Co gorsza, ci niewdzięczni podatnicy też wcale nie chcą być zadowoleni. Wczoraj jeden z podatników bardzo dziwnie na mnie spojrzał, jak mu powiedziałem, że skoro MF zdecydował, że tak będzie lepiej dla podatników, to znaczy, że ma być lepiej i już.
____________________________________ "Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie. Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę."
04 sty 2011, 18:55
Reorganizacja
Harakiri
Problem w tym, że ja jestem całkiem NIEZWYKŁYM pracownikiem... I też sensu wiele w tym nie widzę. Tzn. widzę... ale korzyści dla pracowników czy podatników to akurat nie.
Nie wiem, na ile w swojej niezwykłości miałeś wpływ na kształt reorganizacji w swoim us...z tego co wiem od swoich niezwykłych znajomych z innych us można to było przeprowadzić prawie bezboleśnie...ale to już było poruszane na forum. więc nie będę się powtarzać
Natomiast dzisiaj prawie do łez rozśmieszyła mnie wieść o planowanej dymisji JVR i naszego speca od racjonalizacji MB, to byłby szczyt absurdu, rozpieprzyć całą skarbówkę i odejść
04 sty 2011, 18:57
Reorganizacja
Adaneta
... to byłby szczyt absurdu, rozpieprzyć całą skarbówkę i odejść
Dlaczego? Widać w tym jakiś sens, a że nie dla nas? Trudno... wszystkim nie można dogodzić.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
04 sty 2011, 19:05
Reorganizacja
Pinero
Adaneta
... to byłby szczyt absurdu, rozpieprzyć całą skarbówkę i odejść
Dlaczego? Widać w tym jakiś sens, a że nie dla nas? Trudno... wszystkim nie można dogodzić.
jasne, tylko że MY musimy wszystkim dogadzać: MF i podatnikom, a w tych okolicznościach jedno i drugie raczej trudne
04 sty 2011, 19:13
Reorganizacja
u nas rozpierduchy ciąg dalszy, "najfajniej" mają ci co przeszli pod nowych kierowników ale siedzą jeszcze na starych miejscach bo się zrobił korek z przemieszczaniem Rządzą nimi dwaj, a czasem nawet trzej kierownicy, bo jak wiecie teraz mamy kierowników nad kierownikami!!! dostają rozkazy "rób po nowemu" i w tej samej godzinie "rób po staremu". Opierdziel też zbierają potrójny!
04 sty 2011, 19:18
Reorganizacja
Adaneta
jasne, tylko że MY musimy wszystkim dogadzać: MF i podatnikom, a w tych okolicznościach jedno i drugie raczej trudne
Ja nie dogadzam. Wykonuję swoje obowiązki i nic ponadto. Wszystkich nie uszczęśliwisz. Uszczęśliw siebie. W końcu jesteś najważniejsza
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
04 sty 2011, 19:21
Reorganizacja
hihihi, widać ja też już działam potrójnie! Proszę o usunięcie dwóch zbędnych postów!
04 sty 2011, 19:24
Reorganizacja
Pinero
Adaneta
Ja nie dogadzam. Wykonuję swoje obowiązki i nic ponadto. Wszystkich nie uszczęśliwisz. Uszczęśliw siebie. W końcu jesteś najważniejsza
Ja nawet nie mam zamiaru próbować, napisałam tylko, czego się od nas oczekuje A co do dogadzania sobie... najczęściej i najlepiej jak potrafię
ladyfox
hihihi, widać ja też już działam potrójnie! Proszę o usunięcie dwóch zbędnych postów!
sama widzisz, że niedługo wszyscy potracimy zmysły
04 sty 2011, 19:26
Reorganizacja
ladyfox
Jaki potrójny post? Ja widzę tylko jeden
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
04 sty 2011, 19:38
Reorganizacja
Nadir
ladyfox
Jaki potrójny post? Ja widzę tylko jeden
no powiedziałam...już jej się w oczach troi, od tego się zaczyna
04 sty 2011, 19:50
Reorganizacja
Rozgardiasz jakich mało. Nikt nic nie wie. Miało być lepiej- a jest jak zwykle. BEZNADZIEJA!!! Po takim bałaganie- będą nas dalej reformować- aż zlikwidują.
04 sty 2011, 19:56
Reorganizacja
Adaneta
Natomiast dzisiaj prawie do łez rozśmieszyła mnie wieść o planowanej dymisji JVR i naszego speca od racjonalizacji MB, to byłby szczyt absurdu, rozpieprzyć całą skarbówkę i odejść
Pewnie dlatego, że statek tonie to i szczury i inne gnidy uciekają z niego. Niestety te które wypłynęły z mętnej wody podczas tego bałaganu zwanego reorganizacją jeszcze trochę w Urzędach i Izbach popływają
____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."
04 sty 2011, 20:01
Reorganizacja
Do tej całej reorganizacja i racjonalizacji pasuje wyjaśnienie jakie Kult dawno już ogłosił w piosence "Polska": "Jest tak brudno i brzydko, że pękają oczy, oczy, oczy Polska... Mieszkam w Polsce" wyjaśnienie proste acz smutne...
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
04 sty 2011, 20:36
Reorganizacja
ladyfox
u nas rozpierduchy ciąg dalszy, "najfajniej" mają ci co przeszli pod nowych kierowników ale siedzą jeszcze na starych miejscach bo się zrobił korek z przemieszczaniem Rządzą nimi dwaj, a czasem nawet trzej kierownicy, bo jak wiecie teraz mamy kierowników nad kierownikami!!! dostają rozkazy "rób po nowemu" i w tej samej godzinie "rób po staremu". Opierdziel też zbierają potrójny!
Dlatego właśnie u nas to była "łapanka" na kierowników, bo nikt dobrowolnie nie chciał zostać kierownikiem.