Szanowni Państwo, Pracownicy izb i urzędów skarbowych!
Od 3 stycznia zostały mi powierzone obowiązki Podsekretarza Stanu...
Jacek Dominik Podsekretarz Stanu w Mnisterstwie Finansów
List ten znalazłem na forum celników.
Piękne, piękne, nic tylko się wzruszyć No ale wkońcu ktoś napisał że jakoś uczczą "nasze" 25-lecie. Przyjdzie czas na oceny działań. Życze powodzenia.
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
11 sty 2008, 13:15
aligator1
Szanowni Państwo, ...Mam świadomość problemów, z jakimi boryka się w ostatnim czasie administracja podatkowa, zarówno organizacyjnych, jak i finansowych...
Tych co mieli świadomość było sporo, ale o zaradzeniu finansowym problemom ani słowa. Jest tylko o planowanej ( której to już ) modernizacji, kosultacjach itp. Co do obchodów to faktycznie lepiej późno niź wcale.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 11 sty 2008, 17:15 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
11 sty 2008, 17:13
wjawor
<!--quoteo(post=22095:date=11. 01. 2008 g. 13:03:name=aligator1)--><div class='quotetop'>(aligator1 @ 11. 01. 2008 g. 13:03) [snapback]22095[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Szanowni Państwo, ...Mam świadomość problemów, z jakimi boryka się w ostatnim czasie administracja podatkowa, zarówno organizacyjnych, jak i finansowych...
Tych co mieli świadomość było sporo, ale o zaradzeniu finansowym problemom ani słowa. Jest tylko o planowanej ( której to już ) modernizacji, kosultacjach itp. Co do obchodów to faktycznie lepiej późno niź wcale. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Tylko jak to jest, że w innych państwach skarbówka przynosi właścicielom złote jajka, a u nas jest niedochodowa... Jak to jest Panie Dominik..
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
11 sty 2008, 19:20
Drago
<!--quoteo(post=22095:date=11. 01. 2008 g. 13:03:name=aligator1)--><div class='quotetop'>(aligator1 @ 11. 01. 2008 g. 13:03) [snapback]22095[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Szanowni Państwo, ...Mam świadomość problemów, z jakimi boryka się w ostatnim czasie administracja podatkowa, zarówno organizacyjnych, jak i finansowych... Jacek Dominik Podsekretarz Stanu w Mnisterstwie Finansów
Tylko jak to jest, że w innych państwach skarbówka przynosi właścicielom złote jajka, a u nas jest niedochodowa... Jak to jest Panie Dominik.. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Szewc bez butów chodzi. Tak to jest. Panie Drago...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 11 sty 2008, 19:55 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
11 sty 2008, 19:54
aligator1
Szanowni Państwo, Pracownicy izb i urzędów skarbowych!
Od 3 stycznia zostały mi powierzone obowiązki Podsekretarza Stanu odpowiedzialnego za administrację podatkowa i służbę celną. .................................................................
List ten znalazłem na forum celników.
List ten znajduje się od co najmniej kilku dni w centralnym resortowym Intranecie AP. Info o liście wraz z linkami do tego listu były też w Neewsletterze AP Nr 4 przesłanym w tym tygodniu do wszystkich pracowników resortu (poprzez Izby i Urzędy Skarbowe). Adres Intranetu powinien być wszystkim z MF, IS i US znany, bo Intranet AP działa od sierpnia ub. (także z IC i UC bo jest do niego link przez Cortinę).
12 sty 2008, 14:08
Pracuję od 01.05.1983 roku - starszy komisarz skarbowy w US. Szkoda, że wcześniej nie skorzystałam z oferty pracy w policji - byłabym już na emeryturze :mur:
12 sty 2008, 21:24
hanka
Pracuję od 01.05.1983 roku - starszy komisarz skarbowy w US. Szkoda, że wcześniej nie skorzystałam z oferty pracy w policji - byłabym już na emeryturze :mur:
O ile mnie pamięć nie myli, to wtedy jeszcze policji nie było. Czyżbyś zamierzała zaczynać w milicji?
13 sty 2008, 11:01
helvet
O ile mnie pamięć nie myli, to wtedy jeszcze policji nie było. Czyżbyś zamierzała zaczynać w milicji?
No to już było przecież po zawieszeniu stanu wojennego i niedługo przed odwołaniem. <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Stan wojenny został zawieszony 31 grudnia 1982 r., a formalnie 22 lipca 1983 - po 586 dniach - odwołany. Nie oznaczało to jednak w żadnym stopniu zmiany kursu władz wobec opozycji. Znaczna część represyjnych przepisów, które pojawiły się wraz ze stanem wojennym, pozostała w mocy. Co więcej, szczególnie represyjne ustawodawstwo zostało uchwalone w momencie uchylenia stanu wojennego. Klasycznym przykładem prawodawstwa z okresu po stanie wojennym był m.in. niezwykle pomysłowo opracowany art. 282a kodeksu karnego: "Kto podejmuje działanie w celu wywołania niepokoju publicznego lub rozruchów, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Tej samej karze podlega, kto organizuje lub kieruje akcją protestacyjną prowadzoną wbrew przepisom prawa".
Pod tak skonstruowany paragraf można było podciągnąć wszelkie przejawy działalności opozycyjnej. Okres ostrych represji władz wobec opozycji trwał (z różnym nasileniem) do 1986 r. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Tak, był to świetny okres do rozpoczęcia kariery zawodowej w milicji.
Też w 1983r. miałem możliwość wybrania "munduru", choć na trochę innych zasadach ( klub sportowy wojskowy lub milicyjny ), ale pomimo miłej możliwości "wypracowania" emerytury po 15 latach i atrakcyjniejszej oferty finansowej, lepszego zaplecza treningowego - wybrałem klub "cywilny". Też byłbym już emerytem, ale mimo wszystko nie żałuję tamtej decyzji. :piwo:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
13 sty 2008, 11:50
Dzisiaj uzyskałem dojrzałość w Organach Właśnie dzisiaj mija 18 lat, kiedy podpisałem umowę na czas określony z naczelnikiem P. Thomasem. Ech, łza się w oku kręci! To były czasy!
A dziś? Na zaszczyty nie liczę, pochwał nie oczekuję, o apanażach nie marzę, ale gratulacje mile widziane....
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 17 sty 2008, 07:15 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
17 sty 2008, 07:15
Nadir - Gratuluję i życzę zaszczytów, pochwał i apanaży. :brawa: :piwo:
17 sty 2008, 07:21
Kasik
Nadir - Gratuluję i życzę zaszczytów, pochwał i apanaży. :brawa: :piwo:
przyłączam się Nadir do życzeń i pozdrawiam :piwo:
17 sty 2008, 07:46
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->W dniu 12.04.2008 roku o godz. 18 w Hali Łuczniczki w Bydgoszczy Izba Skarbowa w Bydgoszczy organizuje imprezę bankietową z okazji obchodów 25-lecia utworzenia Izb i Urzędów Skarbowych. Udział w spotkaniu jest bezpłatny. Podczas spotkania będą wręczone nagrody wyróżniającym się pracownikom. Spotkanie umili występ zespołu "Żuki" oraz skromny poczęstunek.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> zaryzukuje
Wytrzwałości Nadir na kolejne 18 P.S. Przynajmniej okoliczności przyrody masz zdecydowanie lepsze odemnie nad tym morzem
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
Ostatnio edytowano 17 sty 2008, 07:59 przez Nicolae, łącznie edytowano 1 raz
17 sty 2008, 07:57
Nicolae
(...) Wytrwałości Nadir na kolejne 18
Emerytura po siedemdziesiątce?. Brrr! Musisz się zrehabilitować. A dla Nadira gratulacje i życzenia doczekania do emerytury :piwo:
Nicolae
(...) P.S. Przynajmniej okoliczności przyrody masz zdecydowanie lepsze odemnie nad tym morzem
Tu się w pełni zgadzam. Że też Łódź pod tym względem zostaje daleko w tyle ( niestety )...
17 sty 2008, 08:36
helvet
Emerytura po siedemdziesiątce?. Brrr! Musisz się zrehabilitować.
Zmylił mnie ten avatar - lecący orzeł - znak młodości, wolności, niezależności.. Nie ważne ile się masz lat, ważne na ile się czujesz. A Nadir pod tym względem napewno ma się świetnie