Teraz jest 06 wrz 2025, 17:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Brawa dla Celników 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 18:17

POSTY        80
I właśnie Pępuś, od 8 lat celnicy zabiegali o zmiany, nie chcieli aby do takiej sytuacji doszło, w tej chwili jest już za późno na rozmowy, muszą być decyzje. Podobnie u skarbowców, za chwilę też może być już za późno. Chyba że podatnicy sami będą wypełniali swoje obowiązki względem państwa, wówczas nie jesteśmy potrzebni i może słusznie nie należy zwracać uwagi na tych, co napełniają dziurawy budżet państwa. Tylko jak będzie odwrotnie, kto poniesie wówczas tego skutki :mur:

29 sty 2008, 22:21
Zaawansowany

REJESTRACJA14 sty 2007, 13:42

POSTY        52
No, protestować owszem,  ale bez "podpinania się" pod  celników i w jakiejś rozsądnej formie (ja na przykład nie zamierzam dokonać aktu samospalenia lub wysadzenia Pałacu Kultury  :) ).  Można też zaproponować jakieś   rozwiązania,  żeby uzdrowić skarbówkę.  Osobiście jestem za reformą "oczyszczającą", która spowoduje odsiew ludzi nieprzydatnych  - a tym co zostaną - podwyżki!  :piwo:

>DAPA
W takim stresie to kryształ by pękł, nie tylko człowiek

Ostatnio edytowano 29 sty 2008, 22:44 przez pepus1, łącznie edytowano 1 raz

29 sty 2008, 22:35
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Poniedziałek 28-01-2008 zjawiam się w urzędzie celnym.
Pannica za okienkiem strofuje mnie, że deklaracja jest źle wypełniona bo przy zaokrąglaniu poszedłem w dół a nie górę. Mea culpa, oparafowuję poprawkę o złocisza.
Po zaświadczenie proszę przyjść za 1.5 godziny.
Przychodzę.
Jest problem, należny podatek przelany z rachunku bankowego na konto izby jest za mały o 1 zł. Uśmiecham się promiennie i dumny (z zarobków w skarbówce <_< ) stwierdzam: Jestem przy forsie, wpłacę brakującą złotówkę w kasie.
Ogromne oczęta wędrują ku górze. I słyszę: To niemożliwe musi pan wpłacić tę brakującą złotówkę w ten sam sposób. Proszę zrobić przelew.
Szok. Awantura.
Proszę o stwierdzenie na piśmie odmowy przyjęcia w kasie brakującej należności z podaniem kwoty, powodu i uzasadnienia prawnego.
Telefony, 40 minut, udało się.
Ale usłyszałem, że jestem: złośliwy, sfrustrowany i utrudniam załatwianie innych klientów, którzy czekają w kolejce. Za mną stało trzech zrezygnowanych facetów. Nie 30 kilometrów zdesperowanych facetów.

Ostatnio edytowano 30 sty 2008, 01:00 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

30 sty 2008, 00:53
Zobacz profil WWW
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Ale usłyszałem, że jestem: złośliwy, sfrustrowany i utrudniam załatwianie innych klientów, którzy czekają w kolejce. Za mną stało trzech zrezygnowanych facetów. Nie 30 kilometrów zdesperowanych facetów.

Pracując w Skarbówce to norma.

30 sty 2008, 07:40
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA11 gru 2007, 15:40

POSTY        1

Szkoda, że celnicy załatwili swoje i całkowicie olali SzNP, który protestował razem z mundurowymi.
Czy faktycznie zasłużyli na te brawa?

chyba dostali po około 500zł na etat

30 sty 2008, 08:06
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 17:23

POSTY        64
właśnie telewizja podała że celnicy zerwali rozmowy......

30 sty 2008, 16:19
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

<!--quoteo(post=23255:date=29. 01. 2008 g. 21:35:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 29. 01. 2008 g. 21:35) [snapback]23255[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Szkoda, że celnicy załatwili swoje i całkowicie olali SzNP, który protestował razem z mundurowymi.
Czy faktycznie zasłużyli na te brawa?

chyba dostali po około 500zł na etat
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

skorpion                    

właśnie telewizja podała że celnicy zerwali rozmowy......

Bożesz ty moj! Jeszcze im mało? :o

Ostatnio edytowano 30 sty 2008, 17:50 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

30 sty 2008, 17:48
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2007, 16:45

POSTY        23
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Bożesz ty moj! Jeszcze im mało? :o
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
... ale harapaśni ci celnicy co ?

ale tak naprawdę to problem wielkim nie są pieniądze, tylko uprawnienia emerytalne. Podejrzewam że gdyby Pan Boni z umocowaniem rządowym "przyklepał" emerytury mundurowe to zolle zgodzili by się nawet na 500 zł. Do tego należałoby "prześwietlić" strukturę wynagrodzeń w SC i zlikwidować "kominy" płacowe, skasować kapelanów i wyznaczyć jasne kryteria awansu. Znalazły by się pieniądze na dodatki specjalne dla celników pracujących na granicy i wtedy ludzie wiedzieli by za co pracują. I co ciekawego celnicy z biur nagle garnęli by się do pracy na pasach. :)
A teraz najważniejsze.
Żeby to zrealizować trzeba zastosować opcję "zero", wszystkich przyjąć na nowych zasadach z komisją weryfikacyjną z innego województwa, a do każdego stanowiska zastosować "wartościowanie stanowisk pracy"  

... nie przesadziłem ?  :glare:

Ostatnio edytowano 30 sty 2008, 20:00 przez Krzyk, łącznie edytowano 1 raz

30 sty 2008, 19:59

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

... nie przesadziłem ?  :glare:

Chyba nie. Ale "emerytalne uprawnienia mundurowe" to nie jest temat na "obiecywanie", a i kolejka grup zawodowych chcących zachować swoje preferencje jest bardzo długa. A tu ktoś żąda dla siebie nowych.
Propozycja rozmów na ten temat była moim zdaniem wystarczająca.

Czy było pole do kompromisu, kto zerwał rozmowy, dlaczego - niedługo dowiemy się trochę więcej. Muszę przyznać, że bardziej tym razem przekonała mnie konferencja prasowa strony rządowej. Ale może dlatego, że mają lepszy PR.  

A swoją drogą wystąpienie jednego z przewodniczących zz straży granicznej - to dopiero było kuriozum. Sprzeciw by innej grupie zawodowej dać uprawnienia emerytalne analogiczne jak w slużbie granicznej - gratuluję Panie Pułkowniku. To się nazywa solidarność; może i coś w tym jest jak nie dostaną czegoś inni to może im coś skapnie :za2:

30 sty 2008, 20:17
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 wrz 2007, 17:18

POSTY        8
I chyba będzie powrót do opcji zerowej.Tylko nie w wykonaniu ABW. <_<

30 sty 2008, 20:19
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Nadal nie popieram.
Poniedziałek 28-01-2008 zjawiam się w urzędzie celnym.
Pannica za okienkiem strofuje mnie, że deklaracja jest źle wypełniona bo przy zaokrąglaniu poszedłem w dół a nie górę. Mea culpa, oparafowuję poprawkę o złocisza.
Po zaświadczenie proszę przyjść za 1.5 godziny.
Przychodzę.
Jest problem, należny podatek przelany z rachunku bankowego na konto izby jest za mały o 1 zł. Uśmiecham się promiennie i dumny (z zarobków w skarbówce <_< ) stwierdzam: Jestem przy forsie, wpłacę brakującą złotówkę w kasie.
Ogromne oczęta wędrują ku górze. I słyszę: To niemożliwe musi pan wpłacić tę brakującą złotówkę w ten sam sposób. Proszę zrobić przelew.
Szok. Awantura.
Proszę o stwierdzenie na piśmie odmowy przyjęcia w kasie brakującej należności z podaniem kwoty, powodu i uzasadnienia prawnego.
Telefony, 40 minut, udało się.

HORROR pt "o 1 zł za daleko".  "ogromne oczy"  mało asertywne - proponuję reedukację w skarbówce.

30 sty 2008, 20:32
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 18:17

POSTY        80
Zerwane negocjaje. A takie dobre propozycje pracy dostali, z deszczu pod rynnę :mur:

"7. problem alokowanych funkcjonariuszy celnych może być również rozwiązany poprzez umożliwienie tym osobom powrotu do innych jednostek podległych Ministrowi Finansów (izb i urzędów skarbowych) w obrębie ich miejsca zamieszkania w ramach zwalniających się miejsc pracy w administracji skarbowej."

Wcale się nie dziwię, że celnicy tak zareagowali na słowa, słowa, słowa i tylko słowa.

30 sty 2008, 21:41
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2007, 16:45

POSTY        23

Zerwane negocjaje. A takie dobre propozycje pracy dostali, z deszczu pod rynnę :mur:

"7. problem alokowanych funkcjonariuszy celnych może być również rozwiązany poprzez umożliwienie tym osobom powrotu do innych jednostek podległych Ministrowi Finansów (izb i urzędów skarbowych) w obrębie ich miejsca zamieszkania w ramach zwalniających się miejsc pracy w administracji skarbowej."

Wcale się nie dziwię, że celnicy tak zareagowali na słowa, słowa, słowa i tylko słowa.

gdyby wdrożono KAS byłaby taka szansa, a tak nie ma KAS, są problemy :unsure:

30 sty 2008, 21:45
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Znaczy mają nas wypieprzać, aby im umożliwić ... ?

30 sty 2008, 22:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 109 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona