[...] Nie dowiem się przecież z nich, że właśnie mnie odwołali.
No chyba, że zapostuje małżonka lub któryś z dzieciaków.
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 31 paź 2006, 23:33 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
31 paź 2006, 13:33
elsinore
No chyba że zapostuje małżonka lub któryś z dzieciaków
Przecież zastrzegłem, że w domu nawet mi przez myśl nie przejdzie próbowanie pełnienia takiej funkcji. Nie wywołuj wilka z lasu.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
31 paź 2006, 14:15
joanna
Przykre to, ale bardzo prawdziwe, mój kierownik też ogranicza się do przestawiania wyrazów i naśladowania wzorów innych pism...
Domyślam się, że Twoich... ale na takiego kierownika trzeba sobie porządnie zapracować.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 31 paź 2006, 23:34 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
31 paź 2006, 19:03
Koleżanki i Koledzy - proponuję zastanowić się nad zamknięciem tematu czystek. Zamiast rzeczowych informacji piszecie coraz więcej bzdur. Otwórzcie wątek ploteczki i tam do woli dajcie upust swoim potrzebom.
31 paź 2006, 21:37
Usunąłem dwa kolejne posty. Joseph ma rację: jeżeli nie macie nic konkretnego do napisania na temat czystek - darujcie sobie pisanie. Posty nie na temat będę usuwał a autorów zawieszał.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
05 lis 2006, 16:08
inspektor
Usunąłem dwa kolejne posty. Joseph ma rację: jeżeli nie macie nic konkretnego do napisania na temat czystek - darujcie sobie pisanie. Posty nie na temat będę usuwał a autorów zawieszał.
Wszędzie czystki, czystki i jeszcze raz czystki. Nawet tu, na forum, ADMINISTRATOR postanowił nie pozostać w tyle. I w pełni się z Nim zgadzam (jeden z postów był mój). Tylko mi strach przed zawieszeniem pozostał (ja nie Husajn, on został skazany przez sąd i zostanie zawieszony w ciągu trzydziestu dni), poprawię się i będę pisał jedynie słusznie i w odpowiednich postach. Wracając do czystek, to one zawsze były i są potrzebne. To jak puszczenie szczupaka do stawu, by oczyścił go z chorych rybek. Znajdzie się też kilka zdrowych, które będą musiały zdobyć się na ekwilibrystyczne ruchy, uciekać lub zginąć. Dają one nadzieję tym, których zasypano mułem. Wiele wartościowych osób ma szansę awansu. Do innych dociera, że w życiu nie ma rzeczy (posad) pewnych. Dają one radość też takim, którzy nic nie robią, tylko narzekają, pozwalają uwierzyć im w siłę głoszonych proroctw w palarniach „a mówiłem(am), że wcześniej czy później ten… wyleci z wielkim hukiem”. „Czystki” były i będą, jest to rzecz: oczywista, normalna, niezbędna. Czasem tylko forma, w jakiej są robione, była przez długi okres „zawieszona” i nie wszystkim odpowiada.
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
Ostatnio edytowano 05 lis 2006, 21:06 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz
05 lis 2006, 16:56
Jako jednych z pierwszych odwołano ministrów W.Czyżowicza i Nenemana. Nenenman powrócił już dość dawno. Teraz został powołany (zgodnie z decyją Zyty) do Rady Akcyzowo-Celnej W.Czyżowicz. Nadszedł zatem czas zadośćuczynienia poczynionym krzywdom? Oczekujemy zatem niecierpliwie powrotu Wiesława Ciesielskiego, dyrektora Piechoty, dyrektora Zająca i innych. A po oczyszczeniu z zarzutów korupcji również powrotu dyrektorów Sławomira M. i Andrzeja Ż. oraz kierownika kontroli urzędów skarbowych Jerzego W. Po następnym powrocie zakładamy temat" "Powroty".
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
Ostatnio edytowano 05 lis 2006, 18:10 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz
05 lis 2006, 18:10
Drago
Domyślam się, że Twoich... ale na takiego kierownika trzeba sobie porządnie zapracować.
Ciekawe jak? Oświeć nas, o wszechwiedzący Drago pleple... :blink:
PS Emotikony są do niczego na tym forum...
____________________________________ [size=5]Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni. Cyceron (Cicero Marcus Tullius, 106-43 p.ne.)
Ostatnio edytowano 05 lis 2006, 21:37 przez pasiak1, łącznie edytowano 1 raz
05 lis 2006, 19:54
Powołali w Gdańsku Martę Sowę na szefa Izby Skarbowej, jak pracuje ta pani dyr... merytorycznie beznadziejna, nic nie wie i mało co umie. Jak oni chcą budować Polskę z taką kadrą??? Jestem załamana, cokolwiek załatwić dowiedzieć się - o zgroza - nic... nic... nic...! Pusta główka, podstaw kobieta nie umie. Jak tak ma wyglądać IV RP, to ja wyjeżdżam. Chociaż pani dyr... mogłaby się języka ojczystego nauczyć, a tu też nic... nic... nic... Słyszałam, że studia skończyła...
Ostatnio edytowano 10 lis 2006, 13:35 przez Jola, łącznie edytowano 1 raz
10 lis 2006, 11:12
Pamiętaj, że najważniejsze są dwie rzeczy: Mierny, bierny ale WIERNY" "Nie matura a chęć szczera zrobi z ciebie oficera" a aktualizując to do naszych czasów to chyba dalszy komentarz jest zbędny.
Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 16:10 przez anais acosta, łącznie edytowano 1 raz
10 lis 2006, 17:04
Kończą się czystki a więc teraz być może będą powroty po wygranych procesach sądowych. Czy znacie takie sytuacje, że gdzieś urzęduje dwóch naczelników: nowy i stary przywrócony wyrokiem sądu? Może odwołani podzielą się sami, co dzieje się w ich sprawach i jak sądy rozpatrują złożone przez nich pozwy.
Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 16:42 przez mazurek, łącznie edytowano 1 raz
10 lis 2006, 17:38
Przecież nie jest to odkrycie Ameryki!!! Zobacz po sąsiedzku, co się dzieje. Ale wcześniej było bardzo podobnie.
Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 16:12 przez abuk, łącznie edytowano 1 raz
10 lis 2006, 18:24
Jola to chyba czepialska. Sowa jest osobą z dużym stażem w skarbówce i wszechstronnie wykształconą (prawnik, KSAP). Zresztą sama o sobie mówi, że jest mądra, inteligentna i piękna i od dawna to stanowisko jej się należało (jak chłopu ziemia). Może jeszcze nie przyswoiła nawyków dyrektorskich, ale to z czasem przyjdzie samo. A to, że unika odpowiedzielnych decyzji, może i lepiej. Podatnicy i tak nie mają wyboru, muszą czekać. Niektóre natomiast sprawy z upływem czasu wyjaśniają się, a poza tym proszę być samodzielnym, a nie wszystko biedna dyrektorka.
Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 16:17 przez zorro, łącznie edytowano 1 raz
11 lis 2006, 11:02
W IS Białystok zmiany kosmetyczne. Nowy p.o nikogo nie skrzywdził z poprzedniej dyrekcji. Dyrektor bez pracy, po wygraniu sprawy, bierze kasę jak p.o., a poprzednie 2-wice awansowały na p.o. do sąsiednich US. To ma być tanie państwo i poprawa wizerunku służb skarbowych??? Powinien dać im szansę popracować jako szeregowi pracownicy w us lub kazać poszukać pracy poza resortem, to by zaczęli dostrzegać ciężką pracę na dole z podatnikami. W podlaskiem odwołano najlepszych NUS, zostali "jedynie posłuszni" do wykonania brudnej roboty i wkrótce też pa, pa... Nowi p.o. starają się dla Zyty...
Ostatnio edytowano 12 lis 2006, 18:09 przez katamaran, łącznie edytowano 1 raz