Teraz jest 07 wrz 2025, 17:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1125 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 81  Następna strona
Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r. 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 18:35

POSTY        114
Post Re: Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r.
Spioch, co mają mówić o zmianach jak sami nie wiedzą. Nie ma ustawy to na razie papierowe gdybania. Pewnie coś z tego będzie ale poczekajmy na ustawę.Póki co zajmijmy się JRWA bo ten co otrzymaliśmy z zarządzeniem bez daty i numeru ( czyżby pospiech lub  inne powody?) on też tylko na chwilę, właściwy będzie od konsolidacji tak, że zabawa trwa. Ci na górze na pewno  zwariowali.

05 sty 2015, 20:17
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
Wydaje mi się, że nie zwariowali, trzymają się tylko jak mogą swoich stołków

05 sty 2015, 22:11
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 wrz 2012, 11:03

POSTY        16
Nam mówiono, że do końca grudnia musimy dostać wypowiedzenia, żeby okres trzech miesięcy zaczął się liczyć od stycznia. I co?

07 sty 2015, 09:17
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
Nie jestem specjalistą w tym temacie, ale wydaje mi się, że wypowiedzenia dotyczą osób, w stosunku do których zmienią się warunki pracy (wynagrodzenie i miejsce wykonywania pracy),  w pozostałych przypadkach chyba wystarczy informacja dla pracownikach o zmianach organizacyjnych

07 sty 2015, 16:29
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
W zasadzie prawidłowo powinno to brzmieć: zmiana wynagrodzenia i miejsca wykonywania pracy, albo: zmiana wynagrodzenia lub miejsca wykonywania pracy. Tak chyba jest prawidłowo ;)

07 sty 2015, 18:01
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
etna                    

Nam mówiono, że do końca grudnia musimy dostać wypowiedzenia, żeby okres trzech miesięcy zaczął się liczyć od stycznia. I co?

A skąd pewność, że konsolidacja ruszy 1 kwietnia?... ;)

07 sty 2015, 18:58
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
Czy ruszy 1 kwietnia, czy też kiedy indziej,to mniej istotne. Ludzie żyją w niepokoju i chcą wiedzieć jakie prawa im przysługują i kiedy najpóźniej dowiedzą się o zmianach, bądź też kiedy o tych zmianach najpóźniej powinni się dowiedzieć. Oczywiście pracodawca może naruszyć pewne terminy i ponieść konsekwencje finansowe, ale to już jest jego decyzja.

07 sty 2015, 19:17
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
spioch                    

Czy ruszy 1 kwietnia, czy też kiedy indziej,to mniej istotne. Ludzie żyją w niepokoju i chcą wiedzieć jakie prawa im przysługują i kiedy najpóźniej dowiedzą się o zmianach, bądź też kiedy o tych zmianach najpóźniej powinni się dowiedzieć. Oczywiście pracodawca może naruszyć pewne terminy i ponieść konsekwencje finansowe, ale to już jest jego decyzja.

naruszyć - tak dowolne w dowolnym zakresie  :mur:
ponieść konsekwencje - chyba kpisz   :wysmiewacz:  - nie dotyczy MF   <_<

07 sty 2015, 21:16
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
Prawdę powiedziawszy, nauczony doświadczeniem i ostrzeżeniami, boję się dyskutować na forum z administratorami czy też moderatorami, choć sam nie wiem kto jest ważniejszy i czym się różni. Jak również zostałem skutecznie wyleczony z wyrażania swoich emocji w postaci <minek> chyba to emiontki, albo coś podobnego. Jednakże zawsze uważałem, że jak ktoś, coś cytuje, to cytuje dosłownie, ja w swojej wypowiedzi nic nie zaczerniałem. A jeśli chodzi o ścisłość, to pracodawca, a w naszym konkretnym przypadku, może naruszyć przepisy, pewnie za zgodą jednostki zwierzchniej, i mimo, że reorganizacja ma wejść 1 kwietnie, bądź też w innym terminie, to z różnych przyczyn, jemu mu znanych i aprobowanych przez jednostki zwierzchnie, może takie wypowiedzenie dać w okresie późniejszym, a i tak dla pracownika liczy się maksymalnie 3 miesiące, strata finansowa dla administracji prawie żadna, więc i o konsekwencjach trudno mówić, tym bardziej jeśli jest to zgodne z zaplanowaną polityką kadrowo-płacową.

07 sty 2015, 21:31
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
spioch                    

Prawdę powiedziawszy, nauczony doświadczeniem i ostrzeżeniami, boję się dyskutować na forum z administratorami czy też moderatorami, choć sam nie wiem kto jest ważniejszy i czym się różni

Czytając Twoje posty odnoszę wrażenie że Ty często nic tu nie kumasz. Wystarczy zajrzeć tutaj:
FAQ. (nie mylić z F..ck.)
Poziomy Użytkownika i Grupy
Kim są Administratorzy?
Kim są Moderatorzy?
Czym są grupy użytkowników?

faq.php

Ty się lepiej obudź śpiochu, bo jak zostanę moderatorem, to się dowiesz :P

spioch                    

Czy ruszy 1 kwietnia, czy też kiedy indziej,to mniej istotne

I myśl.
Gdyby miała ruszyć 1 kwietnia, to wypowiedzenia powinny być dokonane do końca grudnia. Żeby zachować 3-miesieczny okres wypowiedzeń. A skoro mamy 7 stycznia, to okres trzech miesięcy - liczony do 1 kwietnia - minął. :P

07 sty 2015, 22:34
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
Badman                    

spioch                    

Prawdę powiedziawszy, nauczony doświadczeniem i ostrzeżeniami, boję się dyskutować na forum z administratorami czy też moderatorami, choć sam nie wiem kto jest ważniejszy i czym się różni

Czytając Twoje posty odnoszę wrażenie że Ty często nic tu nie kumasz. Wystarczy zajrzeć tutaj:
FAQ. (nie mylić z F..ck.)
Poziomy Użytkownika i Grupy
Kim są Administratorzy?
Kim są Moderatorzy?
Czym są grupy użytkowników?

faq.php

Ty się lepiej obudź śpiochu, bo jak zostanę moderatorem, to się dowiesz :P

spioch                    

Czy ruszy 1 kwietnia, czy też kiedy indziej,to mniej istotne

I myśl.
Gdyby miała ruszyć 1 kwietnia, to wypowiedzenia powinny być dokonane do końca grudnia. Żeby zachować 3-miesieczny okres wypowiedzeń. A skoro mamy 7 stycznia, to okres trzech miesięcy - liczony do 1 kwietnia - minął. :P[/quote

Rozpracowałeś mnie, rzeczywiście często tu nie kumam. I dzięki za cenne instrukcje, jak odczuje taką potrzebę i będę mial chwilę wolniejszego czasu zapoznam się z nią :) Co do obudzenia, to u śpiocha sprawa trudna :P Natomiast jeśli chodzi o te wypowiedzenia, to wg mnie się mylisz, zmiany organizacyjne nie zmieniające arunków pracy i płacy to co innego, a wypowiedzenie warunków pracy i/lub pracy to też co innego. Liczy się okres wypowiedzenia dla pracownika i czy on się godzi na te zmiany, czy też nie, a zmiany i tak idą zgodnie z planem, a pracownik swój termin do wypwiedzenia warunków płac/prac i tak może i musi mieć zachowany.

07 sty 2015, 22:43
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
spioch                    

Rozpracowałeś mnie, rzeczywiście często tu nie kumam.
Natomiast jeśli chodzi o te wypowiedzenia, to wg mnie  (...) i tak może i musi mieć zachowany.

Przyznam się bez bicia, że tym razem to ja nic nie kumam. Z Twojej wypowiedzi :P

07 sty 2015, 22:53
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
cyt. "...Czytając Twoje posty odnoszę wrażenie że Ty często nic tu nie kumasz..." i ja też odnoszę takie wrażenie czytając Twoje wypowiedzi :P i mam nadzieję, że nie zostaniesz szybko moderatorem :) sorry, ale szczerość, to moja kolejna słabość :(

07 sty 2015, 22:56
Znawca
Własny awatar

POSTY        253
ale wytłumaczę co miałem na myśli mówiąc o tych wypowiedzeniach, zakładając, że zmiany wchodzą od 1 kwietnia 2015r, teoretycznie pracownicy u których zmieniają się warunki pracy i płacy powinni dostać, ale z różnych przyczyn (nie chce mi się ich podawać i analizować) nie dostali tego wypowiedzenia w grudniu 2014. Wg mnie nic nie stoi na przeszkodzie żeby dostali takie wypowiedzenia w terminie późniejszym, zachowując swoją płace i miejsce pracy, a reorganizacja i tak będzie postępować i wejdzie w życie.

07 sty 2015, 23:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1125 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 81  Następna strona