Teraz jest 07 wrz 2025, 19:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 77  Następna strona
Reorganizacja 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:00

POSTY        324
Post Reorganizacja
Emla                    

ladyfox                    

u nas rozpierduchy ciąg dalszy, "najfajniej" mają ci co przeszli pod nowych kierowników ale siedzą jeszcze na starych miejscach bo się zrobił korek z przemieszczaniem :D Rządzą nimi dwaj, a czasem nawet trzej kierownicy, bo jak wiecie teraz mamy kierowników nad kierownikami!!! dostają rozkazy "rób po nowemu" i w tej samej godzinie "rób po staremu". Opierdziel też zbierają potrójny! :sex:

Dlatego właśnie u nas to była "łapanka" na kierowników, bo nikt dobrowolnie nie chciał zostać kierownikiem.

Jak ta "łapanka" wyglądała? Naczelnik biegał za pracownikami a kto najszybciej odpadł na krótkim dystansie zostawał przymuszony do zostania kierownikiem ?  :P

Z opisów jakie są tu przedstawiane widać, że wraz z reformą żyje się nam lepiej, dostatniej a Polska będzie się bogacić i nadal być "zieloną wyspą".

A co do piosenek to mi się bardziej przypomina piosenka  - Strachy Na Lachy - Żyję w kraju.
"Żyje w kraju w którym wszyscy chcą mnie zrobić w ch...Dlaczego żyje w kraju w którym wszyscy chcą mnie zrobić w chu... za moja kasę"

04 sty 2011, 21:50

REJESTRACJA06 mar 2008, 20:02

POSTY        31
Post Reorganizacja
Łapanka wyglądała następująco: naczelnik wzywał do siebie "kandydata" i składał mu propozycję, na którą w większości dostawał odpowiedź, "nie dziękuję nie czuję się na siłach podjąć się tego zadania" albo " w niedługim czasie mam plany macierzyńskie", więc po którejś odmowie zaczął dawać propozycje "nie do odrzucenia". Albo propozycja padała w stosunku do osoby, która normalnie nigdy by jej nie otrzymała ale była jedyną pewną, że jej nie odrzuci.

04 sty 2011, 22:06
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post Reorganizacja
Emila - ale jaja... Nigdy bym nie pomyślał (a tym bardziej moja NUSka...) że ktoś może odmówić!!! U mnie ludzie boja się głośniej odetchnąć, o puszczeniu bąka nie mówię - żeby nie narazić się na zwolnienie... O ŻADNEJ odmowie być nie może! Ale jaja... Nieprawdopodobne - i Twój NUS nie czuje jak autorytet mu zdycha? U mnie potraktowane by to było jako OSOBISTA OBRAZA - i koniec kariery urzędnika. Chyba bajki tu prawisz.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

04 sty 2011, 22:27
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 kwi 2009, 09:52

POSTY        45
Post Reorganizacja
A u nas był las rąk w górze :) prawie każdy chciał zostać kierownikiem...

05 sty 2011, 09:03
Zaawansowany

REJESTRACJA19 sty 2010, 14:17

POSTY        82
Post Reorganizacja
a do pracy chętnych brak. i z działu który liczył 25 osób, robi sie referat liczący 7 osób a praca ta sama albo jeszcze cos dokładają,  :sex: a miało byc tak pieknie  :brawa:

05 sty 2011, 12:46
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
Post Reorganizacja
No i ekstra!
Ja też dostałem informację, że JVR i jego główny spec od reorganizacji chcą się podać do dymisji...

Oczywiście nie z powodu nieudanej reorganizacji :) tylko z uwagi na fakt, iż adekwatny wariant optimum kryteriów subpostaciowych dla ich implikacji sensuorycznych oddziaływuje niestety minorowo na kazusy ich alienacji  :wacko:
Czemu nie sposób zaprzeczyć  ;) , więc pewnie odejdą w glorii i chwale... i z nagrodą za zasługi.

Ale okręt chyba jednak tonie i teraz nie wiadomo czy trzymać się masztu (kierownik) czy być bliżej burty (pracownik)
bo zawodnicy na mostku kapitańskim stoją już w kapokach...

05 sty 2011, 12:50
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Post Reorganizacja

Po wyborach będziemy w rządzie, żeby PO miała na kogo zwalać winę - powiedział w wywiadzie dla Stanisław Żelichowski, szef Klubu Parlamentarnego Polskiego Stronnictwa Ludowego.

- Koalicjant jest, jaki jest. Pewnie na innego nie zasługujemy - powiedział gazecie.

Urzędnicy skarbowi też na swoim miejscu...

05 sty 2011, 13:17
Znawca

REJESTRACJA05 gru 2010, 14:54

POSTY        118
Post Reorganizacja
Adaneta                    

Nadir                    

ladyfox                    

hihihi, widać ja też już działam potrójnie! Proszę o usunięcie dwóch zbędnych postów!

Jaki potrójny post?  :blink:
Ja widzę tylko jeden :D

no powiedziałam...już jej się w oczach troi, od tego się zaczyna :D

troi się, co prawda to prawda :D Niepokoi mnie stan mojego umysłu. A co to będzie po tych zmianach...

05 sty 2011, 13:54
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 cze 2009, 10:08

POSTY        10
Post Reorganizacja
A jak u was wygląda podział pracy w PP. Ja do tej pory byłam w PDII przeszłam do PP i dostałam stwierdzenie nadpłaty z PIT-37, stwierdzenie nadpłaty najem ryczałt, wszczęcie postepowania z płatnika, zwroty VAT, działy specjalne produkji rolnej i księży. Czy u was też jest taki misz masz?

05 sty 2011, 14:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2006, 19:20

POSTY        54
Post Reorganizacja
Tictac                    

A jak u was wygląda podział pracy w PP. Ja do tej pory byłam w PDII przeszłam do PP i dostałam stwierdzenie nadpłaty z PIT-37, stwierdzenie nadpłaty najem ryczałt, wszczęcie postepowania z płatnika, zwroty VAT, działy specjalne produkji rolnej i księży. Czy u was też jest taki misz masz?

omnibus jesteś - brawo :)

05 sty 2011, 17:58
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Post Reorganizacja
Tictac                    

współczuje...no u mnie nie ma takiego bałaganu, bo to jest bałagan, co wyrabia się u Was.. mam wymiar vat, vies, vat-refund + pierwsze szkolenie z PIT (wymiar).

05 sty 2011, 18:25
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Post Reorganizacja
NewLunatiq                    

współczuje...no u mnie nie ma takiego bałaganu, bo to jest bałagan, co wyrabia się u Was.. mam wymiar vat, vies, vat-refund + pierwsze szkolenie z PIT (wymiar).

To znaczy, że u Was i vies  i vat refund  w PP?
To rzeczywiście jednolitość mamy na całego :D

05 sty 2011, 18:29
Znawca

REJESTRACJA05 gru 2010, 14:54

POSTY        118
Post Reorganizacja
u nas też Vies i Vat-refund w PP zwane PP-HW - :D  :D

05 sty 2011, 19:34
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 maja 2009, 19:27

POSTY        28
Post Reorganizacja
no to bardzo ciekawe dlaczego u nas VIES i VAT-REF w OB- gdzie w żaden sposób nie pasuje?

05 sty 2011, 19:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 77  Następna strona