Teraz jest 04 wrz 2025, 12:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Służba przygotowawcza 
Autor Treść postu
Początkujący

REJESTRACJA11 cze 2016, 19:38

POSTY        6
Post Re: Służba przygotowawcza
Zgadzam sie z Biedronki15. Przecież chyba każdy z was skończył studia wyższe? Nie wiecie jak wygląda wykład i egzamin po nim?
Jak dzieci w podstawówce a daj, a daj... :wysmiewacz:

09 wrz 2016, 09:18
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA07 wrz 2016, 09:10

POSTY        1
To ja też poproszę o przykładowe pytania: lukaszjaw1@wp.pl

Pozdrawiam :)

12 wrz 2016, 13:25
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2016, 15:40

POSTY        187
mam pytanie do osób które już odbyły służbę. Czy biorąc pod uwagę ten materiał który się dostaje chodzi mi o skrypt to czy pytania na teście wiedzy są z każdego  omawianego działu w takiej samej skali ? Czy może z któregoś działu jest więcej pytań i warto zwrócić  na niego uwagę. Patrzę na ten skrypt i jest tu sporo z wos-u typu podział władz itd.

14 wrz 2016, 20:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 07:27

POSTY        44
Ciężko odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ na egzaminie było 5 albo 6 wersji testu i nie różniły się tylko pomieszaniem pytań ale były one po prostu inne. w moim było mało pytań z Unii Europejskiej i podziału władzy. ale w innych może było dużo. na pewno nie ma najmniejszego sensu brać ze sobą wszystkich ustaw, które sa wypisane w zaproszeniu - nie otworzyliśmy na zajęciach nawet jednej a wszystkie potrzebne informacje były w skrypcie. jeśli ktoś ma bardziej szczegółowe pytania jak wyglądało szkolenie i egzamin to prosze na priv.

15 wrz 2016, 06:57
Znawca

POSTY        187
Doszedłem do wniosku że jednak ktoś miał rację i jest to jak egzamin na studiach. Jest materiał trzeba go po prostu poczytać. Nie będę brał ustaw ze sobą ale skrypt to będę starał się ogarniać tylko nie wiem właśnie czy te pytania to takie bardziej ogólne czy takie szczegółowe i nie wiem na co mam zwracać uwagę czytając go.

15 wrz 2016, 08:40
Początkujący

REJESTRACJA30 cze 2016, 07:59

POSTY        5
U mnie wyglądało ro tak że Pani która prowadziła szkolenie często sygnalizowała na co zwrócić szczególną uwagę. Wyświetlała nam slajdy które w dużym stopniu pokrywały się z tym co było w skrypcie. Mi wystarczyło to , że zaznaczyłam sobie to co jest ważne i potem tylko to czytałam kilka razy. A do tych ustaw to nawet nie zajrzeliśmy.

15 wrz 2016, 13:18
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 07:27

POSTY        44
Szkolenie jest po to aby miła pani lub pan prowadzący pokazał Ci dokładnie co w skrypcie jest ważne i do zapamiętania na egzamin. Myślę że jak skupisz się po kilka godzin dziennie na szkoleniu śledząc co mówią, zaznaczysz to w skrypcie a w czwartek przeczytasz to kilka razy to jesteś w domu :)
ps. pytania były przeróżne i ogólne i szczegółowe ale tylko ze skryptu

15 wrz 2016, 20:56
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA15 wrz 2016, 19:19

POSTY        1
Czy ktoś mógłby się podzielić i przesłać przykładowe testy ze służby przygotowawczej ? Mój adres: nescaa5@gmail.com .

17 wrz 2016, 14:05
Nowicjusz

REJESTRACJA16 wrz 2016, 19:23

POSTY        1
Proszę o jakieś przykładowe pytania, jeśli ktoś takie posiada i mógłby podzielić się swoim doświadczeniem :) martyna.ciskowska@op.pl

19 wrz 2016, 21:17
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2014, 20:19

POSTY        69
a ja mam pytanie jak powinien wyglądać dzienniczek? Czy wystarczy opisać co się robiło w trackie całych praktyk? Czy może opisać każdy poszczególny dzień?

03 paź 2016, 06:37
Znawca

POSTY        187
Dla osób które mają przed sobą służbę przygotowawczą. Większość osób już mających to z głowy zgodnie twierdziła że jest to pikuś (łatwe, lekkie i przyjemne) ja uważam że wcale tak łatwe to nie jest, przede wszystkim wiąże się to z ogromnym stresem. Uważam również że dużo zależy od osoby prowadzącej, np. u mnie była bardzo merytoryczny Pani która zaznaczała najważniejsze rzeczy na co zwrócić uwagę mówiąc że będzie to na egzaminie. Oczywiście szkolenie podzielone było na 5 dni ( 4 dni były z jedną i ta samą Panią) po przerobionym materiale były pytania robocze. Ostatniego dnia Pani prowadząca poinformowała nas że te pytania są tylko robocze i nie wie co będzie na teście. Test wiedzy jak wiadomo składał się z 60 pytań ale tu ciekawostka były różne i nie tylko z tego co Pani zaznaczyła jako "najważniejsze" oczywiście nie były też jakoś wybitnie skomplikowane natomiast trzeba uważać na tych zajęciach i słuchać co się mówi. Człowiek na studiach miał więcej egzaminów i dawał radę ;).

06 paź 2016, 12:08
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lis 2014, 10:55

POSTY        6
A jak wygląda egzamin ustny przed komisją i kto w tej komisji zasiada?

07 paź 2016, 18:05
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA07 paź 2016, 09:05

POSTY        2
Witam ;) czy mogłabym również prosić o przykładowe pytania na maila? paulinka2162@wp.pl Z góry dziękuję :)

08 paź 2016, 09:03
Zaawansowany

REJESTRACJA16 gru 2015, 20:24

POSTY        72
Proszę prześlij mi pytania rubi7878@wp.pl

18 paź 2016, 21:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 116 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona