Reorganizacja - jak na razie polega na zrobieniu totalnej rozpierduchy w US. Jak w XII pracach Asterixa - urzędnicy biegają po piętrach z setkami teczek i paczkami akt... Wędrują po pokojach... Nikt nie wie gdzie kogo znaleźć. I tak mamy szczęście, że nie musimy dzisiaj w nocy kas fiskalnych przestawiać a jutro i pojutrze przychodzić do pracy przestawiać meble! Ale ciii... bo mogą pomysł podłapać!!!
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
31 gru 2010, 09:31
Reorganizacja
Rok 2050. Dwóch emerytowanych urzędników skarbowych snuje wspomnienia przy herbatce: - A pamiętasz jak w 2010 reorganizację i racjonalizację zatrudnienia robili?... - Taaaa... Poprzestawiali wtedy wszystko, że niby administracja miała być wydajniejsza... ha-ha-ha... - Dobre to było, nie? - Bałaganu z ludźmi narobili, a nawet centralnego rejestru podatników nie było... w 2010r. ... ha-ha... - Ale to były jajca! Wtedy jeszcze niektórzy wierzyli, że jak się dołoży roboty, zmniejszy ilość pracowników i zamiesza w zadaniach, to wydajność US nagle wzrośnie... - A ile papierów się człowiek naszukał... - Najważniejsze, że nowa "przejrzysta" struktura przyniosła nareszcie efekty. - Taaaa... Tylko szkoda, przez to wszystko musieliśmy odejść na emeryturę...
____________________________________ Wśród mędrców zawsze znajdzie się miejsce na głupotę.
31 gru 2010, 11:15
Reorganizacja
Harakiri
Reorganizacja - jak na razie polega na zrobieniu totalnej rozpierduchy w US. Jak w XII pracach Asterixa - urzędnicy biegają po piętrach z setkami teczek i paczkami akt... Wędrują po pokojach... Nikt nie wie gdzie kogo znaleźć. I tak mamy szczęście, że nie musimy dzisiaj w nocy kas fiskalnych przestawiać a jutro i pojutrze przychodzić do pracy przestawiać meble! Ale ciii... bo mogą pomysł podłapać!!!
Za to od 3 stycznia bliskie spotkania 3 stopnia z klientami... hehe.. żeby to chodziło tylko o przestawienie biurek między pokojami to klienci jakoś by znieśli. Ale od 3 stycznia będą rozmawiać z omnibusami..
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
31 gru 2010, 14:52
Reorganizacja
A u nas w warszawskim cisza jak makiem zasiał! Może niektórych reorganizacja nie dotyczy!
31 gru 2010, 16:25
Reorganizacja
Wascho
A u nas w warszawskim cisza jak makiem zasiał! Może niektórych reorganizacja nie dotyczy!
jak macie iso to was nie tyczy ten bałagan
31 gru 2010, 17:58
Reorganizacja
u nas totalny bałagan. Telefon dzwonił w moim pokoju non stop i podatnicy domagali się informacji VAT a takowej przecież nie ma. Wszyscy mają znać się na wszystkim - masakra. Przenoszenie mebli i papierów - oto czym zajmują się urzędnicy. Niszczarka o mało się nie zapaliła - tak była oblegana.
03 sty 2011, 16:55
Reorganizacja
zuzula
Wascho
jak macie iso to was nie tyczy ten bałagan
To nie te ISO. A poza tym "tamte ISO" (Pawlakowe) też odpadło. Po senackich poprawkach.
ladyfox
u nas totalny bałagan. Telefon dzwonił w moim pokoju non stop i podatnicy domagali się informacji VAT a takowej przecież nie ma. Wszyscy mają znać się na wszystkim - masakra. Przenoszenie mebli i papierów - oto czym zajmują się urzędnicy. Niszczarka o mało się nie zapaliła - tak była oblegana.
A BIP już macie uaktualniony?...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
03 sty 2011, 17:27
Reorganizacja
Dzwoniłem dziś do pewnego US-u, kiedy otrzymam odpowiedź na moje pismo. Odpowiedź mnie poraziła "prawdopodobnie nigdy, bo BA zostało zamknięte". Nie znalazłem właściwego kierownika, ani pracownika - bo starzy moim pismem już się nie zajmują. Po kilku kur... rzuconych przez obie strony (i mnie i pracownika US-u) na tych ... z MF co ten bur... wymyślili, stanęło na tym, że sprawa miała nadany numer w BA, a z uwagi na reorganizację "stare" działy razem ze sprawami zniknęły z BA. Nikt nie pomyślał aby je przenieść do nowej bazy, przydzielić nowym pracownikom lub zrobić cokolwiek sensownego. Jak znam życie to za 2-3 tygodnie napiszę nowe pismo i może już ktoś coś odpowie. Ile takich prostackich "niedopatrzeń" kryje "reorganizacja"?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
03 sty 2011, 19:34
Reorganizacja
supersaper
Dzwoniłem dziś do pewnego US-u, kiedy otrzymam odpowiedź na moje pismo. Odpowiedź mnie poraziła "prawdopodobnie nigdy, bo BA zostało zamknięte". Nie znalazłem właściwego kierownika, ani pracownika - bo starzy moim pismem już się nie zajmują. Po kilku kur... rzuconych przez obie strony (i mnie i pracownika US-u) na tych ... z MF co ten bur... wymyślili, stanęło na tym, że sprawa miała nadany numer w BA, a z uwagi na reorganizację "stare" działy razem ze sprawami zniknęły z BA. Nikt nie pomyślał aby je przenieść do nowej bazy, przydzielić nowym pracownikom lub zrobić cokolwiek sensownego. Jak znam życie to za 2-3 tygodnie napiszę nowe pismo i może już ktoś coś odpowie. Ile takich prostackich "niedopatrzeń" kryje "reorganizacja"?
e tam...czepiasz się popatrz na nowopowołanych kierowników, jak z dumnie podniesioną głową biegają po korytarzach roznosząc pisma nowym pracownikom, bo w tym się sprawdzają najlepiej...a jak coś rypnie (a rypnie), to się zwali winę na tych pracowników...bo leniwi, bo głupi, bo niedouczeni i w ogóle najlepiej do zracjonalizowania, bo będzie miejsce dla swoich, lepszych, młodszych, z koneksjami...oby żyło się lepiej
03 sty 2011, 20:13
Reorganizacja
BA nie zostało zamknięte - jeśli sprawa została założona w ubiegłym roku - to po starym numerze wiadomo co się z nią dzieje, kto ją aktualnie rozpatruje. Tylko do końca tego tygodnia wszyscy jeszcze się przenoszą z pokoi do pokoi - telefony nie są przełączone do właściwych komórek - stąd ten rozgardiasz. Myślę, ze po niedzieli będzie już wszystko ok! Jeszcze jedno - dzisiaj od rana informatycy wgrywali nowe wersje różnych systemów i z systemów mozna było korzystać dopiero od 8.30
03 sty 2011, 20:17
Reorganizacja
No cóż. Dzisiaj składałem dokument w urzędzie skarbowym. Po reorganizacji biuro podawcze, będące najbliżej wejścia, a więc gdzie logicznie człowiek kieruje swoje pierwsze kroki... nie jest już biurem podawczym. Teraz by było bardziej przejrzyście, składa się je gdzieś w ciemnym zaułuku sali obsługi podatnika. Czy "otake" efekty chodziło w reorganizacji?
03 sty 2011, 20:20
Reorganizacja
Witam Napiszcie, kto w Waszych Urzędach, po reorganizacji wykonuje Zarządzenie zabezpieczenia (tzn. wprowadza do EGAPOLTAX, dokonuje zajęc zabezpieczających rachunków, wynagrodzenia za pracę, wpisu hipoteki)? Czy robi to egzekucja, czy postępowania podatkowe?
03 sty 2011, 20:30
Reorganizacja
Karnista2
No cóż. Dzisiaj składałem dokument w urzędzie skarbowym. Po reorganizacji biuro podawcze, będące najbliżej wejścia, a więc gdzie logicznie człowiek kieruje swoje pierwsze kroki... nie jest już biurem podawczym. Teraz by było bardziej przejrzyście, składa się je gdzieś w ciemnym zaułuku sali obsługi podatnika. Czy "otake" efekty chodziło w reorganizacji?
Moderatorku możeby tak zebrać obserwacje forumowiczów jak US funkcjonują po nowemu i jednym mailem wysłać do AP? tak z życzeniami wszystkiego dobrego w nowym lepszym roku
____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."
03 sty 2011, 20:43
Reorganizacja
Weksel
BA nie zostało zamknięte - jeśli sprawa została założona w ubiegłym roku - to po starym numerze wiadomo co się z nią dzieje, kto ją aktualnie rozpatruje. Tylko do końca tego tygodnia wszyscy jeszcze się przenoszą z pokoi do pokoi - telefony nie są przełączone do właściwych komórek - stąd ten rozgardiasz. Myślę, ze po niedzieli będzie już wszystko ok! Jeszcze jedno - dzisiaj od rana informatycy wgrywali nowe wersje różnych systemów i z systemów mozna było korzystać dopiero od 8.30
Po starym numerze nie wiadomo nic, bo "stare" sprawy zostały zamknięte ( ewentualnie opisane w uwagach - sprawa nie zakończona; nie przeprowadzono czynności sprawdzających itd, itp ). Tylko nowe zapomnieli pootwierać...