potrójnie! Proszę o usunięcie dwóch zbędnych postów!
Jaki potrójny post? Ja widzę tylko jeden
no powiedziałam...już jej się w oczach troi, od tego się zaczyna
troi się, co prawda to prawda Niepokoi mnie stan mojego umysłu. A co to będzie po tych zmianach...
05 sty 2011, 13:54
Reorganizacja
A jak u was wygląda podział pracy w PP. Ja do tej pory byłam w PDII przeszłam do PP i dostałam stwierdzenie nadpłaty z PIT-37, stwierdzenie nadpłaty najem ryczałt, wszczęcie postepowania z płatnika, zwroty VAT, działy specjalne produkji rolnej i księży. Czy u was też jest taki misz masz?
05 sty 2011, 14:43
Reorganizacja
Tictac
A jak u was wygląda podział pracy w PP. Ja do tej pory byłam w PDII przeszłam do PP i dostałam stwierdzenie nadpłaty z PIT-37, stwierdzenie nadpłaty najem ryczałt, wszczęcie postepowania z płatnika, zwroty VAT, działy specjalne produkji rolnej i księży. Czy u was też jest taki misz masz?
omnibus jesteś - brawo
05 sty 2011, 17:58
Reorganizacja
Tictac
współczuje...no u mnie nie ma takiego bałaganu, bo to jest bałagan, co wyrabia się u Was.. mam wymiar vat, vies, vat-refund + pierwsze szkolenie z PIT (wymiar).
05 sty 2011, 18:25
Reorganizacja
NewLunatiq
współczuje...no u mnie nie ma takiego bałaganu, bo to jest bałagan, co wyrabia się u Was.. mam wymiar vat, vies, vat-refund + pierwsze szkolenie z PIT (wymiar).
To znaczy, że u Was i vies i vat refund w PP? To rzeczywiście jednolitość mamy na całego
05 sty 2011, 18:29
Reorganizacja
u nas też Vies i Vat-refund w PP zwane PP-HW -
05 sty 2011, 19:34
Reorganizacja
no to bardzo ciekawe dlaczego u nas VIES i VAT-REF w OB- gdzie w żaden sposób nie pasuje?