Teraz jest 07 wrz 2025, 21:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1407 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 101  Następna strona
3% nagrody kwartalne 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Nagrody 3% za I kwartał 2009
Martiska                    

....
U mnie całe szczęście nie ma ZZ, a wypłata 3% była.

I jak tu takiej wyjaśnić, że gdyby ZZ nie walczyły o odblokowanie środków, w tym poprzez składanie zawiadomień do Prokuratury, to by jedynie  :dupa:  oglądała, a nie 3%. Jak już załatwione to ZZ są be, a jak się pali to też jęczenie, że "nic nie robią". Przez takie właśnie osoby MF pozwala sobie na tak wiele  :za2:

21 sie 2009, 19:22
Znawca

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201
supersaper                    

Martiska                    

....

I jak tu takiej wyjaśnić, że gdyby ZZ nie walczyły o odblokowanie środków, w tym poprzez składanie zawiadomień do Prokuratury, to by jedynie  :dupa:  oglądała, a nie 3%. Jak już załatwione to ZZ są be, a jak się pali to też jęczenie, że "nic nie robią". Przez takie właśnie osoby MF pozwala sobie na tak wiele  :za2:

Święte słowa kolego. W moim UKS-iku (bo to jest marka dnia dzisiejszego, jakby zaprzeczenie dni dawnej sławy) przyzwyczajono się do zrzucania winy na ZZ "S". Prawda jest całkiem inna, gdyby nie ZZ "S" to połowa dobrych rzeczy samoczynnie by się nie zrobiła. Ale niektórzy dla prostolinijności myślenia dalej wierzą, że rzeczy takie jakie są powstają same i nie warto się w cokolwiek angażować, raczej stać z boku i korzystać z okazji. To są hipokryci, lawa, a my wstępujemy do głębi...

21 sie 2009, 20:56
Nowicjusz

REJESTRACJA01 sie 2009, 21:13

POSTY        2
W jednym z wrocławskich urzędów ponoć dostali jakąś kasę drugi raz, i na pewno nie jest to grusza ani dodatek

22 sie 2009, 21:55
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 cze 2009, 17:10

POSTY        6
tributarius                    

supersaper                    

Martiska                    

....

Święte słowa kolego. W moim UKS-iku (bo to jest marka dnia dzisiejszego, jakby zaprzeczenie dni dawnej sławy) przyzwyczajono się do zrzucania winy na ZZ "S". Prawda jest całkiem inna, gdyby nie ZZ "S" to połowa dobrych rzeczy samoczynnie by się nie zrobiła. Ale niektórzy dla prostolinijności myślenia dalej wierzą, że rzeczy takie jakie są powstają same i nie warto się w cokolwiek angażować, raczej stać z boku i korzystać z okazji. To są hipokryci, lawa, a my wstępujemy do głębi...

Proszę Koleżanko lub Kolego wskaż konkretnie urząd, w którym dzięki działalności ZZ wypłacono 3%.
Myślę, że tu się dyskusja skończy.

Owszem można pisać do Prokuratury, jak i na Berdyczów, bo co Prokuratura rzekła na pismo ZZ. Brak podstaw wszczęcia postępowania przeciw osobie!!!

22 sie 2009, 21:59
Znawca

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201
Martiska                    

tributarius                    

supersaper                    

Martiska                    

....

Proszę Koleżanko lub Kolego wskaż konkretnie urząd, w którym dzięki działalności ZZ wypłacono 3%.

Owszem można pisać do Prokuratury, jak i na Berdyczów, bo co Prokuratura rzekła na pismo ZZ. Brak podstaw wszczęcia postępowania przeciw osobie!!!

Myślę, że nie bez kozery jak mówił ongiś Zenon Laskowik odwłano Gdańskiego - tegoż samego upoważnionego autora, który poprosił o przygotowanie planów oszczędnościwych. I po tym piśmie niemalże jak na wiecu 1 - majowym  licytowano się szeroko zakrojonymi cięciami.  I co ty wtedy powiesz niedowiarku lub niedowiarko Ha!?

23 sie 2009, 17:48
Zaawansowany

REJESTRACJA23 wrz 2006, 17:23

POSTY        64

Owszem można pisać do Prokuratury, jak i na Berdyczów, bo co Prokuratura rzekła na pismo ZZ. Brak podstaw wszczęcia postępowania przeciw osobie!!![/quote]

Dzięki związkom wypłacili w wielu urzędach - Ci co dostali to tylko dzięki związkom!!!!

23 sie 2009, 18:20
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 cze 2009, 17:10

POSTY        6
tributarius                    

Myślę, że nie bez kozery jak mówił ongiś Zenon Laskowik odwłano Gdańskiego - tegoż samego upoważnionego autora, który poprosił o przygotowanie planów oszczędnościwych. I po tym piśmie niemalże jak na wiecu 1 - majowym  licytowano się szeroko zakrojonymi cięciami.  I co ty wtedy powiesz niedowiarku lub niedowiarko Ha!?

Skoro staracie się mnie przekonać, że to dzięki ZZ płacą 3%, to proszę sprawcie, aby wypłacili wszędzie, m.in. w UKS-ach.

Pozdrawiam Wszystkich Skarbowców !!!

23 sie 2009, 19:20
Początkujący

REJESTRACJA24 paź 2006, 20:23

POSTY        6
Czytam, zaglądam na forum, na najbardziej interesujący odcinek "Nagrody 3% za I kwartał 2009" i co widzę: zwykłe przekomarzania jak u dzieci. Temu dali tyle, temu tyle, a tamtemu jeszcze nie  dali (mnie też nie dali i nie wiem czy dadzą czy nie dadzą). Jedni dostali dzięki związkom, inni dostali dzięki temu że u nich tych związków nie ma, jedni mają dobrych i szybkich naczelników, inni zaś mają to co mają tzn. działających znacznie wolniej i rozważniej. Normalna anonimowa pyskówka, która niczego nie wnosi konkretnego dla dobra służb działających w imieniu prawa, przestrzegania porządku itp., itd. Owszem wnosi dużo, ale tylko dla tych stojących po drugiej stonie fiskusa (pewnie tylko zacierają ręce widząc naszą bezsilność), no i może jeszcze dla tych którzy tych fisusem zarządzają, a konkretnie mam na myśli te osoby działające w białych rękawiczch i ukrytych za parawanem prawa zadających sobie wiele trudu po to, żeby nas zniszczyć, skłócić, zgnębić, i  powiedzieć że jesteśmy niekompetentni, niepotrzebni itd. W państwie dotuskowym czy też dokaczorowym (jak zwał tak zwał) takie służby jak my to normalnie nienormalni ANIOŁOWIE z serialu Alternatywy 4. Przecież w naszym państwie nic złego się nie dzieje: przecież złodziej tylko kradnie (a niby co ma robić pracować ...), karuzelki hulają (a po co one są, przecież po to żeby się kręciły), ministrowie mówią nam że jest dobrze np. nasz z nadanym nowiuteńkim i to w jaki wieku (50 czy 60 lat) PESEL-kiem - no a Jemu to już wypada wierzyć, wyjścia nie mamy, KRUS hula - dzięki temu,że nas ma (podatników). A kler (podam tylko link: http://www.wykop.pl/ramka/226958/o-tym- ... ada-polske), po prostu żyć nie umierać w służbach skarbowych.  Podwyżek nie ma i nie będzie - no bo gdyby były to co na to prawe, zdyscyplinowane i płacące od każdej złotówki podatki społeczeństwo. Myślę,  że każde Tuski i Kaczki lubią wodę a nie taczki.
No to sobie pogadałem. Jeśli kogoś uraziłem to i, owszem, przepraszam.
Rzuciłbym jeszcze kilka wątków z "Kariery Nikodema Dyzmy", ale nie rzucę, ponieważ to mnie wyrzucą i zaś .... tygodni zakaz wstępu na forum. Pozdrawiam brać skarbową, a ponieważ wszystkim lubię to tych nie skarbowych też pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 24 sie 2009, 07:54 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

literówki...

23 sie 2009, 22:18
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
merdi                    

zwykłe przekomarzania jak u dzieci. Temu dali tyle, temu tyle, a tamtemu jeszcze nie  dali

To chyba bardziej służy podbudowaniu się na duchu - "Mi dali mało, ale innym też dali mało a niektórym nawet jeszcze mniej. Nie jestem więc sam/sama i łatwiej to wszystko znieść..."

merdi                    

Normalna anonimowa pyskówka

Ja bym się poczuł dotknięty takim stwierdzeniem...  :angry2:

24 sie 2009, 06:36
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Pisz z dalej!
merdi                    

..... Przecież w naszym państwie nic złego się nie dzieje: przecież złodziej tylko kradnie (a niby co ma robić pracować ...), karuzelki hulają (a po co one są, przecież po to żeby się kręciły), ministrowie mówią nam że jest dobrze np. nasz z nadanym nowiuteńkim i to w jaki wieku (50 czy 60 lat) PESEL-kiem - no a Jemu to już wypada wierzyć, wyjścia nie mamy, KRUS hula - dzięki temu,że nas ma (podatników). A kler (podam tylko link: http://www.wykop.pl/ramka/226958/o-tym- ... ada-polske), po prostu żyć nie umierać w służbach skarbowych.  Podwyżek nie ma i nie będzie - no bo gdyby były to co na to prawe, zdyscyplinowane i płacące od każdej złotówki podatki społeczeństwo. Myślę,  że każde Tuski i Kaczki lubią wodę a nie taczki.
No to sobie pogadałem. Jeśli kogoś uraziłem to i, owszem, przepraszam.
Rzuciłbym jeszcze kilka wątków z "Kariery Nikodema Dyzmy", ale nie rzucę, ponieważ to mnie wyrzucą i za .... tygodni zakaz wstępu na forum...

Dobrze piszesz!   :brawa:

Pisz z dalej!  :piwo:
(tylko nie rób tych literówek....)

24 sie 2009, 07:51
Zaawansowany

REJESTRACJA26 sty 2007, 08:38

POSTY        39
Aż przykro czytać co za głupoty związkowcy tu wypisują, niedługo słoneczną pogodę do swych zasług przypiszą.
Naprawde lepiej jest wziąść się do normalnej, uczciwej pracy.

24 sie 2009, 10:41
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
poborca                    

Aż przykro czytać co za głupoty związkowcy tu wypisują, niedługo słoneczną pogodę do swych zasług przypiszą.

Każdy ma prawo do zdrowego marketingu- nawet POBORCA ( co to zamierza "wziąść się do normalnej, uczciwej pracy.")

Na marginesie - po polsku pisze się "wziąć" - aspekt dokonany od brać (http://pl.wiktionary.org/wiki/wzi%C4%85%C4%87)

24 sie 2009, 10:53
Zaawansowany

REJESTRACJA26 sty 2007, 08:38

POSTY        39
Oczywiście że "wziąć" ale to nie zmienia treści wypowiedzi.

24 sie 2009, 11:22
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post starajmy się zrozumieć drugiego człowieka
tranqilo                    

poborca                    

Każdy ma prawo do zdrowego marketingu- nawet POBORCA...

Tranqilo - postaraj się zrozumieć Poborcę.
Poborcy to są twardziele, co to nie pękają z byle powodu :angry2:

Poborco -  postaraj się zrozumieć, że w skarbówce pracuje zdecydowana większość przedstawicielek płci pięknej, ale "płci słabej". A jednym z mocniejszych oręży, który kruszy nawet stalowe męskie serca, są łzy...  :rolleyes:

24 sie 2009, 12:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1407 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 101  Następna strona