No to popłacili i jestem tylko ciekwa na jak długo zamknęli nam buźki
14 sie 2009, 10:20
Nagrody 3% za I kwartał 2009
Piodar14
Do Teguili.Witaj kolego.Zazdroszczę Ci,ze jesteś na urlopie.To nie ja wysłałem obu współpracowników na urlop. Mieli dużo godzin nadpracowanych po akcjach w pasie nadmorskim, trochę zaległego urlopu z poprzedniego roku,nie mówiąc o urlopie z tego roku, to załatwili u przełożonych,że idą na urlop, jeden na 25 dni, drugi na tydzień.Miałem przeciwstawić się im i dyrekcji? Po co wywoływać konflikty międzyludzkie? Trzeba pracować i tyle. Na szczęście obaj mają wrócić do pracy 17 sierpnia.Potem to ja pojadę na Mazury na długi urlop, a oni będą tyrać.Pozdrawiam znad deszczowego dziś Środkowego Pomorza.
To chyba mają jakieś specjalne chody u dyrekcji. My musieliśmy zaległy urlop wykorzystać do końca marca. Ale nic to bieżącego też wystarczy żeby odpocząć od bardzo stresującej pracy w UKS. Skoro się wybierasz na Mazury, to życzę wypłaty tej kasy, o której mowa na topicu. Przyda się, wszak Mazury kosmicznie drogie. Weź dużą sakwę. Pozdrawiam z wietrznego dziś Pomorza.
14 sie 2009, 11:12
Witaj Teguila. Niestety mają chody. Ale ja nie chcę się kłócić, wywoływać konfliktów w pokoju. Po co? Wystarczą konflikty z podatnikami. Inni koledzy też się dziwili, zostawiono Ciebie na tak długo? Tak, zostawiono. Trudno, poradziłem sobie. Teraz mam nadzieję, wrócą 17 sierpnia do pracy, trochę popracujemy nad kontrolami razem, a we wrześniu ja ich zostawię na cale 2 tygodnie. Pojadę na Mazury do siostry i szwagra, obwiozą mnie po miejscach w których zawsze chciałem być- Kętrzyn, Święta Lipka, Gietrzwałd, Czarna Hańcza, Bagna Nadbiebrzańskie. Zdałaby się istotnie kaska na podróż, prezenty i inne wydatki. A swoją drogą, brak drugiego z kolegów, to było zbawienie, bo stale dzwoniła mu komórka, (jego koledzy-hodowcy gołębi pocztowych) a ma sygnał- "jak anioła głos". Gwarantuję, że po czwartym telefonie z takim sygnałem, byłbyś zły.
14 sie 2009, 14:44
wielkopolska dzisiaj 1200 na konto wpadło:) chyba nieźle co?
14 sie 2009, 18:30
Piodar14
A swoją drogą, brak drugiego z kolegów, to było zbawienie, bo stale dzwoniła mu komórka, (jego koledzy-hodowcy gołębi pocztowych) a ma sygnał- "jak anioła głos". Gwarantuję, że po czwartym telefonie z takim sygnałem, byłbyś zły.
To ja współczuję serdecznie, moja psiapsiółka ustawiła sobie "tego utwora" w graniu na czekanie i jak dzwonię do niej i słyszę to, to flaki mi się wywracają. A tak poza tym ta dziewczyna jest normalna, nie wiem skąd u niej ten feel ... Życzę kaski na wyjazd, ja moją ściskam na urlop, no, nie całą bo sklep internetowy Trimpha kusił i skusił
Co do zostawania samemu w pracy - przyzwyczaiłam się, i nawet nie jestem zła jak zostanę bez "wsparcia". Koleżanka z działu za to robi dym za każdym razem, gdy wspominamy o urlopie, bo "ona nie da rady" niezależnie czy ma zostać sama czy z kimś. A ja już wiem, że da się radę zawsze, czasem tylko wraca się do domu, pada tam na pysk i nie wstaje do rana dnia następnego, w nocy śnią się głupoty, a to wszystko ku chwale skarbowości, za uścisk dłoni (NUSa?, kierownika?). I oczywiście co najważniejsze - dla własnej satysfakcji i samorozwoju Ale dla sprawiedliwości - mój kierownik w tym roku po raz pierwszy docenił mnie - był i uścisk i podziękowanie i kaska nieco większa niż koleżanek z działu.
____________________________________ Całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji. A.S. Narrenturn Cicho, cicho (...). To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie. A. S. Wieża jaskółki
15 sie 2009, 05:33
Yennefer
To ja współczuję serdecznie, moja psiapsiółka ustawiła sobie "tego utwora" w graniu na czekanie i jak dzwonię do niej i słyszę to, to flaki mi się wywracają. (...) Życzę kaski na wyjazd, ja moją ściskam na urlop, no, nie całą bo sklep internetowy Triumpha kusił i skusił
Znam ten ból! Moja psiapsiółka z byłego działu wiecznie gdzieś wychodziła, a komórkę wiecznie zostawiała na biurku, która wiecznie dzwoniła. Studiowała zaocznie, więc wiadomo... Powiedziałem jej kiedyś : M* jak nie będziesz zabierała ze sobą komórki, to wrzucę ją do sedesu i spłuczę! Pomogło. Na kilka dni Dodam, że w pokoju (dział kontroli) siedziało 6 osób. PS A co sobie kupiłaś z Triumpha?
Co do meritum tematu, to też jeszcze czekam na te 3%... Na "pasku" była tylko oszczędnościówka, o 3% nic tam nie wyczytałem...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
15 sie 2009, 06:35
Biustonosz i stringi kupiłam.
A swoją drogą to ja nie wiem wcale co dorośli ludzie lubią w tym zespole, ja rozumiem małolaty po 12-14 lat, ale babki po 30 - nie kumam czaczy jak mówi mój syn
Ale ja mam dziwny gust muzyczny jak na babę, więc
____________________________________ Całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji. A.S. Narrenturn Cicho, cicho (...). To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie. A. S. Wieża jaskółki
15 sie 2009, 06:47
Do Yennifer. Istotnie, flaki mi się przewracają gdy słyszę Feela.Tak jest w każdy poniedziałek,bo mój drugi wspólpracownik jest prezesem sekcji hodowców gołebiarzy z Koszalina.A to oznacza,że co poniedziałek, albo ktoś do niego przyjeżdża do pracy i go od niej odrywa, albo dzwonią do niego z pretensjami lub pytaniami o wyniki lotów. I nieraz tak z 5 razy.Zmieniałem mu z drugim kolegą ten dzwonek na Sambę, ale się wkurzył i w domu wnuczka mu przywróciła niestety tego Feela.Jakoś przez ten miesiąc dawałem sobie radę, ale przyznaję,że było jak piszesz- wracałem do domu, jadłem obiad i padałem jak zabity, ewentualnie obejrzałem Wiadomości i spałem do rana.Pocczekam do września, jak załatwimy pilne sprawy, wtedy pojadę do siostry.A on niech pracuje z drugim kolegą i niech go denerwuje tym Jak anioła głos, usłyszałem ją, powiedziała płacz, tak, to on.... Pozdrawiam Piotr
15 sie 2009, 13:16
Ja tez urlop we wrześniu, właściwie to 24 sierpnia. I niech się dzieje co chce. Ja muszę wyluzować, bo spać nie mogę, dziś niby sobota a ja i tak o 6 na nogach i myślę co będzie w pracy, a jak "dżemłam" się po południu, to śniło mi się, że nowy NUS mnie wzywał na dywanik i miał do mnie jakieś pretensje(choć na razie nie ma z tego co wiem). Także już najwyższa pora na urlop A jak rozmawiamy o współpracownikach - jakiś czas temu odeszła na emeryturę kobieta starsza, też już babcia i też była niereformowalna, szlag nas trafiał - np śniadanie jadła na kartce A4 wyrwanej z kołonotatnika lub wyciągała nam z ksera czy drukarki. A potem okruszki z tej kartki na podłogę zrzucała, a papier w kulkę i do kosza. Poza tym nie wiedziała co to antyperspirant i siedzenie z nią w jednym pokoju to była katorga, zwłaszcza w zimie, bo swoich kostiumów nie prała i capiło jak nie wiem co. Komórki nie posiadała, ale i tak sobie radziła - jak tylko zostawała sama w pokoju łapała telefon i dzwoniła po rodzinie, aż w końcu ktoś zainteresował się rachunkami z naszego pokoju. No i był dym niezły.
Pozdrawiam Cię Piodar wzajemnie.
15 sie 2009, 18:42
Yennefer
- jakiś czas temu odeszła na emeryturę kobieta starsza, też już babcia i też była niereformowalna, szlag nas trafiał - np śniadanie jadła na kartce A4 wyrwanej z kołonotatnika lub wyciągała nam z ksera czy drukarki. A potem okruszki z tej kartki na podłogę zrzucała, a papier w kulkę i do kosza. Poza tym nie wiedziała co to antyperspirant i siedzenie z nią w jednym pokoju to była katorga, zwłaszcza w zimie, bo swoich kostiumów nie prała i capiło jak nie wiem co.
A wiesz co to jest: capi d*pą, c*pą i nogami jednocześnie?
zwinięte rajstopy
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
15 sie 2009, 19:16
Do Yennifeer i Nadira.Jeżeli chodzi o moich wspólpracowników, to co do ich higieny i ubioru nie mam zastrzeżeń.natomiast co do sposobu jedzenia tego starszego kolegi,jak najbardziej. Przychodzi do pracy, je bardzo szybko śniadanie,siorbie niesamowicie gorącą herbatę,żeby to zadanie-zjedzenie śniadania mieć za sobą i wziąc się do pracy, czyli de facto- kserowania dokumentów, tworzonych przeze mnie lub kolegę lub tych które spływają do nas, sprawdzania treści dokumentów tworzonych przeze mnie i drugiego kolegę, archiwizowania akt. ot i wszystko.Nie pisze za szybko na komputerze, stąd protokóly, pisma , projekty decyzji, piszę ja wespół z moim drugim młodszym kolegą. Ten młodszy kolega, choć mnie opuścił na tak długo, jest jednak nieoceniony. Do Nadira-chciałbym Ciebie przeprosić,ża wszelkie złośliwości,literówki i inne błędy.Podobnie też -Wielbłąda, proszę o wybaczenie. A co kaski- na ten wymarzony, wyczekiwany wrześniowy urlop by się zdała, pisałem na co bym wydał, ale o niej w Szczecinie cisza...Ciepło pozdrawiam Yennifer, Nadira i Wielbłąda. Piodar
15 sie 2009, 20:24
Pomorskie u nas 720 netto max
15 sie 2009, 21:38
Nadir, nie wiem co to jest
Piodar, dzięki za ciepłe pozdrowienia, ja jak widać nie śpię noc kolejną, jeszcze tylko tydzień i odpocznę, o ile odpocznę, bo pomysły odnośnie racjonalizacji zatrudnienia wykończą mnie.