Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r.
Autor
Treść postu
Re: Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r.
spioch
i mam nadzieję, że nie zostaniesz szybko moderatorem sorry, ale szczerość, to moja kolejna słabość
Nadzieja to matka "mądrych inaczej". Zobacz od kiedy jestem na forum, ile postów napisałem
I idź już spać, bo zaraz północ
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
07 sty 2015, 23:12
spioch
... a reorganizacja i tak będzie postępować i wejdzie w życie.
I to jest najważniejszy wniosek z tej dyskusji! P.S. - sprawdzaj literówki i interpunkcję, bo twoje wypowiedzi bywają nieczytelne.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
07 sty 2015, 23:14
Badman
spioch
i mam nadzieję, że nie zostaniesz szybko moderatorem sorry, ale szczerość, to moja kolejna słabość
Nadzieja to matka "mądrych inaczej". Zobacz od kiedy jestem na forum, ile postów napisałem :blush:
I idź już spać, bo zaraz północ
No tak, masz przewagę ilościową w pisaniu postów, bo o dziwo chyba się zalogowaliśmy w tym samym miesiącu i roku wiec z góry gratuluję awansu na moderatora, bo przecież u nas stawia się na ilość a nie na jakość sobie tylko współczuje no i wielu innym ale jestem <mądry inaczej> i ciągle mam nadzieję Dobranoc
supersaper
spioch
... a reorganizacja i tak będzie postępować i wejdzie w życie.
I to jest najważniejszy wniosek z tej dyskusji! P.S. - sprawdzaj literówki i interpunkcję, bo twoje wypowiedzi bywają nieczytelne.
Ok dzięki za radę
ale i tak proszę o wyrozumiałość i poprawki za które się nie obrażę interpunkcja to moja pięta achillesowa literowko to już przy tym <pikuś>, sorry
07 sty 2015, 23:20
Już podjęto decyzje o oddawaniu etatów, w tym w ramach konsolidacji. Jestem ciekaw na czym to będzie polegać i jak się będzie to odbywać, jak również jakie było kryterium do określenia liczby etatów do oddania dla poszczególnych urzędów. Osobiście przyjąłbym miernik szybkości wprowadzania deklaracji, im większy tym więcej etatów do oddania. Muszę się poprawić bądź też doprecyzować: im lepszy miernik i szybkość wprowadzania, tym więcej etatów do oddania.
10 sty 2015, 16:44
Nasz pan Dyro to nie czeka na żadną konsolidację. Rozpoczął zabieranie pracowników z zielonogórskich i nie tylko usów już w tamtym roku. Naczelnicy mają pianę na ustach ale muszą przyjąć wszystko na klatę. Kto się odezwie, że coś jest nie tak? Nie pasuje? Obiegówka.Nie dotyczy to tylko komórek konsolidowanych ale kontroli, analiz itd. Potrzeby Izby są bowiem niezmierzone a problemy USów mają głęboko. Po prostu DRAMAT. Co będzie po 1 kwietnia to aż strach pomyśleć.
11 sty 2015, 11:10
betoven
Nasz pan Dyro to nie czeka na żadną konsolidację. Rozpoczął zabieranie pracowników z zielonogórskich i nie tylko usów już w tamtym roku. Naczelnicy mają pianę na ustach ale muszą przyjąć wszystko na klatę. Kto się odezwie, że coś jest nie tak? Nie pasuje? Obiegówka.Nie dotyczy to tylko komórek konsolidowanych ale kontroli, analiz itd. Potrzeby Izby są bowiem niezmierzone a problemy USów mają głęboko. Po prostu DRAMAT. Co będzie po 1 kwietnia to aż strach pomyśleć.
Podwyżki pracowników Urządów Skarbowych miały być finansowane z pieniędzy zaoszczędzonych wskutek zmniejszania się liczby pracowników m.in przy przechodzeniu na emerytury. Izby masowo przenoszą wakaty do siebie , gdyż w Izbach niewiele osób chce przechodzić na emeryturę a przechwytując wakaty z Urzędów mogą znacznie podnieść zarobki u siebie. Nic ich to interesuje że w Urzędach jest bardzo dużo pracy i coraz więcej pracowników siedzi już w pracy 10 godzin i więcej.
11 sty 2015, 15:35
szarotka1977
(...) Izby masowo przenoszą wakaty do siebie , gdyż w Izbach niewiele osób chce przechodzić na emeryturę a przechwytując wakaty z Urzędów mogą znacznie podnieść zarobki u siebie. Nic ich to interesuje że w Urzędach jest bardzo dużo pracy i coraz więcej pracowników siedzi już w pracy 10 godzin i więcej.
I dzięki temu mogą pierdząc w stołki brać niezłą kaskę. Nawet do 75 roku życia.
A reszta plebsu do 67-roku życia za 110% najniższej krajowej I cieszyć się, że "jest praca"
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
11 sty 2015, 16:14
Ciekaw jestem jaka jest rola związków zawodowych przy tym oddawaniu etatów i konsolidacji. Czy związki były o tym informowane, bądź też czy powinny być informowane? Czy pracodawca oddając etaty powinien uzgadniać to ze związkami, jeśli chodzi o osoby, bo liczba oddawanych etatów jest narzucona z góry? O czym winne być informowane związki? Pytam, bo nie wiem, czy nie powinienem zapisać się do związku
11 sty 2015, 18:09
spioch
Pytam, bo nie wiem, czy nie powinienem zapisać się do związku
No i wreszcie mówisz jak Człowiek!
11 sty 2015, 18:26
a ja nadal nie mam odpowiedzi, co do roli i znaczenia związków zawodowych w tej całej konsolidacji i oddawaniu etatów i nadal nie wiem, czy się zapisywać do związków Badman, ale biorąc pod uwagę naszą ostatnią wymianę postów, za reklamę związków zawodowych nie wybrałbym Ciebie ale oczywiście mogę się mylić, bądź też nie w pełni, czy też obiektywnie odebrałem Twoje wypowiedzi Pozdrawiam
12 sty 2015, 20:27
Na stronie infor.pl jest informacja: Ministerstwo Finansów chce, aby izby skarbowe, mające prawo do wydawania interpretacji podatkowych, specjalizowały się w wykładniach dotyczących poszczególnych podatków. I dlatego od 1 lipca 2015 r. resort finansów zamierza m.in. odebrać Izbie Skarbowej w Łodzi prawo do interpretacji dotyczących podatku od osób prawnych. Czy można sprawdzić, czy jest prawdą, że planowana jest pełna specjalizacja izb skarbowych, tzn. że orzecznictwem w drugiej instancji ma zajmować się jedynie jedna izba skarbowa w Polsce (bądź kilka z izb), inna izba skarbowa tylko egzekucją, itp. Czy coś takiego jest planowane?
12 sty 2015, 21:13
Czy chodzi o specjalizacje KIP-u w danym podatku? coś słyszłem na ten temat, że nastąpiła taka specjalizacja. Nie wiem tylko, z wiarygodnych źródeł, jakimi podatkami będą się zajmowały poszczególne KIP-y, więc nie będę pisał co słyszałem.
12 sty 2015, 22:08
Nie chodzi tylko o specjalizacje KIP-u. Czy można się dowiedzieć, czy są plany, odnośnie specjalizacji samych izb skarbowych. Czy są plany, aby jedynie jedna, bądź kilka izb skarbowych zajmowało się orzecznictwem podatkowym, inne np. orzecznictwem w egzekucji, itp.
12 sty 2015, 23:44
Filon
Nie chodzi tylko o specjalizacje KIP-u. Czy można się dowiedzieć, czy są plany, odnośnie specjalizacji samych izb skarbowych. Czy są plany, aby jedynie jedna, bądź kilka izb skarbowych zajmowało się orzecznictwem podatkowym, inne np. orzecznictwem w egzekucji, itp.
proszę spojrzeć na strukturę Izb a potem na strukturę US. Gdzie jest potrzebna pilniejsza specjalizacja?