____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
31 sie 2020, 14:34
Re: Planowane redukcje wynagrodzeń oraz etatów
Rozmundurowany
Skarbeczek2
A niby po co mają przyjść 5.09. i w jakiej IAS :lol:
A choćby po to, by policzyć "odprawy" dla zwalnianych ...
Odprawy dla emerytów, którzy sami odchodzą czy już typują "chętnych"?
Ostatnio edytowano 31 sie 2020, 15:15 przez skarbnik17, łącznie edytowano 1 raz
31 sie 2020, 15:13
skarbnik17
Rozmundurowany
A choćby po to, by policzyć "odprawy" dla zwalnianych ...
Odprawy dla emerytów, którzy sami odchodzą czy już typują "chętnych"?
Jeszcze nikt wypowiedzeń nie otrzymał, a wg Rozmundurowanego księgowość już odprawy będzie wypłacać. Gdybym nie czytał jego wcześniejszych wpisów, tobym zaapelował aby nie siał fermentu.
31 sie 2020, 17:56
Jakimi kryteriami będą kierować się przy zwolnieniach? Ktoś, coś?
31 sie 2020, 18:01
Zapakują wszystkich do busów i wywiozą za miasto. Tam każą biec w stronę lasu, a lasu nie widać. Zostaje 20-u pierwszych. Tak przynajmniej będzie w naszej IAS. Pierwszy bieg juz w środę. Dlatego jutro nasz kierownik pozwolił wcześniej wyjść, żeby sprawić sobie w galerii dobre buty Ps. Ludzie ogarnijcie się trochę. Skąd się wy bierzecie ?
31 sie 2020, 18:52
To może trzeba znowu wysłać listy do posłów #nieignorujKSAS?
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
31 sie 2020, 20:46
Badyl600
Zapakują wszystkich do busów i wywiozą za miasto. Tam każą biec w stronę lasu, a lasu nie widać.
To kiedy mamy się zatrzymać skoro mamy biec do lasu, a tego lasu nie widać?!
01 wrz 2020, 20:28
@jurnystefan meta zostanie wyznaczona w ramach akcji "Zaskoczenie".
04 wrz 2020, 04:39
Pod koniec września będzie pewnie już wiadomo, kto będzie zwolniony lub o ile obniżą nam pensje.
04 wrz 2020, 09:05
Baskinia
Pod koniec września będzie pewnie już wiadomo, kto będzie zwolniony lub o ile obniżą nam pensje.
Prócz większej części uprawnionych do pełnej emerytury, nikogo się nie "pozbędą"! Być może pokombinują przy dodatkach, ale nikt nawet nie myśli (przynajmniej do końca roku) o obniżkach w KAS ...
04 wrz 2020, 11:05
Baskinia
Ale, że Ty tworzysz jakąś listę osób do zwolnienia i już to wiesz czy tylko wróżysz z fusów z porannej kawy?
04 wrz 2020, 11:38
skidlowy
Jakimi kryteriami będą kierować się przy zwolnieniach? Ktoś, coś?
Wszystko przez tego koronaświrusa, w czerwcu awanse nie wiadomo za co, a teraz zwolnienia. U mnie w urzędzie awans za covid dostała osoba która miała najwięcej nieobecności – jak nie opieka to praca zdalna. Na logikę, wyciągając wnioski z powyższego, nie zdziwię się jak pierwszymi do odstrzału będą ci, co wtedy zapierdzielali za dwóch czy trzech.
04 wrz 2020, 18:48
A w naszym Urzędzie jak zaczęła się w marcu br. praca zdalna to już cztery pracownice zaszły w ciąże (w tym 2 panienki). Dlatego Naczelnik powiedział, że mamy sobien wybić z głowy pracę zdalną